Yeni Başkandan Yeni Projeler

Yeni Başkandan Yeni Projeler

CHP Keçiören İlçe Başkanı Serdar Kendir gazetemizle yapmış olduğu söyleşide Keçiören’i yönetenlerin toplumdan uzak olduklarını bu nedenle de iktidarı yakalayamadıklarını söyledi.

Kendir; ‘Topluma ulaşılmamış, insanlara dokunulmamış, üzüntülü günlerinde yanında olunmamış, demokratik kültür öğretilmemiş, önderlik yapılmamış. Köy dernekleri adı altında kendi hemşeri gruplarıyla, kendine yakın insanlar veya küçük çıkar grupları etrafında ağabeyler yaratarak siyaset yapılmaya çalışılmıştır. Partimiz siyasi kimliğinden ve ideolojisinden, kitle partisi olma özelliğinden koparıldı. Belirli grupların organizasyonu haline geldi. Kadınlarımızın ve gençlerimizin uzaklaşmalarına, küsmelerine sebep olundu. Yüzlerce partilinin sessizce kaybolmasına neden olundu. Parti kaybederken Keçiören kaybetti.’

Var olan tabloyu nasıl değiştirileceği sorusuna Kendir; ‘Önce insanların birey olmalarını sağlamak gerekir. İnsanların önce insan sonra siyasi kimlikleriyle siyasete katılmasını sağlayacağız. Tüm kesimlerin burada olmasını, demokratik seçme ve seçilme haklarını kullanmalarını, kimsenin önünün kapatılmamasını, kendisini topluma tabana ve partiye parti demokrasisini benimseyen, ön seçimlerle insanların siyasete katılmasını siyasete katılırken de partimize katkı vermesini düşüncelerini fikirlerini partiye sunmasını sağlayacağız. Kimin nereli olduğuna veya kime yakın olduğuna bakılmaksızın mahallelerde yerinde yönetimi sağlayacağız. Bu mahalle meclislerinin oluşumuyla birlikte sokak hatta bina sorumlularına kadar ulaşan bir organizasyonu kurumsal bir yapıya çevirirken, bölge temsilciler meclisi oluşturulacak, bu bölge meclislerinde yapılan tüm çalışmalar birlikte demokratik bir ilişki içersinde gelişirken 40 ya da 60 olarak beliren bir yapı meclisi oluşturacağız. Bu meclisi arkadaşlarımızın önerisiyle, demokratik sivil toplum kuruluşlarından alacağımız önerilerle yöre ve bölge derneklerinin federasyonuna vereceğimiz temsilcilerle 40’la 60 arası bir danışma kurulu oluşturmayı düşünüyoruz. Danışma kurulu meseleleri doğru çözümleyen, ortak akıl oluşturabilecek işin altına elini koyabilen bize kadro çalışmaları yapacak arkadaşları destekleyeceğiz. Biz sivil toplum kuruluşlarından, muhtarlardan, bölgemizde oturan milletvekillerimizden eski belediye başkanlarından yani bir tür kanaat önderlerinden oluşturacağımız danışma kurulunca ortak alınan kararları faaliyete geçirip sahaya indireceğiz. Biz bunu gerçekleştirdiğimiz zaman kimse alt kimliklerine ihtiyaç duymayacak. Yerinden yönetimle seçimden gelen demokratik bir yapı. Partinin gönüllü kadroları aşağı inecek. Partinin sol yapılanmasını sosyal demokratik bir anlayışı önce Keçiören’de sonra Ankara ve Türkiye’de meydana getireceğiz’ dedi.

Tabanı halkın ihtiyaçlarını bilen halkın içinden çıkan yarın merkeze doğru gidecektir. İnsanların hangi inançlara sahip olduğunu nasıl düşüncelerle … Keçiörenli olan Keçiörenli olarak birbirine kardeşlik duygusuyla bağlı olan yeni bir kardeşlik oluşturarak herkesin kapısına gideceğiz. Kimsenin her şeyi gücü yetmez ama elimizden geldiğince herkesin kapısına gideceğiz.



Anahtar Kelimeler: Yeni Başkandan Yeni Projeler

Ankara

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:56
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:04
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli