Yenimahalle?de 4 yılda 500 bin çorba

Yenimahalle?de 4 yılda 500 bin çorba

?İyi günde ve kötü günde yanınızdayız? ilkesiyle hareket eden Yenimahalle Belediyesi, Onkoloji Hastanesi?nde hasta yakınlarına 4 buçuk yılda 500 bin çorba dağıttı.

 Yenimahalle Belediyesi, 4 buçuk yıldır Ankara Onkoloji Hastanesi önünde taşradan gelip, günlerce hastane bahçesinde beklemek zorunda kalan hasta yakınlarına ve refakatçilere sabah 07.00’de sıcak çorba dağıtıyor. Hafta içi her gün 350-400 kişiye ezogelin, mercimek, domates ve yoğurtlu çorba olmak üzere dört çeşit çorba dağıtımı yapan belediye, 4 buçuk yılda toplam 500 bin kanser hastası yakınının içini ısıttı.

‘Vatandaşın yanındayız’

İyi veya kötü günde herkesin yanında olduklarını dile getiren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Sosyal devlet anlayışı da bunu gerektiriyor. Tedavileri nedeniyle şehir dışından gelen ve kalacak yerleri olmadığı için Onkoloji Hastanesi’nin bahçesinde sabahlayan insanlarımız var. Onların çok zor günler geçirdiklerine şahit oluyoruz. Bir kase çorba ile içlerini ısıtabiliyorsak ne mutlu bize” dedi.

Misafirhane inşaatı hızla sürüyor

Yenimahalle Belediyesi’nin uzun süren tedavilerinde, kendilerine refakat eden hasta yakınları için yapımına başladığı Onkoloji Hastanesi Misafirhanesi’nin inşaatı da hızla sürüyor. 450 kişi kapasiteli misafirhanede vatandaşlar; birer, ikişer ve üçer kişilik odalarda ağırlanacak. Açık restorandan, internet kafesine kadar pek çok alanda hizmet verecek olan misafirhane, 31 araç kapasiteli otoparkıyla 4 bin 300 metrekare alana inşa ediliyor.

Hasta yakınlarının bu süreçte zor günler geçirdiğini dile getiren Yaşar, şunları söyledi: “Onkoloji Hastanesi önünde hastalarının sağlığına kavuşmaları için günlerce, haftalarca, aylarca hatta yıllarca bekleyen yakınları var. Vatandaşımız misafirhanede kendi evinde gibi hissedecek. Yenimahalle gibi büyük bir ilçenin böyle bir misafirhaneye ihtiyacı vardı. Misafirhanede hem barınma sorunu yaşayan hasta yakınları hem de belediye olarak ihtiyaç sahibi, evsiz, sokakta yaşayan vatandaşlarımızı ağırlayacağız.”



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

06.05.2024

  • İMSAK 03:57
  • GÜNEŞ 05:36
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:55
  • YATSI 21:27
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli
  • Salı 18 ° / 4.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 21.6 ° / 6.9 ° Güneşli