Yenimahalle Üçüncü Kupayı Aldı

Yenimahalle Üçüncü Kupayı Aldı

Kadınlar Hentbol Süper Ligi’nde, şampiyonluk düğümü sonunda çözüldü. Son üç yılın şampiyonu Muratpaşa’yı deplasmanda mağlup ederek, seriyi 3-1’ e getiren Yenimahalle Belediyespor, ipi göğüsledi ve tarihinde ilk defa şampiyonluğa ulaştı.

Sezona damga vurarak mücadele ettiği tüm kupalarda zafere ulaşan Yenimahalle Belediyespor, ismini hentbol tarihine altın harflerle kazıdı. Sezona, teknik direktör Yrd. Doç. Dr. Serdar Eler’in komutasında, Süper Kupa moraliyle başlayan Başkent temsilcisi, Spor Toto Türkiye Kupası’nı da kazanarak spor camiasında büyük sükse yarattı. Bu başarıları, Süper Lig şampiyonluğuyla taçlandıran Yenimahalle’de zafer şarkıları hep bir ağızdan söyleniyor.

 

Yeni Şampiyon Yenimahalle

Muratpaşa Süleyman Evcilmen Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı, Özgür Benli ve Savaş Yüksek yönetti. Şampiyonu belirleyen, bu nefesleri kesen mücadeleye Yenimahalle Belediyespor, Anca, Lenche, Esra, Marina Tantaskaya, Yeliz, Chumak ve Dmitrovic yedilisiyle çıktı. Maça her zaman olduğu gibi baskılı başlayan Muratpaşa, ilk dakikaları hem skor hem de oyun olarak önde geçti. Ancak çabuk toparlanan Yenimahalle Belediyespor, Dmitrovic’in üst üste bulduğu gollerle maçta dengeyi sağladı. Heyecanın ve gerilimin bir saniye olsun düşmediği karşılaşmada takımlar soyunma odasına, 18-18 eşitlikle girdi. İkinci devrenin başlamasıyla beraber Muratpaşa ev sahibi avantajı kullanmaya başladı. Seyircisinin desteğiyle rüzgarı arkasına alan Antalya temsilcisi, aradaki farkı 4’e kadar çıkardı. Maçın kırılma anı ise Yenimahalle Belediyespor teknik adamı Serdar Eler’in aldığı mola oldu. Bu moladan sonra silkinen Yenimahalle, kısa süre içerisinde farkı kapattı ve öne geçmesini bildi. Son dakikaları takımındaki tecrübeli ve yıldız isimlerin ön plana çıkmasıyla daha rahat geçen Başkent temsilcisi, karşılaşmayı 35-33 kazanarak şampiyonluğa ulaştı. Marina Dmitrovic’in 12 golle yıldızını parlattığı maçta, Chumak 7, Marina Tantaskaya ise 6 golle şampiyonluk maçının yıldızları oldular.   

 

Yenimahalle’den Antalya çıkarması

Ankara’nın uzun süren şampiyonluk hasretine son verildiği karşılaşmaya, Yenimahalle Belediyesi adeta çıkarma yaptı. Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Başar Bal ve Yaşar Neslihanoğlu’nun yanı sıra 2 otobüs taraftar da takımlarını yalnız bırakmadı. Karşılaşma sonunda takımla bütünleşen Yenimahalle Belediyesi bürokratları ve taraftarlar görülmeye değer sevinç gösterilerine imza attı.

 

Kadın hentbolunda rüzgar değişti

Kadın hentbolunu uzun yıllar boyunca domine eden, son üç yılı şampiyon olarak tamamlayan Muratpaşa hegomonyasına, Yenimahalle Belediyespor son verdi. Bu sezon oynadıkları 8 karşılaşmada rakibine sadece bir kez boyun eğen Başkent temsilcisi, 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 kupa zaferiyle kadın hentbolunda rüzgarı değiştirdi ve dikkatleri Ankara’ya çekmeyi başardı. Unutulmaz bir sezon geçiren 3 kupalı şampiyon Yenimahalle Belediyespor’un kısa sürede bu başarılara ulaşması potansiyelini ortaya çıkarırken, hentbolseverler şimdiden gelecek sezonu heyecanla beklemeye başladı.



Ankara

25.04.2024

  • İMSAK 04:16
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:44
  • YATSI 21:11
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı