Yerli teknolojiler için tedarik ağı

Yerli teknolojiler için tedarik ağı

Ankara Kalkınma AjansıYerli Tedarik ve İşbirliği Buluşmaları projesi ile, 2014-2023 Bölge Planı kapsamında 10 yıllık stratejik yol haritası ile yerli üreticinin üretim ve tedarik kapasitesini arttırmayı öngörüyor. İthal ürünlerin yerli ürünler ile ikame e

Ankara´nın büyük sanayi kuruluşları ile bilim, teknoloji ve inovasyon temelli ürünler geliştiren küçük teknoloji firmalarının buluşturulduğu bu etkinlikle, yerli teknolojilerin tercih edilmesi ve desteklenmesine yönelik önemli bir adım atılmıştır. Büyük sanayi grupları yerli teknolojileri tedarik zincirlerine ekleyerek rekabet avantajı kazanırken, küçük teknoloji şirketleri satış kanalları elde etmenin yanında katma değerli ürün geliştirmeye yönelik ihtiyaçları belirleme ve büyük şirketlerin tecrübelerini dinleme fırsatı yakalamıştır.

İlk tedarik ağı buluşması TAI (TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş.) yöneticileri ile yapılmıştır. TAI´nin teknoloji ve ürün geliştirmeden sorumlu yöneticileri ile alt sözleşme grubu yöneticileri Ankara´nın yenilikçi projeleri ile bir araya gelmiştir. TAI yöneticileri tarafından TAI´nin tedarik ve ürün geliştirme prosedürleri anlatılırken, firmalar da ürünleri ve özellikleri ile ilgili sunum yapmışlardır.
Projeler arasında yüksek mukavemetli, hafif ve süper iletken malzeme teknolojileri, uydu teknolojileri ile uzaktan algılama, coğrafi bilgi sistemleri, anti-statik ambalajlama, auto-pilot kontrol sistemleri, anlık big-data (büyük veri) işleme gibi önemli teknolojiler TAI´nin ilgisine sunulmuştur. Proje sahipleri TAI yöneticileri ile bire bir görüşme ve ürünlerini anlatma fırsatı yakalamıştır. TAI´nin ihtiyaçları doğrultusunda ilgi çeken bazı ürünlerin TAI´ye kazandırılması için sonraki görüşmeler de planlanmıştır. TAI ile firmaların yapacakları işbirlikleri neticesinde ürünlerin ve teknolojilerin uzay ve havacılık sektörüne “yenilikçi” ve “yerli” katkılar sağlaması hedeflenmektedir.


TAI ile Başlayan Etkinlik Büyük Sanayi Grupları ile Devam Edecek
Ankara Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi tarafından yürütülen projeye kısa bir sürede yoğun başvuru alındı. Yatırım Destek Ofisi Yerli Tedarik ve İşbirliği Buluşmaları projesine yoğun talep nedeniyle, hem Ankara´daki ERKUNT, MAN, HAVELSAN, TÜRK TRAKTÖR gibi büyük firmalar ile kurumsal düzeyde görüşmeye hem de tedarik zincirine değer katmak isteyen aday firmaların başvurularını almaya devam etmektedir. Başvurular Ankara Kalkınma Ajansı internet sitesi adresi www.ankaraka.org.tr´den yapılmaktadır.
Yerli Tedarik ve İşbirliği Buluşmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, “Yüksek teknolojinin başkenti olan Ankara ve TechAnkara markası için yerli tedarik ve işbirliği buluşmaları ülkemize ve bölgemize örnek teşkil edecek lokomotif projeler arasındadır. Bu projede yenilikçi ve teknolojik ürünlerle yerli üreticinin, Ankaralı büyük firmaların tedarik ağına girerek ürünlerini ticarileştirmelerinin kolaylaştırılması, üretim kapasitelerinin arttırılarak ithal ürünlerin yerli ürünler ile ikame edilmesinin sağlanması, büyük firmaların ise yerli tedarik ağı ile rekabet avantajı sağlaması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda, Ankaralı firmaları bölgemizde yerli tedarik ağını hep birlikte örmeye ve dünya ile rekabet edebilen bir TechAnkara için işbirliğine davet ediyorum” dedi.



Ankara

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:56
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:04
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli