Yeni Bir ?Sosyal Demokrat Tahayyül?

Yeni Bir ?Sosyal Demokrat Tahayyül?

12 Eylül Darbesi?yle ivme kazanan ve 90?larla birlikte ?popüler kültür? ün hızla yükselmesiyle gençlerin siyasetten uzaklaştırılması projesi bugün meyvelerini vermektedir. Gençlerin, piyasa tahakkümünün altında ezildiği; muhafazakârlaşmanın elinde içinin

 Bu bağlamda, tüm yoldaşlarımızı ve dostlarımızı aşağıda belirttiğimiz ilkeler çerçevesinde yan yana olmaya, mücadeleye el vermeye, birlikte yürümeye davet ediyoruz:

 

1) Sosyal demokrasinin tarihsel birikimini de ardına katarak bugünün Türkiye’sinde ama dünya sosyal demokrat hareketine de öncülük ederek, yeni bir ‘sosyal demokrat tahayyül’ün teorisini yazmak; pratiğini hayata geçirmek zorundadır.

 

2) Bizim de ortağı olduğumuz sosyal demokrat tahayyülümüz, hiç şüphesiz piyasanın tahakkümünü değiştirmeyi ve kapitalizmin sömürücülüğüne karşı yeni bir sistem kurmayı hedeflemelidir. Almanya’da, İtalya’da, Fransa’da, Yunanistan’da ve piyasanın kalbi Wall Street’te dahi felsefesi çöken kapitalizm ile dünya sosyal demokrat hareketinin ‘3.yolcu’ işbirliği hüsranla sonuçlanmıştır.

 

3) Sosyal demokrasinin tahayyülü antikapitalist olmanın da yanında antifaşist ve antimilitirasttir. Devrimci ve özgürlükçü sosyal demokrasi, gençlerin siyasetinde her türlü askeri ve sivil vesayete karşıdır; karşı olmalıdır.

 

4) Orta sınıfların yükseldiği bu dönemde, başta kapitalizm olmak üzere sorunun odakları hiçbir zaman değişmemiştir; form değiştirmemiştir. Devlet mekanizması başta olmak üzere ‘piyasa felsefesi’nin emrindeki egemen güçlerin karşısına dikilecek genç kitlelerin yanında ve onlarla omuz omuza olmayı hedefleyen Sosyal Demokrat Öğrenciler hiç şüphesiz enternasyonalisttir.

 

5) Sosyal Demokrat Öğrenciler, siyasal iktidarlarla birlikte üniversitelerimize saldırmayı ve kampüslerimizi kuşatmayı planlayan neoliberallerin/piyasacıların karşısında yoldaşlarımızla yan yana olmayı tarihi bir hedef olarak görür.

 

6) Üniversite ve lise odaklı örgütlenme, Sosyal Demokrat Öğrenciler’in kitleleri geleceğin düşün ve direniş dünyasına hazırlamak istekliliğinin kanıtıdır. Mücadele okullarımızdan başlayacak ve özgürlük sokaklarımızı saracaktır.

 

7) Sosyal Demokrat Öğrenciler, laiklik ve dünyevileşme mücadelesinde en önde olacaktır.

 

8) Bugünün kazanılmış sosyal statülerinin kitleleri uyuşturduğu bu zor süreçte Sosyal Demokrat Öğrenciler, sosyal demokrat tahayyülümüz çerçevesinde yeni mücadele alanları açacak; kişisel faydacıları, kişisel çıkarcıları, hiyerarşik düzencileri, şirketlerin yönetici sınıflarını kampüslerimizden, özgür üniversitelerimizden, fakülte binalarından kovacaktır.

 

9) Siyaset kurumunu, siyasetçileri, genç siyasetçileri dönüştürmeyi öncelikli hedefi haline getiren Sosyal Demokrat Öğrenciler siyaset yapma tarzını dönüştürmeyi hedefleyecektir. Öğrencilerin siyasete ve mücadeleye katılımı en büyük konumuzdur.

 

10) Küreselleşmenin, piyasa tahakkümünün emrine verildiği bu dönemde Sosyal Demokrat Öğrenciler ‘isyanın küreselleşmesi’ için, başta yoldaşlarımız olmak üzere, ilkelerimizle çatışmayan her grupla dayanışma içerisinde olacaktır.

 

Bu ilkeler çerçevesinde öğrenci arkadaşlarımızı, dostlarımızı ve hocalarımızı mücadeleye ve dayanışmaya davet ediyoruz. Kamuoyunun bilgilerine sunarız,

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

05.05.2024

  • İMSAK 03:58
  • GÜNEŞ 05:37
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:54
  • YATSI 21:25
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli
  • Salı 18 ° / 4.1 ° Güneşli