Yenikart Türkiye`ye örnek oldu

Yenikart Türkiye`ye örnek oldu

"Sadaka değil sosyal devlet kültürünü yaymak" sloganıyla Yenimahalle Belediyesi`nin 2009 yılında faaliyete geçirdiği "Yenikart Projesi" Türkiye`ye örnek oldu. Yoksul ve yardıma muhtaç kişilere dağıtılan Yenikart, 70 il ve ilçe belediyesi tarafından incele

 Yenikart Türkiye`ye örnek oldu

"Sadaka değil sosyal devlet kültürünü yaymak" sloganıyla Yenimahalle Belediyesi`nin 2009 yılında faaliyete geçirdiği "Yenikart Projesi" Türkiye`ye örnek oldu. Yoksul ve yardıma muhtaç kişilere dağıtılan Yenikart, 70 il ve ilçe belediyesi tarafından incelendi ve sosyal yardım alanında kullanıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı`nın da örnek aldığı projenin bir benzeri son olarak "Kızılaykart" ile Kilis`teki konteyner kentte yaşayan Suriyeli sığınmacılara yapılan yardımlarda gündeme geldi.

Yardım usulü değişti

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, göreve gelmesinin ardından ilk icraat olarak Yenikart uygulamasını başlatmıştı. Yenimahalle İlçesi sınırları içerisinde ikamet eden, sosyal ve ekonomik açıdan yardıma ihtiyacı olan kişi ile ailelerin, Yenimahalle Belediyesi imkanları dahilinde ihtiyaçlarının karşılanması amaçlanmıştı. Yardıma muhtaç olan ve sosyal yardım için Yenimahalle Belediyesi`ne başvuran yaklaşık 2 bin 500 ailenin hesaplarına iki ayda bir, 2 yüz lira yatırıldı. Sosyal yardımlaşmada usulü değiştiren uygulama, 70 il ve ilçe belediyesi tarafından incelendi ve benzerleri Türkiye`nin dört bir yanındaki belediyelerde hayata geçirildi. Yenimahalle Belediyesi`nin başlattığı uygulama Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından da örnek alındı.

Sığınmacılara dağıtıldı

Son olarak, Başbakanlı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda, Türk Kızılayı, Türkiye`de uluslararası koruma altında bulunan Suriyeliler için "Kızılaykart" hizmetini başlattı. Kilis`teki konteyner kentte başlayan uygulama kapsamında 13 bin sığınmacıya 80 lira para yüklemesi yapılmış kartlar dağıtıldı. Sığınmacılar, konteyner kentte 3 süpermarketten bu kartlar aracılığıyla alışveriş yapabilecek.

Gurur verici bir olay

Gerçekleştirdikleri sosyal yadım projesiyle sosyal yardımda usulü değiştirdiklerini vurgulayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Yenikart ile yardıma muhtaç olan hemşerilerim kendi istedikleri gibi alışveriş yapabildiler. Evleri dolaşıp gıda paketleri dağıtarak sadaka dağıtır gibi gösteriş yapan bir belediye olmak istemedik. Bu uygulamamız da Türkiye`nin 4 bir yanındaki belediyeler tarafından örnek alındı. Suriyeli sığınmacılar için de aynı uygulama kullanılmaya başlanmış. Böyle bir proje için öncü olmak benim için gurur verici bir olaydır" diye konuştu. 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

03.05.2024

  • İMSAK 04:02
  • GÜNEŞ 05:39
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:52
  • YATSI 21:22
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı