Yenimahalle`de Gıda Günü Coşkusu

Yenimahalle`de Gıda Günü Coşkusu

Yenimahalle Belediyesi ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO),?İnsan sağlığı güvenilir gıda sistemlerine bağlıdır? temasıyla Dünya Gıda Günü etkinliğini Batıkent?te coşkuyla kutladı

 Düzenlenen etkinliğeYenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Müslüm Ertekin, Başkan Yardımcıları Başar Bal ve Gürol Karahisarlıoğlu, FAO Türkiye Temsilcisi MustaphaSınaceur, BM Mülkim Koordinatörü KamalMalhotra, Yenimahalle CHP İlçe Başkanı Ali Buçan, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.“Açlığa karşı birleşelim” sloganlarıyla Batıkent Kapalı Pazar Yeri’nden Meydan AVM’yekadar yürüyen vatandaşlara heyet de eşlik etti.

Gıda eşittir sağlık

“2013 Dünya Gıda” yürüyüşünün ardından program protokol konuşmalarıyla devam etti.Dünyanın en büyük ve en önemli sorununun açlık olduğuna dikkat çeken Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili MüslümErtekin, “Düzenlenetkinlikte, gıda israfı ve gıda kayıplarına dikkat çekerek farkındalık oluşturmak amacındayız.Tarım ve hayvancılığın gün geçtikçe azalması ülkemizin de kısa bir zaman içinde açlık tehlikesiyle karşı karşıya geleceğini göstermektedir.Dilerim bu etkinliğimiz amacına ulaşır ve insanlarımızda bir farkındalık yaratabilir” diye konuştu.

FAO Türkiye Temsilcisi MustaphaSınaceur, yetersiz beslenme ve bilinçsiz tüketim hakkında bilgiler paylaştı. Dünya genelinde 842 milyon insanın kronik olarak yetersiz beslendiğine dikkat çeken Sınaceur, “Dünyada beş yaşın altındaki her dört çocuktan biri yeterli düzeyde gelişememektedir. Lütfen gıdalarımızı israf etmeyelim, açlık çeken insanlara destek olalım, geleceğimizi tüketmeyelim” dedi. Sınaceur, “Gıda Günü’ne” gösterdiği özenden ve katkılarından dolayı Yenimahalle Belediyesi’ne teşekkür etti.

“Gıda Günü” ikramları

Yenimahalle Belediyesi ile FAO’nun katkılarıyla düzenlenen“Dünya Gıda Günü” etkinliklerinde,yetersiz beslenme, açlık, gıda üretimi ve tüketimi ile ilgili konuların ele alındığı ve gıdatanımının yapıldığı birçokstant dayer aldı. Bu stantlarda vatandaşlara çeşitli gıda ürünlerinin besin değerleri hakkında bilgiler verildi ve ikramlarda bulunuldu.Stant açıp gıda gününe destek olan katılımcılara Yenimahalle Belediyesi tarafından teşekkür belgeleri verildi.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

28.04.2024

  • İMSAK 04:10
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:47
  • YATSI 21:15
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu