Yenimahalle´de Halk Kart için start verildi

Yenimahalle´de Halk Kart için start verildi

Yenimahalle´de hiçbir sağlık güvencesi olmayan ve üzerine tapusu olmayan ihtiyaç sahipleri için YeniKart´ı hayata geçiren Yenimahalle Belediyesi bir ilke daha imza atarak HalkKart´ı hayata geçird

Yenimahalle sınırları içerisinde, hemşerilik bilincini yaratmak ve Yenimahalle´de yaşamanın ayrıcalığını vatandaşlara hissettirmek isteyen Yenimahalle Belediyesi, hastaneden markete, eğitimden akaryakıta, kırtasiyeden kuaföre kadar birçok alanda vatandaşlara indirim avantajı sağlayacak olan “HalkKart” projesinin startını verdi.

Yenimahalle´de ikamet eden vatandaşlara dağıtımı başlanan HalkKart ile ilk alışverişi, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar yaptı.

Kart ekonomik bir döngü yaratacak

Manyetik ve mifare (temasla okunabilen) özellikte olan kartla vatandaşların indirimli alışveriş yapabileceği bir süpermarkete giden Yaşar, burada kartı deneyerek alışveriş yaptı ve indirimden yararlandı.

Alışveriş sonrasında vatandaşlara açıklama yapan Başkan Yaşar, “Kart sahibi vatandaşlarımıza indirimli olarak alışveriş yapılabilecekleri kurumları web sitemizden, dış ortam LED ekranlarımızdan, SMS ve elektronik postalar üzerinden sürekli yayınlayarak duyuracağız. Şimdilik bu kart 50 bin haneye girecek. Amacımız Yenimahalle halkının ekonomisine katkıda bulunmak ve esnafa yarar sağlamak. Bu proje hem tüketicinin ve hem de satıcının yararına. Bu kart ile Yenimahalle´de hizmet eden kurumlarla vatandaşlar, ekonomik bir döngü yaratacak ve Yenimahalle´nin ekonomisinin canlanacak” dedi.

Amaçlarının sadece Yenimahalle kaynaklarını Yenimahalle´de döndürmek olduğunu da vurgulayan Yaşar, hiçbir beklentilerinin olmadığını sadece Yenimahalle´nin kazanması için mücadele verdiklerini de söyledi.

Halk kart nasıl kullanılacak?

HalkKart iki ayaklı bir proje olarak hizmete girecek. Yenimahalle´de yaşayan vatandaş ile esnafı kapsayan proje sayesinde, hem Yenimahallleliler indirim kazanacak hem de esnaf yaptığı indirimler sayesinde kazanacak. İlk aşamada Yenimahalle´de yaşayan 50 bin aileye dağıtımı planlanan kart, anlaşma yapılan işyerlerinin bilgisayar sistemlerinde tanımlı olacak. Kart sahibi, mal ve hizmet alımını gerçekleştirip ödeme için kasaya geldiğinde önce kartını okutacak, sistem tarafından algılanan karta belirlenen oranda indirim yapılarak kalan tutar üye işyeri tarafından tahsil edilecek.



Ankara

08.05.2024

  • İMSAK 03:54
  • GÜNEŞ 05:33
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:42
  • AKŞAM 19:57
  • YATSI 21:30
  • Çarşamba 21.6 ° / 6.9 ° Güneşli
  • Perşembe 22.8 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Cuma 22.9 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı