Yenimahalle Kent Konseyi genel kurul yaptı

Yenimahalle Kent Konseyi genel kurul yaptı

Yenimahalle Kent Konseyi 7´nci Olağan Genel Kurulu Batıkent Meydan AVM Tiyatro Salonu´nda gerçekleşti. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar´ın da katıldığı genel kurulda, kent konseyini yıllık faaliyet raporu görüşülerek kabul edildi.

Yaşar´a teşekkür plaketi

Batıkent Meydan AVM Tiyatro Salonu´nda gerçekleşen genel kurula üyeler yoğun katılım gösterdi. Divan başkanlığını Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal´ın yaptığı olağan kurulda ilk olarak Kent Konseyi Başkanı Atila Çınar, konseyin temel ilkeleri hakkında bilgiler verdi. Gönüllülüğün temel prensipleri olduğunu ifade eden Çınar, “Bir makam gibi davranmaktan kaçınıyor, alçakgönüllü ancak büyük bir kentli grubu olmaya çalışıyoruz” dedi.

Yaşar´a kendilerine verdiği destek için teşekkür eden Çınar, bir de teşekkür plaketi takdim etti.

Belediyeyle halkı bütünleştiren hizmetler

Başkan Yaşar ise genel kurulun hayırlı olmasını dileyerek güzel önerilerin yerel yönetimlere sunulması temennisinde bulundu. 2009´dan bugüne Yenimahalle´nin gösterdiği gelişim ve değişimi özetleyen Yaşar, Yenimahalle´ye kimlik kazandıracak Karşıkaya Kapalı Pazaryeri ve Gazi Mustafa Kemal Spor Kompleksi hakkında da kent konseyi üyelerini bilgilendirdi.

Herkesin yaşamaktan onur duyacağı bir Yenimahalle hedefini yineleyen Yaşar, “Sırf bu yıl 7 ayrı sağlık ocağı yapıyoruz. 4 ayrı mahallemize kültür merkezi kazandırmak için çalışmalarımız başladı. Ergazi Gençlik Merkezi ve Anaokulu yakında hizmete girecek. Yine Demetevler Anaokulu Eylül´de kapılarını açacak. Yenimahalle´nin her köşesinde belediyeyle halkı bütünleştirecek hizmetler devam ediyor” diye konuştu.

Kent konseyleri umudu temsil ediyor

Atılım Üniversitesi´nden Doç. Dr. Savaş Zafer Şahin de kentli olma vasfının önemine vurgu yaparak “Türkiye´de yer alan 200´e yakın kent konseyiyle iletişim halinde olan biri olarak söylüyorum ki kent konseyleri Türkiye için önemli bir umudu temsil ediyor” dedi.

Konuşmaların ardından kent konseyinin yıllık faaliyet raporu okunarak kabul edildi. Genel kurul, kent konseyinin çalışmalarına katkı sağlayanlara plaket verilmesiyle son buldu. 



Ankara

28.03.2024

  • İMSAK 05:07
  • GÜNEŞ 06:32
  • ÖĞLE 12:59
  • İKİNDİ 16:29
  • AKŞAM 19:15
  • YATSI 20:35
  • Perşembe 21.3 ° / 5 ° Güneşli
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli