Yeni Partinin Lideri Ali BABACAN

Yeni Partinin Lideri Ali BABACAN

Has parti eski lideri Numan kurtulmuş ve DP parti eski lideri Süleyman soylu ak partiye geçti ortalık karışt

Tüm kontrolleri eline alan bu İKİ KİŞİ Numan kurtulmuş ve Süleyman soylu kendine yakın simaları yerleştirdiler ilçelerde ve illerde kendine yakın isimler ile çalışmaya başladılar sonucu ise ak parti çatırdamaya başladı özellikle Numan kurtulmuş ve Süleyman soylu başarısız ve halk tarafından sevilmeyen kendine yakın simaları belediyelerde üst mertebelere yerleştirmeleri ve ilçelerde ise bu insanlara görev vermeleri ak partini iç tapanında büyük sıkındı yaptı

11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ün şimdilik örtülü destek  verdiği oluşum, yeni bir partinin çatısı altında siyaset yapılmasının daha doğru olacağı görüşünde birleşti. Bu kararda, AKP isminin yolsuzluk ve usulsüzlük iddiaları ile çok yıpranmış olması etkili oldu.

  GİZLİ PERTENİN ARKASINDA BU VAR

Has parti eski lideri Numan kurtulmuş ve  DP parti eski lideri Süleyman soylu ak partiye geçti ortalık karıştı

Kulislere yansıyan bilgilere göre Partinin başına ilk edabta Ali BABACAN geçecek. AKP´den kopacak Milletveklleri ile kurulacak olan parti, MHP ve CHP den kopacak Milletvekilleri ile güçlü bir grup oluturulacak. Seçimler öncesi CHP ve MHP´ye yerleştirilen, seçilebilecek sırada olan yaklaşık 15 milletvekili daha sonra yeni kurulan bu partiye geçecekler. 

AKP´nin ilk kurulduğu yıllardaki çekirdek ekibin tamamına yakını şu an GÜL ile birlikte hareket ediyor. MHP ve CHP´de muhalif ve hatırı sayılır derecede bir kesim de bu partide yer alacağı artık bilinmeyen bir şey değil.

Gül, yeni parti için harekete geçti; Babacan, Hüseyin Çelik ve Mehmet Şimşek oluşumda"

Abdullah Gül´ün yeni bir siyasi parti kurulması için harekete geçtiğini belirtti.

Gül, yeni parti çalışmaları için Ali Babacan, Taner Yıldız ve Hüseyin Çelik gibi isimlere görev verdi. Ahmet Takan´a göre Cemil Çiçek de bu oluşum içinde bulunuyor.

Parti programının yazım aşamasına bile geldiğini ileri süren Takan, Gül´ün; "Parti programına bugüne kadar Erdoğan´ın yaptıklarının tersini ve AKP´nin yapamadıklarını yazın" talimatını verdiğini de iddia etti.

İşte Yeniçağ Gazetesi yazarı Ahmet Takan´ın "Gül yeni hamle yaptı..."başlıklı yazısından ilgili bölüm.

"Ankara´da derin siyaset kulislerinden ulaştığım bilgilere göre, Abdullah Gül yine yeni bir siyasi parti kurulması için harekete geçti. Az sonra aktaracaklarıma  hem Başbakanlık hem de Cumhurbaşkanlığı kaynakları doğrular nitelikte bilgiler verdi. Şöyle;

Gül, yeni parti için  Ali Babacan, Taner Yıldız ve Hüseyin Çelik gibi isimlere görev verdi. Arınç da yeni parti çalışmalarına destek veriyor. TBMM Başkanı Cemil Çiçek´in de bu oluşum içinde yer aldığı iddia ediliyor. Yeni parti çalışmalarında AKP´nin kuruluşuna benzer metotlar uygulanıyor. Kanaat önderleri ve yeni teşkilatlanma için belirlenen tüm isimlerle bire bir özel görüşmeler yapılıyor. Görüşmeler tutanak altına alınıyor. Görüşülen şahıslara, yeni parti programı, Türkiye´nin sorunları, çözüm süreci, başkanlık sistemi tartışmaları, dış politika gibi belli alanlarda sorular soruluyor. Düşünceler not ediliyor. Konuyla ilgili bilgi aldığım kaynağım, parti programının yazım aşamasına bile geldiğini ileri sürdü, Gül´ün, “Parti programına bugüne kadar Erdoğan´ın yaptıklarının tersini ve AKP´nin yapamadıklarını yazın”  talimatını verdiğini iddia etti. Konuşulanlara göre, Gül´ün yeni parti çalışmaları 7 Nisan´da milletvekili aday listelerinin YSK´ya teslim edilmesinin ardından ivme kazanacak. Çalışmalara  AKP´den çok ağır isimler katılacak. Partinin resmileşme tarihi için 7 Haziran sonrasına işaret ediliyor. AKP´den kopan isimlerin kurdukları partilerin de bu oluşumun içinde yer alacağı ileri sürülüyor. Daha seçim olmadan erken seçim hesapları yapılıyor. Gül´ün yeni partiye genel başkanlık edip etmeyeceği henüz netleşmemiş. Kesin olan bir şey var; Gül´ün 2019´da Cumhurbaşkanlığına aday olacağı hesapları.

Söz konusu tabloda durumu en sıkışık olan  “Başbakan” Ahmet Davutoğlu. Kendisine yakın kaynaklar Davutoğlu´nun  "Sen kalk o koltuğa ben oturayım diyor Abdullah Gül. Böyle şey olur mu?" diyerek tepki gösterdiğini ifade ediyor.

Köşk ve Başbakanlık kaynaklarından aldığım bilgiye göre son krizlerin diğer bir sebebi de Erdoğan´ın Merkez Bankası krizindeki tutumu. Çok özel bir toplantıda Erdoğan ekonomi yönetiminin başına 7 Haziran seçiminden sonra damadı Berat Albayrak´ı uygun gördüğünü açıkça dile getirmiş. Bugüne gelen büyük kopuşta  "bu dayatmaya"  gösterilen iç tepkiye işaret ediliyor.

Anlayacağınız!.. Ne çözüm süreci ne izleme heyeti, aslı kavga saltanat için. Erdoğan´ın son zamanlarda askeri toplantılara katılıp  “aldatıldım”  açıklamaları da yeni ittifak arayışlarında tezgâhın bir başka boyutu."



Anahtar Kelimeler: Yeni Partinin Lideri BABACAN

Ankara

26.04.2024

  • İMSAK 04:14
  • GÜNEŞ 05:48
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:45
  • YATSI 21:12
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı