Yerel yönetim Başkent?te uzlaşı arıyor

Yerel yönetim Başkent?te uzlaşı arıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Haydar Şahin?in önderliğinde kurulan Türkiye Uzlaşı ve Toplumsal Kalkınma Vakfı(TUTKAV) Ankara?nın yerel yönetimini bir araya getirdi. Derneğin mütevelli heyetinin ilk toplantısında belediye başkanları, milletvek

 Eğitim ve çevre faaliyeti

Eğitim ve çevre alanında sosyal projeler gerçekleştirmek amacıyla Şahin’in girişimleriyle kurulan TUTKAV’ın üyelerinin arasında Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın yanısıra CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin, AKP Çankaya İlçe Başkanı Süleyman Yılmaz ve AKP Ankara Milletvekili Faruk Koca ile Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı İbrahim Yiğit yer alıyor. Mütevelli heyetinde Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile Sosyal ve Politikalar Bakanlığı görevlileri de sosyal projelerde yapılacak hazırlık çalışmalarını yürütmek üzere hazır bulunuyor.

Uzlaşı bütünleşme sağlar

Çukurambar’da düzenlenen tanışma yemeğinin ardından mütevelli heyeti üyeleri böyle bir oluşumun içerisinde olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek deneğin kuruluşu için girişimlerde bulunan Şahin’e teşekkürlerini ilettiler. Derneğin sosyal sorumluluk projelerine kişisel ve kurumsal olarak ellerinden gelen desteği vereceklerini söyleyen heyet üyeleri siyasette özlenen uzlaşının yerel yönetimlerin uzlaşmasıyla sağlanabileceğini vurguladılar. Toplumdaki bütünleşmenin siyassetteki uzlaşı ile sağlanabileceğini beliten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar şöyle konuştu:

İslam alemi endişe veriyor

“Uzlaşı, topluma sevgiyi getirir. Sevginin varolduğu toplumlarda üretim üst seviyede olur. Üretimin yüksek olması da mutluluk getirir. Siyasetteki uzlaşmaya en fazla ihtiyacımız olduğu bu dönemde böyle bir derneğin kurulmasına ve bu oluşumun ilçerisinde olmaktan mutluluk duyuyorum. Siyasette radikal olmak topluma zarar verir. Kardeşin kardeşi boğazladığı bir dönemden geçiyouz. Özellikle islam alemi endişe veriyor.” 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

04.05.2024

  • İMSAK 04:00
  • GÜNEŞ 05:38
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:53
  • YATSI 21:24
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli