?Yerel Yönetimler Açısından Yeni Vizyon, Yeni Anlayış,

?Yerel Yönetimler Açısından Yeni Vizyon, Yeni Anlayış,

Ankara ve Yenimahalle Kültür, Sosyal Dayanışma ve Araştırma Derneği?nin (AYEK) düzenlemiş olduğu ?Yerel Yönetim Vizyonu? paneli yenimahalle belediyesi nazım Hikmet Kongre merkezinde yapıldı.

 ANGARA-Yenimahalle Belediyesinin Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapılan konferansa Ankaralıların ilgisi büyük oldu. Konferansın yapıldığı salonun  tamamı dolarken, programa; MHP İl Başkanı Fatih Çetinkaya,MHP MYK üyesi Hamit Ayanoğlu, Ömer Demirel,Yaşar Yıldırım, Yenimahalle Belediye Başkan A.Adayı N. Muhammet Yaman,Sincan Eski Belediye Başkan adayı Dr. Y.Atilla Demirci,Başkent Ankara Dernekler Federasyonu Genel başkanı İ. Yavuz Cengiz,MHP İlçe başkanları,meclis üyeleri, Sivil toplum örgütleri,Bürokratlar ve çok sayıda Ankaralı katıldı.

30 Mart 2013 Cumartesi günü saat 19:00’da Ankaralıların yakından tanıdığı, Çamlıdereli Başbakanlık müşaviri Devran Kutlugün’ün  konuşmacı olarak katıldığı “Yerel Yönetimler Açısından Yeni Vizyon, Yeni Anlayış, Yeni Hedefler Yenimahalle” sorunları hakkında konferansa katılanlara bilgiler verdi. Yerel Yönetimlerdeki mevcut sorunların tespitlerini yapan Kutlugün, bu sorunların yeni vizyon, yeni anlayış ve yeni hedeflerle çözülebileceğini belirtti.

 Kutlugün, dünya ve Türkiye’den başlayıp yerel yönetimler ve demokrasi ilişkisine, şehre bakıştan yerel yönetimler anlayışına, Ankara ve Yenimahalle’nin sorunları ve çözüm yollarına kadar geniş bir yelpazede görüş, analiz ve tekliflerini anlattı. Hayallerdeki Türkiye ve dünya için bir şeyler yapabilmek isteniliyorsa öncelikle yerel inşayı gerçekleştirmek zorunda olunduğunu ifade eden Kutlugün, “Mimarisiyle, insan kalitesiyle, yaşadığımız kentlerde bunu gerçekleştirdikten sonra ufkumuzu dilediğimiz kadar genişletme hakkına ve imkanına sahip oluruz. Kendi yaşadığı yerde örnek bir kent inşa edemeyenlerin, Türkiye’nin tamamına ilişkin, dünyaya ilişkin rüyaların sahibi olamayacağını unutmamalıyız” dedi.
“ANKARA KİMLİĞİ OLAN BİR ŞEHİRDİR”
Ankara’nın ve özellikle Yenimahalle’nin önemli bir kısmının düşük standartlı konutlardan oluştuğunu söyleyen Devran Kutlugün, gecekondu bölgelerinde yoğunlaşan ve kentin diğer bölümlerinde kendini gösteren ciddi bir altyapı probleminin halen geçerliliğini koruduğunu kaydetti. Birçok üniversiteyi bünyesinde barındıran Ankara’nın buna rağmen bir “kültür kenti” olamadığını vurgulayan Kutlugün, “Ankaramız ve özellikle de Yenimahallemiz, yeterli şehir hizmetleriyle donatılmamış durumdadır. Bu konuda mevcut ve geçmiş belediye yönetimlerinin gereken çabayı göstermedikleri kanaatindeyim. Sonuç olarak bugün Ankara gerek içinde yaşayanlar, gerek ziyaretçiler tarafından yapay, gri, kravatlı, resmi bir şehir olarak algılanılıyor. Oysa Ankara hem tarihi bir şehirdir, hem de ruhu kimliği olan bir şehirdir” şeklinde konuştu.
Kutlugün, Türkiye’nin geçmişi 200 yılı bulmayan Amerika veya köksüz bir çadır devleti olmadığını söyleyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Terör örgütünün ve onun arkasındaki güçlerin amacının, Türkiye’deki bir kesimin haklarını güvence altına almak değil, Türkiye’yi tamamen yıkmak olduğunu, milletimizin bu coğrafyadaki bin yıllık varlığını sona erdirmek olduğunu biliyoruz. Türk milletinin geçmişte pek çok defa olduğu gibi bu cendereden de kurtulacağından şüphem yoktur. Herkesin bir planı vardır ama en büyük plan sahibi hiç şüphesiz Allah’tır.”
MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, MHP MYK üyeleri Hamit Ayanoğlu, Ömer Demirel, Yaşar Yıldırım, çok sayıda ilçe başkanı, sivil toplum örgütleri, dernek ve oda başkanları, öğretim üyeleri, spor, sanat ve siyaset dünyasının renkli simalarının da katıldığı konferansın bitiminde AYEK Derneği tarafından Devran Kutlugün’e plaket verildi.

 

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

06.05.2024

  • İMSAK 03:57
  • GÜNEŞ 05:36
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:55
  • YATSI 21:27
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli
  • Salı 18 ° / 4.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 21.6 ° / 6.9 ° Güneşli