*Yenimahalle Belediyesi Nazım’ı evinde andı

*Yenimahalle Belediyesi Nazım’ı evinde andı

Yenimahalle Belediyesi, Mavi gözlü dev Nazım Hikmet Ran’ı, ölümünün 59’uncu yıldönümünde adını taşıyan Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen konserle andı.

Yenimahalle Belediyesi, Mavi gözlü dev Nazım Hikmet Ran’ı, ölümünün 59’uncu yıldönümünde adını taşıyan Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen konserle andı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın ev sahipliğinde düzenlenen programda; Şarkıcı ve oyuncu Zuhal Olcay en güzel şarkılarının yanı sıra usta şairin kendi şiirlerinden oluşan birbirinden güzel şarkıları yorumladı.

Konsere; Başkan Yaşar’ın yanı sıra CHP PM Üyesi Umut Akdoğan, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ferudun Güngör, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Baki Kerimoğlu, Yenimahalle Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Belediye Başkan Yardımcıları Yaşar Neslihanoğlu,  Erhan Aras, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve 2 bine yakın vatandaş katıldı.

Nazım Hikmet, yüreği güzel bir adamdır

 

Mavi gözlü devin hayatının anlatıldığı kısa film gösterimiyle başlayan gecede kısa bir konuşma yapan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar “Nazım Hikmet, yüreği güzel bir adam. Memleketini, insanını dert edinmiş, suya sabuna dokunmayı tercih etmiş, tüm çektiği acılara rağmen kral çıplak demeyi de kendine düstur edinmiş bir insandır. En güzel aşk ve hasret dizelerinin sahibi Nazım hikmet, aynı zamanda mahpusluğu, zindanları, sürgünleri de göze alabilmeyi başarmış, ikiyüzlü olmayı reddetmiş bir insandır.Ömrü memleket hapishanelerinde, mahkemelerde geçmiş, sürgün edilmiş, memleketinden kovulmuş, yetmemiş vatan hainliğiyle suçlanmış, vatandaşlıktan atılmış, anarşist, komünist, isyancı olarak nitelendirilmiş.  Hep o özlemini ve hasretini çektiği bir köyde çınar ağacının dibine gömülmeyi hayal ederek ölmüş yaban topraklara gömülmüş. Ne yapmış şiir yazmış, fikirlerini düşüncelerini yazmış. Kimsenin hakkını yememiş, kamunun malına el uzatmamış, hırsızlık yapmamış, memleketinin ağacını, suyunu, ormanını talan etmemiş. Ne yapmış, ne hissediyorsa ne düşünüyorsa onu yazmış. Suçu bu” dedi.

 

 

Bu memleket bizim

Yaşar “Nazım Hikmet’in de dediği gibi ‘Bu memleket bizim’ Tüm renkleriyle tüm farklılıklarıyla, eksiklikleri fazlalıklarıyla, güzellikleri ve çirkinlikleri ile bizim. Bu topraklarda bir arada yaşayabilmemizin, bu ahengin devam etmesinin yolu da bir olmak, bir arada olmak. Birilerini suçlayarak, yaftalayarak değil, anlamaya çalışarak ortak yaşam kültürünü geliştirmemiz gerekir. Geçmişte yapılan bu suçlamalar, sürgünler, vatandaşlıktan çıkarmalar bize bir şey kazandırmadı sadece dünya çapında adımızı lekeledi. Yani Nazım ve Nazım gibilere bir şey olmadı, onlar değerlerinden kaybetmedi biz kaybettik” diye konuştu.

Zuhal Olcay şarkıları Nazım Hikmet için söylendi

Sevilen şarkıcı, Başucu Şarkıları albümlerinden “Pencereler Önünde”, “Sevda kuşun kanadında”, “Eksik bir şey”, “Sana doğru” gibi birbirinden güzel şarkıları yorumlarken konserin kapanışını Nazım’ın eserleriyle yaptı. “Karlı Kayın Ormanında” şarkısını tüm konuklarla birlikte söyleyen Olcay’a Başkan Fethi Yaşar da “Yiğidim, aslanım burda yatıyor” şarkısında sahneye çıkarak eşlik etti.

“Nazım’ın dizelerini ne zaman okusam, adını ne zaman duysam yüreğim çağlıyor. İyi ki böyle bir şairimiz, iyi ki böyle bir gururumuz var” diyen Olcay, Ankaralı hayranlarıyla kendisini Nazım Hikmet’in adını taşıyan kültür merkezinde buluşturan Başkan Fethi Yaşar’a teşekkür etti.



Ankara

26.04.2024

  • İMSAK 04:14
  • GÜNEŞ 05:48
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:45
  • YATSI 21:12
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı