Yenimahalle?ye iki yeni park ve çarşı

Yenimahalle?ye iki yeni park ve çarşı

Yenimahalle Belediyesi, yıllardır Yenimahalle?nin en merkezi yerinde olmasına rağmen yeterli ilgi görmemesi nedeniyle atıl vaziyette bulunan Lalegül Çarşısı?nın kaderini değiştirdi. Baştan sona yenilenen çarşıyı hizmete açan Yenimahalle Belediyesi, çarşıd

 Yoğun katılımın olduğu açılışa, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkan Vekili Müslüm Ertekin, Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Başar Bal, Gürol Karahisarlıoğlu, birim müdürleri, meclis üyeleri ve Yirmişbeş Mart Mahallesi Muhtarı Çetin Teker katıldı.

Emek Anıtı göz kamaştırıyor

Çarşı önünü ferahlatmak amacıyla yapılan Lalegül Parkı, toplam 16 bin 500 metrekare alandan oluşuyor. Parkta süs havuzları, çocuk oyun parkı ve oturma alanları bulunuyor. Parkın girişinde ise devasa ölçülerdeki Emek Anıtı yer alıyor. Lalegül Parkı, devamında olan 23 Nisan Dünya Çocukları Parkı ve belediyeye ait veterinerlik birimine bağlanıyor.

‘Esnafın da kazancı artacak’

Kar kış demeden açılışa gelen herkese teşekkür eden Yaşar, vatandaşlarla birlikte olmaktan gurur duyduğunu ifade etti. Genç, yaşlı, çocuk demeden herkesin rahatça nefes alabileceği kamusal alanlar oluşturduklarını belirten Yaşar, “Bu düzenleme ile yıllardır atıl vaziyette duran çarşımız iş yapar hale gelecek. Parklar sayesinde çevredeki esnafın da kazancı artacak, yüzleri gülecek. Siyaseti bana rütbe versinler diye değil siz halkıma hizmet etmek için yapıyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Yaşar’a teşekkür

Yaşar’a hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Yirmişbert Mart Mahallesi Muhtarı Çetin Teker ise, “Mahallemize böyle güzel bir park armağan ettiği için Yaşar’a saygılarımı sunuyorum. Parklar sayesinde esnafın da işleri açılacak, kazancı artacak. Stresten kaçmak isteyen vatandaş parklarımızda huzur bulabilecek” diye konuştu. 

Yaşar daha sonra 25 Mart Mahallesi’nde 3 bin 300 metrekare alana sahip Karanfil Parkı’nın açılışını gerçekleştirdi. İçinde koşu yolu, çocuk oyun alanı, fitness spor alanı ve oturma alanları bulunan park vatandaşların hizmetine açıldı.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

29.04.2024

  • İMSAK 04:09
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:48
  • YATSI 21:17
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı