Yenimahalle’de köylü pazarları kuruluyor

Yenimahalle’de köylü pazarları kuruluyor

Yenimahalle Belediyesi’nin desteğiyle el emeği ürünlerini gelire dönüştürmek isteyen vatandaşlar için 7 yıldır kurulan geleneksel Köylü ve El Emeği pazarları bu sene de 18 Temmuz’dan itibaren açılıyor.

Yenimahalle Belediyesi Köylü ve El Emeği Pazarı 18 Temmuz tarihinden itibaren her salı Batıkent Batı Sitesi Semt Pazarı’nda ve 20 Temmuz tarihinden itibaren ise her perşembe günü, Yenimahalle Kapalı Semt Pazarı’nda organik sebze ve meyveler ile el emeği ürünleri vatandaşlarla buluşturacak. 

Organik ve el emeği ürünler tezgahlarda buluşuyor

Yenimahalle Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği köylü pazarlarında çevre ilçeler ve köylerde üretilen ve yetiştirilen doğal ürünler halkın beğenisine sunuluyor.

31 Ekim tarihine kadar kurulacak olan köylü pazarlarında doğal ortamında yetiştirilen organik sebze ve meyvelerin yanında birbirinden renkli ve kullanışlı el ürünleri vatandaşlar için uygun fiyata  sergileniyor. Köylü ve El Emeği Pazarında ürünlerini sergilemek isteyen vatandaşlar ÇKS belgesi ve Pazarcılar Odasına kayıtlı olmadığına dair belge ile Yenimahalle Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Pazar Denetim Amirliğine başvuru yapabiliyor. 

Hem üreten hem tüketen kazanıyor

Köylü ve El Emeği Pazarı Projesi ile yerinde üretim yapan binlerce vatandaşa ürünlerini sergileme fırsatı sunulduğunu belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Üreten vatandaşlarımıza köylü pazarları projemiz ile her yıl desteğimizi sunuyoruz. Üreten ve ülkemizin gelişimine katkı sunan her vatandaşımızın yanındayız. Ekonomik olarak sıkıntılı günler geçiriyoruz. Bu süreçte üreticinin desteklenmesi gerekiyor. Her yıl düzenli olarak kurduğumuz köylü pazarlarında üreticilerimiz ve kadınlarımız yetiştirdiği organik ürünleri ve el emeği göz nuru ürünleri sergileme fırsatını buluyor. Bu sayede hem üreten vatandaşımız kazanıyor hem de Yenimahalle sakinleri doğal ürünleri uygun fiyata satın alıp tüketme şansını yakalıyor” şeklinde konuştu. 



Ankara

27.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:46
  • YATSI 21:14
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı