Yenimahalle’de Barış’a ‘Engel’ yok

Yenimahalle’de Barış’a ‘Engel’ yok

Yenimahalle Belediyesi’nin 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla engelli vatandaşlar ve aileleri için her yıl geleneksel olarak düzenlediği “El Ele Barış Pikniği”, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın ev sahipliğinde yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Yakacık Mesire Alanı’nda gerçekleşen pikniğe Yaşar’ın yanı sıra Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Başar Bal, Yaşar Neslihanoğlu ve Yenimahalle Belediyesi Engelliler Birimi Sorumlusu Selçuk Koçak  katıldı.

 

Eşit yurttaş vurgusu

 

Barış ve kardeşlik içinde yaşama arzusunun dile getirildiği piknikte Yaşar, engelli vatandaşlarla yakından ilgilendi. “1 Eylül Dünya Barış Günü`nde bütün dünyaya barışın egemen olmasını, ülkemizdeki insanların birlik beraberlik içerisinde, mutlu yaşamasını diliyorum” ifadelerini kullanan Yaşar, “Herkesin potansiyel engelli olabileceğini aklından çıkarmaması gerektiğini düşünüyorum. Engelli vatandaşlarımızın da normal insanlar gibi yaşama hakkı olduğunu savunuyorum. Bunun için sosyal bir devletin onlara eşit olarak yaşam hakkı sunması gerektiğine inanan bir düşünceyle çalışıyorum. Tüm engellilerimizin birer barış gönüllüsü olduğunu biliyorum" dedi.

 

‘Umut Evi’ projesi bir ilk olacak

Yenimahalle Belediyesi’nin engellilere yönelik hizmetlerinden söz eden Yaşar,“Göreve geldiğimizde bölgemizde kaç engelli olduğunu ve onlara nasıl destek olacağımızı belirlemek amacıyla Engelliler Birimi’ni kurduk. Yine bu dönemde bir ilke imza atarak engelli vatandaşlarımız için ‘Umut Evi’ projesini hayata geçireceğiz. Burada engelli vatandaşlarımız hem keyifli vakit geçirecek hem yeni dostluklar kuracak hem de üretecekler. Türkiye’ye örnek projemiz YENİKART’la da engellilerimize destek oluyoruz. Ayrıca Ampute Futbol Tesisi ile engelli vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Dünya Barış Günü’nde barış ve kardeşlik adına farkındalık yaratmak için herkesi, engelli kardeşlerimiz ile el ele olmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte Yaşar, engelli çocuklarla birlikte 1 Eylül adına barış güvercinleri uçurdu.  



Ankara

11.05.2024

  • İMSAK 03:49
  • GÜNEŞ 05:30
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:43
  • AKŞAM 20:00
  • YATSI 21:34
  • Cumartesi 19.4 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 9.8 ° / 7.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 16.4 ° / 7.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı