Yenimahalle´nin minik astronotları Planetaryum´da

Yenimahalle´nin minik astronotları Planetaryum´da

Yaşar, öğrencilerle uzayı keşfetti Yenimahalle Belediyesi tarafından hayata geçirilen Evrensel Değerler Çocuk Müzesi çocuklar tarafından çok sevildi. Açıldığı günden bu yana 15 binden fazla çocuğu ağırlayan müze, çocukların daha iyi bir eğitim alması içi

Minik astronotlara Yaşar ilgisi

Zehra Önder İlkokulu öğrencilerinden oluşan grupla filmi izleyen Yaşar, öğrencileri, plastik şişe, kablo ve alüminyum folyo kullanarak yaptıkları astronot kıyafetlerinden dolayı tebrik etti. Öğrencilerle birlikte “Evrendeki Vaha” filmini izleyen Yaşar, minik öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.

Şimdi uzay zamanı

Açıldığı günden bu yana 4-12 yaş grubu öğrencileri ağırlayan Evrensel Değerler Çocuk Müzesi her geçen gün yeniliklerle Ankara´daki öğrencilere hizmet vermeye devam ediyor. Çocukların geleceğe iyi hazırlanması  ve teknolojiyle iç içe olmaları için yeni alanlar açmaya özen gösteren Yenimahalle Belediyesi, tamamen kendi imkânlarıyla yapılan planetaryum alanını öğrencilerin hizmetine açtı. Ankara ve Türkiye´de alanında tek olan müzede Planetaryum alanına gelen çocuklar ilk olarak uzay bilimleri hakkında uzman eğitmenler tarafından bilgilendirilecekler.  Gruplar halinde gelen çocuklar daha sonra özel tasarım filmlerle 360 derece görselleri inceleyip uzay hakkında bilgi sahibi olacak.

Özel filmler gösterilecek

Planetaryumda özel bir yansıtıcı yardımıyla güneşin, yıldızların, gezegenlerin ve diğer gök cisimlerinin yapay görüntüsü izlenebilecek. Uzay meraklısı öğrencilerin uğrak mekanı olacak olan Evrensel Değerler Çocuk Müzesi Uzay Merkezi, simülasyonlar sayesinde ziyaretçilerini uzay yolculuğuna çıkaracak. Uzay hakkında merak ettikleri her şeyi öğrenecek olan öğrenciler, aynı zamanda 3 boyutlu 360 derecelik görüntü ile keşfe çıkacak. Müzede uzay yolculuğuna çıkmak isteyen ziyaretçilerin randevu almaları yeterli olacak.

Ziyaretçilerini bekliyor

“Evrensel Değerler Çocuk Müzesi´nin temellerini atarken sürekli kendini yenileyen bir proje yapmak için yola çıktık” diyen Yaşar, “Bugün müzemizde yeni açılan alanımızda öğrencilerimizle beraber ilk özel yapım uzay filmimizi izledik. Çocuklarımızın kendilerini geliştirmeleri için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu. Yaşar, “Müze içinde belediyemiz imkânlarıyla yapılan Planetaryum ile çocuklarımız uzay bilimleri hakkında eğitimler alacak. Uzman personel eşliğinde 3 boyutlu görsellerle farklı bir deneyim yaşayacak öğrenciler, aynı zamanda aldıkları eğitimle de gök bilimleri hakkında bilgi sahibi olacak” dedi.



Ankara

28.03.2024

  • İMSAK 05:07
  • GÜNEŞ 06:32
  • ÖĞLE 12:59
  • İKİNDİ 16:29
  • AKŞAM 19:15
  • YATSI 20:35
  • Perşembe 21.3 ° / 5 ° Güneşli
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli