Yenimahalle ile Etimesgut arasında etiklik Tartışması

Yenimahalle ile Etimesgut arasında etiklik Tartışması

Yenimahalle Belediyesi`nden Etimesgut`a devredilen mahallelerdeki 6 belediye arsasının satışa çıkarılması, "Bu etik mi?" tartışmalarını gündeme getirdi

 Büyükşehir Belediyesi Kanunu`nda yapılan değişikliklerle Yenimahalle Belediyesi`nden alınarak Etimesgut ve Çankaya`ya devredilecek mahallelerde satışa çıkarılan taşınmazlar, etik tartışmalarına yol açtı. Ankara`nın Yakacık, Alacaatlı ve Fevziye mevkiinde yer alan 6 taşınmazın satışını yapacak olan Yenimahalle Belediyesi, muhammen bedel üzerinden 8 milyon TL`yi kasasına koymaya hazırlanırken, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, "Seçime 4 ay kala böyle bir uygulamanın yapılması etik değil" dedi.

 

SATIŞ 5 ARALIK`TA

Yenimahalle Belediye`ne ait taşınmaz satışlarının ihale ilanı Resmi Gazete`de yayımlandı. Buna göre, Ankara`nın Yakacık, Alacaatlı ve Fevziye mevkiinde yer alan taşınmazlar için muhammen bedel 176 bin 850 TL ile 4 milyon 278 bin 400 TL arasında değişen rakamlarla 5 Aralık`ta satışa sunulacak. Açık teklif usulüyle gerçekleştirilecek ihaleyle konu olan 6 adet taşınmaz, CHP`li Yenimahalle Belediyesi ile MHP`li Etimesgut Belediyesi arasında etik tartışmalarına yol açtı.

 

"VATANDAŞLARDAN TEPKİ ALIR"

Muhammen bedel üzerinden kasasına 8 milyon TL koymaya hazırlanan Yenimahalle Belediyesi`nin seçime 4 ay kala böyle bir uygulamayı hayata geçirmesine sıcak bakmadıklarını dile getiren Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, "Tasarruf hakkı 4 ay sonra kendilerinden çıkacak olan bölgede satış gerçekleştirilmesi etik değildir. Anlam veremediğimiz bu uygulamadan Başkan Fethi Yaşar`ın haberi olduğunu düşünmüyorum ancak bilgisi dahilinde ise vatandaşlardan tepki alacağını düşünüyorum. Bu durum hemşerilerimiz tarafından daha iyi değerlendirilecektir" diye konuştu.

 

BAKANLIK TEDBİRİ YETERSİZ KALDI

Büyükşehir sayısını 29`a çıkaran ve belde belediyelerini kaldıran yasa TBMM`de görüşülürken, İçişleri Bakanlığı "talan" önlemi almıştı. Bakanlık, kapatılacak belediyeye, araçları satma ve yeni personel alma yasağı koymuştu. Uygulamayla apar topar, arsa, dükkan, iş merkezi satışının önlenmesi amaçlanmıştı. Aynı genelgede devredilen mahalle ve köylerle ilgili ibare bulunmaması tartışmalara neden oldu.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

14.05.2024

  • İMSAK 03:44
  • GÜNEŞ 05:27
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:43
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:38
  • Salı 16.4 ° / 5.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 17.1 ° / 6.6 ° false
  • Perşembe 17.1 ° / 8.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı