Yenimahalle ?Ver elini kardeşim? dedi

Yenimahalle ?Ver elini kardeşim? dedi

Yabancı heyete Nazım Hikmet dersi Yenimahalle Belediyesi ?Ver Elini Kardeşim? isimli gençlik değişim projesiyle Ankara?ya gelen 12 Romanyalı ile 12 Makedonyalı öğrenciye ev sahipliği yaptı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, yabancı konuklarına bü

 Heyeti Yenimahalle ağırladı

Türk Ulusal Ajansı’nın desteklediği Batıkent Halk Oyunları Topluluğu Gençlik Spor Kulübü’nün “Ver Elini Kardeşim” isimli projesi kapsamında Ankara’ya gelen yabancı konuklar, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkan Vekili Başar Bal ve Başkan Yardımcıları Şenol Balaban ile Erhan Aras’ı ziyaret ettiler. Geçtiğimiz 3 Nisan gününden önceki güne kadar (03-10 Nisan arasında) Yenimahalle Belediyesi’nin ev sahipliğinde Türk kültürünü ve folklorunu tanıma fırsatı bulan Avrupalı gençler, veda ziyaretinde Yaşar’ın ağzından büyük üstat Nazım Hikmet’i dinledi.

Yaşar’dan Nazım dörtlüğü

Misafirlerini büyük üstadın ismini taşıyan Nazım Hikmet Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki makamında ağırlayan Yaşar, gençlere “Nazım Hikmet’i tanıyor musunuz” diye sordu. Gençlerden olumsuz cevap alan Yaşar, dünya tarihine adını yazdırmış olan Hikmet’in hayatından kısa kesitler anlatarak 1956 yılında yazdığı “Gelmiş Dünyanın Dört Bir Ucundan” dörtlüğünü okudu. Çevirmenleri aracılığıyla Hikmet’in “Gelmiş dünyanın dört bir ucundan/ Ayrı dilleri konuşur, anlaşırız/ Yeşil dallarız dünya ağacından/ Gençlik denen bir millet var, ondanız” dörtlüğünün kendi dillerindeki anlamını öğrenen gençlerden bazıları, Hikmet’i dikkatlice inceleyeceklerini söyledi.

Türkiye AB’ye renk katacak

Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne(AB) girmesi durumunda Avrupa ülkelerinde yaşayanlar ile daha yakın ilişki kurulabileceğini söyleyen Yaşar, “Türkiye AB’ye güç ve renk katacak” dedi. Romanyalı gençler Yaşar’a, “Türkiye’nin hem dini hem de demokrasiyi aynı anda götürebildiğinin farkına vardık” dediler. Makedonlar ise “Türkiye’yi ikinci evimiz gibi görüyoruz” diye konuştular. Başkan Yardımcısı Şenol Balaban ise gençleri ağırladığı toplantıda, “Ülkelerimizde ve tüm dünyada barışın sağlanması, gelişimin desteklenmesi, modernleşmenin sağlanması ancak siz gençlerle mümkün olabilir. Biz belediye olarak geleceğin umudu gençlerin önemini çok iyi biliyoruz ve yönetimde de onlara mümkün olduğu oranda yer veriyoruz” dedi.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

05.05.2024

  • İMSAK 03:58
  • GÜNEŞ 05:37
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:54
  • YATSI 21:25
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli
  • Salı 18 ° / 4.1 ° Güneşli