YENİ YAPILAN DEV KÖPRÜLÜ KAVŞAKLAR GEÇİŞE HAZIR

YENİ YAPILAN DEV KÖPRÜLÜ KAVŞAKLAR GEÇİŞE HAZIR

Son iki yıl içerisinde toplam 51 alt ve üst geçit yapımı gerçekleştirerek, bir rekora imza atmayı planlayan Büyükşehir Belediyesi üç önemli kavşak projesini okullar açılmadan büyük oranda tamamlayarak trafiğe açtı.

 Büyükşehir Belediyesi’nin Eskişehir Yolu-Bağlıca, Anadolu Bulvarı-CHP önü ve Uzay Çağı Caddesi-OSTİM kavşaklarında gerçekleştirdiği bu üç kavşak sistemi çalışmasıyla sinyalizasyon sistemlerinden kaynaklanan ve uzun bekleyişlere neden olan trafik sıkışıklıkları da giderilmiş olacak.

Bu sayede de OSTİM, Eskişehir Yolu ve ileride Konya Yolu’nu birbirine bağlayacak olan Anadolu Bulvarı’nda kesintisiz bir trafik akışı sağlanacak.

 

-BAĞLICA KAVŞAĞI ÜST YOLDAN TRANSİT AKACAK

Başkent Ankara’nın en önemli ana arterlerinden biri olan Eskişehir Yolu üzerindeki trafik akışının kesintisiz bir şekilde sağlanması için de çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi’nin Eskişehir Yolu- Bağlıca Köprülü Kavşağı’nın ana arter bölümü inşası da rekor bir sürede tamamlanarak, yine okullar açılmadan hizmete girdi.

Ön germeli kiriş sistemine göre yapılan ve 180 metre uzunluğunda 6 açıklıklı olarak inşa edilen köprülü kavşak sisteminde toplam 6 şeritten oluşan Eskişehir-Ankara bağlantısını sağlayan üst yol tamamen transit taşıt trafiğine açıldı.

Bağlıca Yolu’na köprü altındaki yan yollardan 2’şer şerit halinde girişi sağlayacak alt yol sistemi 15 gün içinde açılacak.

 

-ANADOLU BULVARI GİDİŞ-GELİŞ TAMAMLANDI

         Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekiplerin yaz döneminde gece gündüz çalışarak okullar açılmadan hummalı bir çalışma ile hizmete açtığı bir diğer kavşak inşaatı da Anadolu Bulvarı-CHP önü köprülü kavşağı oldu.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi ekiplerinin yoğun çalışması ile 450 metrelik üç katlı “battı-çıktı” olarak tabir edilen kavşağın ana arter transit yolu olan 8 şeritli Anadolu Bulvarı gidiş-geliş yönünde trafiğe açıldı.

Kavşağın Mustafa Kemal Mahallesi (CEPA-Kentpark AVM tarafı) ile Söğütözü (Armada-ATO) bağlantısını sağlayan ve kavşağın üst katlarını oluşturan yollar ise 15 gün içinde trafiğe açılacak.

 

-UZAY ÇAĞI İLE İVEDİK’E YENİ BAĞLANTI YOLU

Büyükşehir Belediyesi’nin ana arterlerindeki, ilçelerindeki hatta mahallerindeki trafiği rahatlatacak olan köprülü kavşak çalışmalarından bir diğeri ise OSTİM’deki Alınteri Bulvarı ile Uzay Çağı Caddesi kesişiminde yapımı tamamlanan köprülü kavşak. 140 metre uzunluğundaki, 3 açıklıklı ve dört ayaklı olarak inşa edilen bu kavşakta ise kavşağın alt yolu olan Alınteri Bulvarı tamamen trafiğe açıldı. Kavşağın metro hattı aşılarak Uzay Çağı Caddesi’ni 100. Yıl Caddesi’ne ve buradan da İvedik Organize sanayi bölgelerine kesintisiz bağlayacak üst kısmı ise 15 gün sonra trafiğe açılacak.  

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

02.05.2024

  • İMSAK 04:04
  • GÜNEŞ 05:40
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:51
  • YATSI 21:21
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı