Yenimahalle?de engelliler sahne aldı

Yenimahalle?de engelliler sahne aldı

Engelliler tarafından ilk defa sahnelenen ?Kamyon? adlı oyun Yenimahalle Belediyesi 4 Mevsim Tiyatro Salonu?nda izleyiciyle buluştu.

  Yön Sanat Atölyesi tarafından hazırlanan oyun için engellerine rağmen hayattan kopmayan tiyatrocular tarafından sahneye taşındı.

Mehmet Baydur’un yazdığı, danışmanlığını Devlet Sanatçısı Turgay Tanülkü’nün yaptığı ve Erdem Öksüz’ün yönettiği “Kamyon”un prömiyerine, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da katıldı. Engelliler tarafından ilk defa sahnelenen ve araçları sapa bir yolda bozulunca kalan dört kişi ile karşılaştıkları iki köylünün hikayesini anlatan oyunun tanıtımında, “Biz toplumun önümüze koyduğu ENGELLERLE büyüdük…” sloganı yer aldı.

‘Kendileriyle barışık olmalarını sağlıyorum’

Oyun, engelli gençlerin eğitim aldıkları takdirde sahne sanatlarında ne kadar başarılı olabileceğini göstermek amacıyla Yön Sanat Atölyesi desteğiyle sergilendi. Engelliler tarafından sahnelenen oyunun provalarının 3 ay önce başladığını dile getiren Tanülkü, “Prova süresince onların önce engeliyle alay etmelerini, kendileriyle barışık olmalarını sağlıyorum. Engelliler emek harcandığında karşılığını mutlaka veriyor. Alkışlandıklarında kendileri ile gurur duyuyorlar. Onların beklentisi bu” dedi.

‘Herkes potansiyel engelli adayı’

Engellilerin topluma kazandırılmasının önemine değinen Yaşar, “Kamyon”un, Yenimahalle Belediyesi salonlarında sergilenmesinden onur duyduğunu belirtti.

2009’da göreve geldikleri günden beri engelli yurttaşların yaşam hakkı ile sağlıklı yurttaşların yaşam hakkını eşit tuttuklarını söyleyen Yaşar, “Yürekten, sevgi ve saygı dolu bir anlayışla engellilerimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. İnsanoğlu potansiyel engelli adayıdır. Kimin, ne zaman, nerede başına bir şey geleceğini bilemeyiz. Göreve geldiğimiz gün engelli şubesini kurarak, bölgedeki engellileri tespit ettikten sonra çalışmaları hızlandırdık. Engellilerin etkinliklerine her türlü katkıyı yapıyoruz. Otistik çocuklarımız için açtığımız 12 sınıfta eğitim imkanı sağlıyoruz” diye konuştu.

Yaşar’a plaket

Sanatsal etkinlikler sayesinde sosyalleşen engelli bireylerin, hayata daha sıkı tutunduğunu ifade eden Yaşar, şöyle devam etti: “Onların başarılarına tanık oldukça bizler de mutlu oluyoruz. Yaşama sevinciyle dolduklarını gördükçe belediye olarak daha fazlasını yapmak istiyoruz.” Oyunun sonunda Turgay Tanülkü tarafından Yaşar’a plaket takdim edildi.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

18.05.2024

  • İMSAK 03:39
  • GÜNEŞ 05:24
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:44
  • AKŞAM 20:06
  • YATSI 21:44
  • Cumartesi 25.7 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Pazar 23.9 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.6 ° / 9 ° Güneşli