YILDIZKAYA: DARBE GİRİŞİMİNİ LANETLİYORUM

YILDIZKAYA: DARBE GİRİŞİMİNİ LANETLİYORUM

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Polatlı insanının sağduyusuyla, direnişiyle 15 Temmuz Darbe girişiminde çok önemli bir iş başardığını hiçbir can kaybı, yaralanma olmadan büyük büyük bir başarıyı gerçekleştirdiğini söyledi.

 FETÖ  darbe girişiminde Polatlı Belediyesinin araçlarıyla, personeliyle, emniyet güçlerine  katkı sunduğunu, Ankara´ya gitmek isteyen askeri araçların  önünün  Belediye kamyonlarının oluştuduğu setlerle  kesildiğini belirten Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, ‘´15 Temmuz gecesi Polatlımızda çok kritik anlar yaşandı.  Polatlı halkı hemen hemen bütün kesimleriyle alanlara çıktı, demokrasiyi sahiplendi.  Pek çok belde de şehirde, ilçede bu tür gösterilerde şehitler verilirken,  yaralılar olurken Polatlımızda kimsenin burnunun kanamaması çok sevindiricidir.  Polatlı hem bir duruş ortaya koymuş, hem direniş göstermiş.  Hem çok önemli bir iş başarmış,  hem de hiç kimsenin burnunu kanatmamıştır.  Bu hepimizin sağduyusuyla gerçekleşmiştir.   Ben başta sağduyu hemşerilerimize, emniyet güçlerimize ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Polatlı Başarmıştır.   Bugün ihtiyacımız olan birlikteliğimizdir, saflarımızı sıklaştırmaktır. Ve bundan dersler çıkarmaktır.

 Tekrar ifade ediyorum: Polatlı birdir, beraberdir ve kardeştir.´´ dedi.

 

-DARBE GİRİŞİMİNİ LANETLİYORUM-

 Polatlı Belediye Başkanı sıfatıyla 15 Temmuz gecesi inisiyatif alarak darbenin önlemesinde ve ülke insanının zarar görmemesi için yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Başkan Yıldızkaya şunları söyledi:

‘´Maalesef 15 Temmuz akşamı Türkiye Cumhuriyeti Devletinin varlığına ve Türk Milletinin birliğine dönük büyük bir suikast gerçekleştirilmiştir.

 Ben sözlerimin başında bu kalkışma ve darbe girişimini lanetliyorum. Şehit olan polislerimize, askerlerimize ve vatandaşlarımıza Cenabı Allah´tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. ‘´

 --TÜRK ASKERİNİN NAMLUSU MİLLETİNE ÇEVRİLEMEZ-

  Hiçbir şartta ve hiçbir şekilde Türk ordusunun silahının namlusu Türk Milletine çevrilemez.  Bunu bir ihanet olarak kabul ederiz.  Ben inanıyorum ki bu kalkışmayı yapanlar, failleri en ağır şekilde cezalandırılacaklardır. ‘´

-SEÇİMLE İŞBAŞINA GELEN İKTİDARI KANLA UZLAKLAŞTIRMAK KABUL EDİLEMEZ-

 ‘´Seçimle işbaşına gelmiş bir iktidarı, sandık dışı yöntemlerle hem de kanlı bir şekilde görevden uzaklaştırmak hiçbir şartta kabul edilemez.

 Kendi vatandaşına kendi polisine ve kendi silah arkadaşlarına ateş açmak, bir cinnet ve çıldırmışlık halidir.  Türk milleti ve Türk tarihi açısından 15 Temmuz akşamı maalesef kara bir lekedir. ‘´

-KİMSE TÜRK MİLLETİNE DİZ ÇÖKTÜREMEZ-

 Milli iradenin tecelligahı olan Meclise yapılan saldırı aslında topyekûn millete yapılmış gibidir.  Türk milletinin sağduyusu, demokrasiye bağlılığı ve cesareti bu kalkışmanın bastırılmasındaki en önemli etkendir.  15 Temmuz gecesi yaşananlar, göstermiştir ki hiçbir dayatma Türk Milletine diz çöktüremez.

Anlaşılmaktadır ki Türk Milleti, Türkiye Ortadoğu bataklığına çekilmek, demokratik dünyadan uzaklaştırılmak istenmektedir.  ‘´

-LİDERİMİZ BAHÇELİ´NİN TUTUMU, BAŞARIDA EN ÖNEMLİ ETKENDİR-

 Bu süreçte Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli´nin daha olayın başında herkesin ne olduğunu anlamaya çalıştığı anlarda ‘´Demokrasinin ve seçilmiş Hükümetin yanındayız´´ ifadeleri takdire şayandır. Ve bu direnişin başarısındaki en önemli etkendir.

 Başta Sayın Genel Başkanımız ve diğer siyasi partilerin temsilcilerinin birlik, beraberlik ve demokrasi vurguları çok kıymetlidir.  Ben bunu Türkiye açısından çok olumlu değerlendiriyorum.  Bu duruş ve birlikteliğin ortak hareketin önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Devletimiz ve Türk Milleti bu durumu çok iyi analiz etmeli,  bu hengâmeyi bir fırsata çevirmelidir. ‘´

-BİRİZ, BERARİZ, KARDEŞİZ-

‘´Bu gün en çok ihtiyaç duyduğumuz şey de birlik ve beraberliktir.  Benim her fırsatta ifade etmeye çalıştığım, ‘´Biriz, beraberiz, kardeşiz´´  sözleri bu gün çok anlamlı hale gelmiştir.

Akif´in ifadesiyle ‘´ Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez;  Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez.´´ Sözleri 15 Temmuz´daki birlikteliğin önemini de açıkça göstermektedir.

-TSK YIPRATILMAMALIDIR-

 ‘´Bir grup darbeciyi lanetlerken kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin yıpratılmasına da göz yumamayız. Buna özellikle dikkat etmek gerekmektedir.  Bu fırsatı kullananlara fırsat verilmemelidir.

 Bu kalkışma başta milletimizin duruşu ve Peygamber Ocağı adını verdiğimiz Silahlı Kuvvetlerimizdeki aklıselim, sağduyulu ve demokrasiye bağlı askerlerimizin başarısıdır.´´

 -MASUM MEHMETÇİKLERİ YERLERDE SÜRÜKLEYENLER CEZALANDIRILMALIDIR-

 ‘´Ellerinde palalarla, kırbaçlarla masum Mehmetçikleri yerlerde sürükleyenler en ağır şekilde cezalandırılmalıdır.

 Şahsen masum çocuklarımızın, olaydan bihaber Mehmetçiklerin hırpalanmış, her tarafı kan gölüne dönmüş fotoğraflarından hicap duydum, kanıma dokundu.  Bunu yapanlar hukuk önünde hesap vermek zorundadır.  Bunları da lanetliyorum.´´

-POLATLI 15 TEMMUZDA DEMOKRASİYİ SAHİPLENDİ-

 ‘´15 Temmuz gecesi Polatlımızda çok kritik anlar yaşandı.  Polatlı halkı hemen hemen bütün kesimleriyle alanlara çıktı, demokrasiyi sahiplendi.  Pek çok belde de şehirde, ilçede bu tür gösterilerde şehitler verilirken,  yaralılar olurken Polatlımızda kimsenin burnunun kanamaması çok sevindiricidir.  Polatlı hem bir duruş ortaya koymuş, hem direniş göstermiş.  Hem çok önemli bir iş başarmış,  hem de hiç kimsenin burnunu kanatmamıştır.  Bu hepimizin sağduyusuyla gerçekleşmiştir.

 Ben başta sağduyu hemşerilerimize, emniyet güçlerimize ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Polatlı Başarmıştır.   Bugün ihtiyacımız olan birlikteliğimizdir, saflarımızı sıklaştırmaktır. Ve bundan dersler çıkarmaktır.

 Tekrar ifade ediyorum: Polatlı birdir, beraberdir ve kardeştir. ‘´

 -PROVAKASYONLARIN ÖNÜNE GEÇTİK-

 Ben Şehrin seçilmiş Belediye Başkanı Sıfatıyla bu işte inisiyatif aldım.  Benim en büyük hedefim Polatlılı hemşerilerimin bu işten zarar görmemesiydi.

 Olayın ilk anlarında cumhuriyet Meydanında, Şehrin başka noktalarında olan vatandaşlarımızla birlikteydim.  Ve bir grup vatandaşta Topçu Okulunun kapısına yığılmış ve sıkıntı yaşanmaktaydı. Ben şunu biliyorum ki Topçu okulundaki askerlerin hemen hemen tamamı içerideydi. Yani bu darbe girişimine destek vermiyorlardı. -Küçük bir gurubun dışında-  dolayısıyla bu tür organizasyonlar da çok ta provakatör  olabileceği endişesini taşıdım. ‘´

-İNİSİYATİF ALDIM-

 ‘´Çevremizdeki pekçok insanın gitmeyelim, karışmayalım tehlikeli demiş olmasına rağmen, ben arkadaşlarım alana gittik.  Orada vatandaşlarımıza çok kısa bir konuşma yaptım. Camilerin de kışlalarında bizim olduğunu, bu tür davranışların yanlış olacağını, benim inip meydana doğru yürüyeceğimi, onlardan da bunu istediğimi ifade ettim.  Oradaki birkaç provakatörde oradaki vatandaşlarımız tarafından susturuldular. Ve ben meydana doğru yürüdüm. Arkamdan da oradaki herkesin yürüdüğünü gördüm. Bundan çok mutlu oldum.  Allah muhafaza başka yerlerde olan kötü şeyler burada yaşanabilirdi. Ben bunu tekraren Polatlı insanının sağduyusuna bağlıyorum. Gerçekten çok büyük bir görev ifa etti.  Cenabı Allah inşallah bizlere tekrar bu günleri yaşatmaz.  

 Biz Belediyemizle araçlarla gereçlerle bu işe destek verdik.  Emniyet müdürlüğünün emrine tahsis ettik.  Şehrin çıkışında yolun kapatılmasında bizim çöp kamyonlarımızla barikat yapıldı. Tabi Türkiye bundan ders çıkarmalı.´´

-MİLLETÇE BİRLİK BERABERLİĞİMİZİ ARTIRMAMIZ LAZIM-

‘´ Milletçe bunu fırsata çevirmemiz lazım.  Birlik beraberliğimizi artırmamız, saflarımızı sıklaştırmamız.

 Masumları da bu grubun içine koymak, bunu bir bahane yaparak, bu işi yapmakta asla kabul edilebilir değildir.  Mesele kutuplaşmayı değil, ayrışmayı değil, birleşmeyi teşvik etmektir.  Ben hem genel başkanımızın hem mensubu olduğum siyasi partinin Milliyetçi Hareket Partisinin bu yöndeki tavrını Polatlı´da gösterdiğime inanıyorum.  Doğrusunun da bu olduğuna inanıyorum.

 Türkiye hızla normalleşmelidir, Türkiye hızla normale dönmelidir.  Demokrasiye sahip çıkan insanlara saygı duyarız, ama bu tür protestoları da yerinde ve zamanında yapmak gerektiğine inanırız.´´ 



Ankara

24.04.2024

  • İMSAK 04:18
  • GÜNEŞ 05:51
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:38
  • AKŞAM 19:43
  • YATSI 21:10
  • Çarşamba 26.6 ° / 13.5 ° false
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı