Yenimahalle Standına Ziyaretçi Akını

Yenimahalle Standına Ziyaretçi Akını

*CNR Expo`da fikir alışverişi-Sosyal demokrat belediyelerin Kentine Güvenen Kentler Buluşması Fuarı`nın ikinci gününde Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, dost belediyelerin standlarını ziyaret ederek projelerini inceledi.

  

Ziyaretçileri ağırladı

61 belediyenin katıldığı fuarın ikici gününde fuara ziyaretçi akını devam etti. Sabahın erken saatlerinde Yenimahalle Belediyesi`nin standına gelerek ziyaretçileri ağırlamaya başlayan Yaşar, bir süre sonra da dost belediyelerin standlarını ziyaret ederek projeler ile ilgili bilgi aldı.

 

Ordu kentsel dönüşümü inceledi

Belediyelerin Kentsel Dönüşüm Projelerini titizlikle inceleyen Yaşar, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun ile uzun süre sohbet etti. Ordu`nun son zamanlardaki gelişimini takip ettiğini belirten Yaşar, Torun`u başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti. Torun ise Yenimahalle standında yaptığı ziyarette Yenimahalle`de gerçekleştirilen kentsel 

dönüşüm ve yenileme projeleri hakkında detaylı bilgi aldı.

 

Örnek alınacak projeler

Ordu`da gerçekleştirecekleri kentsel dönüşüm çalışmaları öncesinde Türkiye`ye örnek olabilecek projeleri incelediğini söyleyen Torun, "Ordu`da sürdürdüğümüz çalışmalar öncesinde bir çok yerden fikir ve bilgi aldık. Yenimahalle Belediyesi`nin kentsel dönüşüm çalışmalarını tüm detaylarıyla mercek altına alıyoruz. Yenimahalle`nin bu alanda örnek alabileceğimiz bir çok çalışması mevcut" dedi.

 

Dijital arşivi  inceledi

Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım ve Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen Yenimahalle Belediyesi`nin standını ziyaret ederek geçtiğimiz ay uygulamaya koyulan Dijital Arşiv konusunda Yaşar`dan bilgi aldılar.

 

Yaşar ipuçları verdi

Ziyaretçilerini dijital arşiv ile ilgili küçük bir sunum yapan Yaşar, projenin sağladığı faydalar hakkında misafirlerine ipuçları verdi. Bu uygulama sayesinde şehirlerin kimliklerinin korunabileceğini belirten Yaşar gerçekleştirilen teknik altyapı çalışmalarını anlattı. Yaşar, "Tüm şehirlerin kimliği ve tarihinin belgesi olan imar arşivinin korunması ve on binlerce dosya ve bilgiye birkaç dakika içinde ulaşmamızı sağlayan bir çalışma yürüttük. Bizden sonraki nesillere yaptığımız en önemli hizmetlerimizden birisi imar arşivini teknoloji ile buluşturmamızdır" dedi.

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

04.05.2024

  • İMSAK 04:00
  • GÜNEŞ 05:38
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:53
  • YATSI 21:24
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli