Yenimahalle´de Beceri, İş ve Yaşam Enstitüsü kurulacak

Yenimahalle´de Beceri, İş ve Yaşam Enstitüsü kurulacak

Yenimahalle Kent Konseyi´nin 5´inci Olağan Genel Kurul Toplantısı, Yenimahalle Belediyesi Meclis Salonu´nda gerçekleşti. Katılımın oldukça yoğun olduğu toplantıda, Yenimahalle Kent Konseyi´nin bir yıllık faaliyetlerinin sunulmasının yanı sıra yeni projesi

Olağan Genel Kurul toplantısı Yenimahalle Kaymakamı Mustafa Dündar, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Milletvekili Murat Emir, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu, OSİAD Başkanı Ahmet Kurt, Anadolu OSB Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, belediye meclis üyeleri, farklı ilçelerden Kent Konseyleri başkanları ve Yenimahalle Kent Konseyi Genel Kurul üyelerinin ve Yenimahallelilerin katılımıyla gerçekleşti.

Yenimahalle Kent Konseyi Genel Sekreteri Selçuk Sarıkaya´nın toplantıyı açmasıyla birlikte verilen önerge doğrultusunda Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal´ın başkanlığında divan oluşturuldu.

“Kent Konseyi kentin gözü, kulağı olmalıdır”

Gündem maddelerinin görüşülmesinden önce Yenimahalle Kent Konseyi Başkanı Atila Çınar, Genel Kurul açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Kent Konseylerinin Türkiye´de çok eski bir geçmişe sahip olmadığına değinen Çınar, Yenimahalle Kent Konseyi‘nin kurulmasında Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar´ın emeğinin büyük olduğunu söyledi.

Türkiye´de Kent Konseylerinin çok iyi anlaşılmadığını belirten Çınar, “Kent Konseyleri bir dernek, siyasi parti yada belediye kuruluşu gibi algılanmakta. Oysa Kent Konseyleri bünyesinde bütün bunlardan bir parça taşıyan, bütün bir kenti tanımlayan çok zengin bir yapıdır. Kent Konseyleri bulundukları kentin gözü, kulağı, sesi, ruhu olabilmelidir” dedi.

Semt ve mahalle meclisi vurgusu

Kent konseylerinin daha verimli ve etkin çalışabilmesi için semt ve mahalle meclislerinin kurulmasının önemli olduğunu kaydeden Çınar, bu konuda da ilk adımı attıklarını söyledi. Göreve geldikleri günden beri Yenimahalle için en iyisini yapmaya çalıştıklarını ifade eden Çınar, mahalle muhtarlarıyla işbirliği içerisinde bu konuda bir çalışma başlattıklarını ve mahallelerin kanaat önderlerinden oluşacak bu meclislerden önemli kararların çıkacağına inandığını vurguladı.

İstihdama Kent Konseyi katkısı

Yenimahalle´nin bir ferdi olmaktan gurur duyduğunu açıklayan Çınar, Yenimahalle´ye, Yenimahalle´nin nitelikli, becerikli, aydın insanına yakışan bir proje için kolları sıvadıklarını belirtti. Yenimahalle´nin sanayi, teknoloji ve ticaret alanındaki gelişmişliğine dikkat çeken Çınar, “Bu gelişmişliğe rağmen nitelikli iş gücünde ciddi bir sıkıntı var. Bundan dolayı Yenimahalle Beceri, İş ve Yaşam Enstitüsü için ilçe genelinde kolları sıvadık. Temel amacımız nitelikli iş gücünü arttırmak ve Yenimahalle´nin öğrenmeye açık insanını iş sahibi yapmak. Herkesin öğretmen ve öğrenci olacağı, kadın, genç, engelli tüm grupların yararlanacağı bu enstitü, tüm ülkeye yayılacak ve bir model olacak” dedi.

“Projelere katkı sunmaya hazırız”

Yenimahalle Kent Konseyi´nin 5´inci Olağan Genel Kurul Toplantısı´nın Yenimahalle için hayırlı olmasını ve alınacak kararların ilçeye katkı yapmasını temenni eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Kent konseyleri, kentte yapılanları, kentin kaynaklarını denetlemek, yapılması gerekenleri genel ve yerel idarelere iletmek ve kentin eksikliklerini gidermekle yükümlüdür. Yenimahalle Kent Konseyi´nden de beklentimiz bu yöndedir. Yenimahalle Belediyesi olarak biz, önerilecek her türlü projeye katkı vermeye hazırız. Yeter ki sizler, Yenimahalle´ye yarar sağlayacak projeler üretin. Biz kolektif çalışmayı seviyoruz. Vatandaşlarımızdan gelen taleplerle ilçeye katkı yapmak zorundayız” dedi.

Yenimahalle´ye kimlik katacak yeni projeler

Yenimahalle Belediyesi´nin 6 yılda ilçeye kazandırdıklarını özetleyen Yaşar, “Bugün ilçemiz, eğitim, sağlık, spor, kültür, altyapı ve üstyapı alanında Ankara´nın en gelişmiş ilçesidir. Bunu özveriyle çalışarak yaptık” dedi.

Yenimahalle Belediyesi´nin ilçeye değer katacak yeni projeleri hakkında da bilgiler veren Yaşar, Karşıyaka Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Tesisi, Evrensel Değerler Çocuk Müzesi, Batıkent Spor Sahası, Umut Evi, yeni kültür merkezleri ve kreşler hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Bütün bu projelerin Yenimahalle´nin kimliğine kimlik katacağını ifade eden Yaşar, Yenimahalle halkının en iyi hizmete layık olduğunu sözlerine ekledi.

“Yenimahalle´de bir ahenk var”

Kent Konseylerine büyük önem verdiğini kaydeden Yenimahalle Kaymakamı Mustafa Dündar ise “Her kesimden temsilcisi bulunan Kent Konseyleri, kentlerin eli kulağı, gözü her şeyidir. Bende Yenimahalle Kent Konseyi´nin çalışmalarını yakından takip ediyorum” dedi.

Yenimahalle´de kurum ve kuruluşlar arasındaki uyuma da dikkat çeken Dündar, “Yenimahalle´de bir ahenk, uyum görüyorum. Bunda Yenimahalle Belediye Başkanımızın yaklaşımının çok büyük önemi olduğunu düşünüyorum. Bu ahenge katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Yıllık faaliyet raporu hakkında üyelere bilgiler verildi. Yenimahalle Kent Konseyi Yürütme Kurulu tarafından yeniden düzenlenen Çalışma Yönergeleri ise Genel Kurul´da görüşüldükten sonra oy çokluğuyla kabul edildi. 



Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli