YENİKAYI MAHALLESİ KONAĞINA KAVUŞTU

YENİKAYI MAHALLESİ KONAĞINA KAVUŞTU

Sincan Belediyesi açılış üstüne açılış yapıyor. Sanattan spora, bilimden kültüre kadar ilçenin çehresini değiştirecek birçok yatırımın hayat bulduğu Sincan’da, kırsal mahalleler de konaklarına kavuşmaya başladı.

Sincan Belediyesi açılış üstüne açılış yapıyor. Sanattan spora, bilimden kültüre kadar ilçenin çehresini değiştirecek birçok yatırımın hayat bulduğu Sincan’da, kırsal mahalleler de konaklarına kavuşmaya başladı. Yenikayı Mahalle Konağı’nın açılışı gerçekleştirilerek hizmete girdi. 

Sincan Belediyesi son dönemde ardı ardına yaptığı açılışlarla adından söz ettiriyor. 3 adet havuzu, 5 adet kreşi, içinde hanımlar ve güngörmüşlere yönelik lokallerin olduğu sosyal tesisi kısa sürede tamamlayarak hizmete açan Sincan Belediyesi, Yenikayı Mahallesi’ni muhteşem bir konağa kavuşturdu.

Bölgenin kültürünü yansıtan mimari duruşuyla mahalleye estetik bir görünüm katan Yenikayı Mahalle Konağı, görenlerden tam not aldı. Sedirli oda, toplantı odası, yemekhane, çay ocağı gibi alanların özenle dizayn edildiği konağın açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Sincan Kaymakamı Levent Kılıç da katıldı. 

“Burası Dolu Dolu Olsun”

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, konağın mahallenin cazibesini arttıracağına dikkati çekti. 

“İnanıyorum ki köyümüzün cazibesini arttıracak. Lütfen burayı boş bırakmayın, dolu dolu olsun. Burası çocukların, gençlerin cıvıltılarıyla dolsun. Kadınlarımız şenlendirsin burayı. Hanımlar elini çekerse olmaz, siz muhakkak işin içinde olmalısınız. Mahalle konağımız tarihi dokusu, çok amaçlı hizmet alanları ile mahalle kültürünün, gelenek ve göreneklerimizin yaşatılacağı bir mekân olarak 7'den 70'e tüm Yenikayı sakinlerine hizmet edecek. Hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

Açılışın ardından Başkan Ercan ve beraberindekiler konağın içini gezdi. Vatandaşlara lokma tatlısı ikram edildi. 



Anahtar Kelimeler: YENİKAYI MAHALLESİ KONAĞINA KAVUŞTU

Ankara

27.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:46
  • YATSI 21:14
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı