Yenimahalle`de İddialı Projeler Ulugöl`den

Yenimahalle`de İddialı Projeler Ulugöl`den

Cumhuriyet Halk Partisinde aday adaylık sürecinde adaylıklarını ve seçim bürolarını açan aday adaylarının çalışmaları hızla sürerken Mamak ilçenin ardından Yenimahalle`de de çok sayıda aday adayı iddialı çıkışları ile gündeme geliyor.

 Yenimahalle Belediye Başkan Aday adaylığı için alan çalışmalarını sürdüren Erhan Ulugöl geçen yerel seçimde Fethi Yaşar`ın yanında yer almış görüş ve yönetim şekli tarz farklılığı nedeni  geri çekilmişti. Şuan yaptığı çalışmaları gazetemize değerlendiren Erhan Ulugöl amacının rakip olmak değil Yenimahalle`yi farklı ve iddialı projeleri ile daha ileri bir noktaya taşımak olduğunu vurguladı.

 "Yönetim  şekli farklılığı yolları ayırdı"

2009 seçimlerinde  mevcut belediye başkanı Fethi Yaşar ile birlikte yola çıkan ve yolların yönetim şekli farklılığı nedeni ile ayrıldığını kaydeden CHP Yenimahalle Belediye Başkan Aday Adayı Erhan Ulugöl ; " Fethi Beyle biz yola beraber çıktık.Fethi Bey`in kazanmasında büyük emeğimiz vardır. Onu kendiside inkar edemez.  yollarımızın ayrılma nedeni Fethi Bey`in yönetim şekli benim idealde,benim son düşüneceğim yönetim şekli ile birebir çıkıyor. Kendisini yadsıdığımdan değil, çünkü onun yetişme tarzı , bakış açısı benim dilediğim bakış tarzı ile aynı değil. Ben Sosyal Demokrat bir Belediyeciliğin toplumcu yanını benimsiyorum,paylaşımcı yanını önemsiyorum.Burada belediyecilik sadece yol açmak,kaldırım yapmak veya asfalt dökmek değildir" dedi.

Ulugöl ; "Seçmen benim hangi sorunuma çözüm buldun diye sorar"

Belediyecilik toplumu bulmak ,taşıyabilmek özelliğidir diyen Ulugöl; "  Esas hizmet toplumu sunabilmektir ,aileyi ya da yerel yönetimi sunma içerisindeki, mücadelesi içerisindeki yaşayan ailelerin hayatlarını kolaylaştıracak hizmetleri sunabilmektir. Bizlere oy verecek seçmen şuna bakar " yerel yönetim olarak benim ailemin içerisindeki hangi soruna çözüm buldun?"  Tabi ki yol önemli ,asfalt önemli,ya da kaldırım önemli,çocuk bahçesi,parklarda önemli. Ama bundan daha önemli olan şey birey,insan. Yani biz şuanda  ki yapılan çalışmayı yok saymıyoruz ve  tamamı ile kötü demiyoruz. Yeterli olmadığını düşündüğüm için bu yola çıktım. Ben bunu daha iyi yaparım diyebildiğim için adayım" şeklinde konuştu.

Erhan Ulugöl; "Başarılı bir başkanın karşına aday olmak daha büyük başarılı projelerin olmasını getirir. Çok daha iddialı bir çalışma ile Yenimahalle`ye hizmet için adayım."

Buradaki bakış açım daha iyilerini yapabilirim diyerek bu yola çıktığını kaydeden Ulugöl ; " Gerek mesleki tecrübem , gerek yıllara dayalı olarak edinmiş olduğum tecrübeler doğru yapılan işlerin daha iyisini yapmaya müsait. Yoksa dışarıdaki algının,böyle algılayanın sırf laf olsun diye kimsenin işinden gücünden sana ayırıp,ailesinden sana ayırıp ta siyasetle oynama durumu yok. " şeklinde ifade etti.

"Prensipler ve kurallarım var .Çiğnemem,  çiğnetmem"

İdealist bir yapı ile hem siyaset hem de ticaretle uğraştığını söyleyen Ulugöl yanlış olan ve suç olan hiç bir şeyi bugüne kadar yapmadım ve yapmayacağını belirterek ; " Bir şey ya doğrudur ya yanlış. Çıkarlar yanlışları doğru yapamaz.Projelerimizde ben değil katılımcı ve üretken belediyeciliğin getireceği ,"Biz dediğimiz" Yenimahallelilerle bu yönetimi  yapmak. 51 mahallenin kendisini yönetmesi Halk meclisleri, O halk meclislerinde o halkı temsil eden insanlar, belediyemizin idaresine söz sahibi olacaklar. Bütün ihtiyaçlar onlar tarafından tespit edilip öncelik  sırasına göre de planlanıp hizmet vatandaşa yönetilecek. Belediye başkanı akşam eve gidip yattığında gece rüyasında bir hizmet görüp de sabah  bunu yapalım diye yola çıkılmayacak. Tutup ta 5 yıllık 6 yıllık yatırımlara gidip yarım yamalak inşaatların devam ettiği süreçte sadece müteahhitlerin söz konusu olduğu bir yere getirmeyeceğiz hizmetleri. halkın ihtiyaçlarını karşılayan ve onların sorunlarına çözüm konusunda katkı sağlayacak bir yönetim şeklinden bahsediyorum" dedi.  

"Yanlış nerede derseniz" 

Gezi parkı ruhunu yaşatacağız sloganını seçim broşürün de yazan ve anlamını sorduğumuz yazı ile ilgili olarak açıklık getiren Ulugöl; " Yenimahalle`de baktığımız zaman bir parkın içerisinde ya büfe buluyorsunuz. Büfe alışveriş yapma maksatlı olmasına rağmen sanki bir lokanta görünümünde. Park işgal edilmiş durumda, yada  parkın içerisinde hiç ilgisi alakası olmayan binalar görüyorsunuz. Biz bu alanları topluma menfaat getirilecek şekilde esas amacı ihlal edilip kullanmak yerine halkın ihtiyaçlarını karşılayan çalışmalar yapılması.   Kamuoyuna ait arazilerin birilerine restaurant olarak verilmesi olmalı olay. Eğer kamuoyuna aitse bir alan halk tarafından kullanılmalı. Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu keyfi kişiye göre imar uygulamalarının ilçe belediyesi tarafından kullanılmasına taraf değilim. Bunun karşısındayım" dedi.  

Yenimahalle`yi yönetimde daha iddialı olduğunu kaydeden Erhan Ulugöl bir çok proje ve iddialı yönetim ile Yenimahalle`lilerin karşına çıktığını kaydetti.

Erhan Ulugöl son olarak GELİN YENİMAHALLE`Yİ BERABER YÖNETELİM 
YENİMAHALLE`YE HİZMET İÇİN EL ELE YÜRÜYELİM diyerek Yenimahallelilere seslendi.

 

Haber: Beril Çuhadaroğlu-Orhan Aydan 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

29.04.2024

  • İMSAK 04:09
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:48
  • YATSI 21:17
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı