Yenimahalle´de 1,5 ton hamsi dağıtıldı

Yenimahalle´de 1,5 ton hamsi dağıtıldı

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Rize´de yaşamış ve doğduğu toprakları bırakıp doyduğu toprak olan Cumhuriyet´in başkenti Ankara´ya yerleşmiş Rizeliler, bugün burada sizlerle birlikte olmaktan, Karadeniz´in lezzetlerini tatmaktan mutluluk duyuyo

Her yıl geleneksel olarak Ankara Rizeliler Derneği tarafından düzenlenen Hamsi ve Kültür Festivali, Yenimahalle Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşti. Festivale, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara Rizeliler Derneği Başkanı İdris Kansızoğlu, Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcıları Başar Bal, Yaşar Neslihanoğlu, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe ve yönetimi, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, dernek üyeleri ve çok sayıda Yenimahalleli katıldı.
“Farklılarımız zenginliklerimizdir”
STK´lara destek vermeyi sürdüreceklerini belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, terörün önüne geçebilmenin tek yolunun toplumsal dayanışma ve birliğin sağlanması olduğunu kaydetti. Yaşar, “Rize´de yaşamış ve doğduğu toprakları bırakıp doyduğu toprak olan Cumhuriyet´in başkenti Ankara´ya yerleşmiş Rizeliler, bugün burada sizlerle birlikte olmaktan, Karadeniz´in lezzetlerini tatmaktan mutluluk duyuyorum. Bu Cumhuriyeti zor kurduk, bu ülkenin bölünmez bütünlüğünü korumaya, her yurttaşımızı da kucaklamaya mecburuz. Farklılarımız zenginliklerimizdir. Bunun için çalışmalıyız. Ülkemiz zor günler geçiriyor, terör can alıyor. Artık yeter. Karanlık eller bilmelidir ki, emellerine ulaşamayacaklar” diye konuştu.
Açılış konuşmasını yapan Ankara Rizeliler Derneği Başkanı Kansızoğlu, konuşmasına Başkan Yaşar´a teşekkür ederek başladı. Kansızoğlu, “Arkadaşlarımla beraber Yenimahalle Belediyesi´ne gittik. Kimseyi tanımıyorduk. Ama bir etkinlik yapmak istiyoruz dedik. Sağ olsunlar bizi hiç kırmadılar, aksine her istediğimizi yerine getirdiler. Sosyal belediyecilik işte bu. Dernek olarak ve Rizeliler olarak başkanımıza ve çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyoruz. Festival kapsamında toplamda 1,5 ton hamsiyi vatandaşlarımıza ikram edeceğiz. Tüm Ankaralıları bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Ücretsiz olarak hamsi ekmek dağıtıldı
Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen Yaşar, kurulan hamsi pişirme ve tanıtım çadırını da ziyaret etti.
İlk olarak ücretsiz olarak vatandaşlara dağıtılan hamsinin tadına bakan Yaşar, hamsi çadırının önünde sıra bekleyen yurttaşları da selamladı. Ardından yöresel ürünlerin satıldığı tanıtım çadırında tezgahları gezen Başkan Yaşar, vatandaşa hayırlı alışverişler, esnafa da hayırlı işler diledi.



Anahtar Kelimeler: Yenimahalle hamsi dağıtıldı

Ankara

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03
  • Cuma 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli