Yavaş ve Karakaya`ya destek Gökçek`e Kadınlardan Köstek

Yavaş ve Karakaya`ya destek Gökçek`e Kadınlardan Köstek

Kadınlar son yılların en büyük kitlesel mitingini gerçekleştirdi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Başkentte renkli kareler oluşturdu. Yaklaşan yerel seçimlerle CHP adayı Mansur Yavaş Kuğulu parkta MHP Ankara Büyükşehir adayı Mevlüt Karakaya sabahın erken saatlerin de Kızılay Güven parkta Kadınlar günü dolayısı ile binlerce karanfil dağıttı. Öte yandan Kolejde bir çok sol örgüt ve kadın platformları bir araya gelerek Kurtuluş parkından Kızılay Ziya Gökalp Caddesine yürüyüş gerçekleştirdi. BDP`nin destek verdiği kadın yürüşünde ilk kez binlerce kadın bir araya geldi.

Gökçek`i Tefe Koydular

Karakaya ve Yavaş`ın programında olaylar yaşanmazken Ziya Gökalp caddesinde bulunan kadınlar Gökçek`i tefe koydu.

Çocuk Gelinler İsyanda

Eyleme çeşitli görseller ile katılan kadınlara bisikletçiler eşcinseller, yöresel kıyafetler ile destek veren bir çok kadın destek verirken şiddet görmüş kadınlar sanatsal görseller ile alanda yerini aldı.

Devlet kadından korktu

İtaat etmiyoruz’ diyen kadınların mitinginde devlet, yoğun güvenlik önlemi aldı...

Kadınlar son yılların en büyük kitlesel mitingini gerçekleştirdi

Gelsin devlet, gelsin koca, gelsin polis...’


8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde başkentte kadınlar son yılların en büyük kitlesel eylemini gerçekleştirdi. Yaklaşık 5 bin kadının katıldığı eylemde pankartlarıyla, dövizleriyle, şemsiyeleriyle, kıyafetleriyle rengarenk bir görüntü oluşturan kadınlar, “Erkek egemenliğine, devlete, sermayeye itaat etmiyoruz” pankartının arkasında yürüdü. Yürüyüş boyunca halay çekerek ağır bir şekilde ilerleyen kadınları gökyüzünde polis helikopteri takip ederken, yürüyüşün sonunda 4 TOMA karşıladı. Yürüyüşe oğlunun yasına dayanamayarak intihar eden Hatice Can’ın eşi Mevlüt Can ve kızı Ezgi Can da destek verdi.

Kadın düşmanı Tayyip Erdoğan’

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde başkentli kadınlar Ankara Kadın Platformu’nun çatısı altında buluştu. Kurtuluş Parkı’nda toplanan kadınlar, Ziya Gökalp Bulvarı boyunca yürüdü. Kadınlar yürüyüş sırasında, “Tacize, tecavüze, şiddete son”, “Seks işçiliğini değil yoksulluğu bitirin”, “Gözaltında taciz devlet tecavüzüdür”, “3 çocuğa kanmadık, kuluçkaya yatmadık”, “Kadınlar barış istiyor” dövizleri taşırken, “Dünya yerinden oynar, kadınlar özgür olsa”, “Kadın düşmanı Tayyip Erdoğan”, “Kimsenin namusu olmayacağız” sloganları atarak ilerledi.

Ak Parti Kızılay Büroya Yumurtalı Kadın Protestosu

Yaklaşık 5 bin kadının katıldığı yürüyüşte çevreden destek alan kadınlar, Zafer Dershanesi’nden atılan karanfillerle karşılandı. Aynı Zafer Dershanesi’ne, geçtiğimiz hafta, yolsuzluklara karşı düzenlenen eylemde, TOMA tarafından tazyikli su sıkılmıştı. Ziya gökalp caddesinde bulunan Ak Parti seçim bürosuna da halk evleri kadın örgütü tarafından yumurtalar atıldı.


Yavaş Kuğuluda Karakaya Güvenpark`ta

CHP Ankara Büyükşehir adayları da 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısı ile kızılayda binlerce kadına karanfil dağıttı bir çok kadının taleplerini de dinleyen adaylar seçimde kadınların desteği ile iddialı olduklarının altını çizdi.

Öte yandan Karakaya ve Yavaş kızılayda vatandaşın ilgisi ile karşılanırken son gruplar Ankara Büyükşehir belediye başkanın resimlerini tef ve tencere tavalar üzerine koyarak protesto ettiler.

Haber: Beril Çuhadaroğlu – Ankara



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

10.05.2024

  • İMSAK 03:50
  • GÜNEŞ 05:31
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:42
  • AKŞAM 19:59
  • YATSI 21:33
  • Cuma 22.9 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 19.4 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 9.8 ° / 7.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu