Yıldızkaya: Kosgeb?le Çalışmayı Haziran ?Da Başlatıyoruz

Yıldızkaya: Kosgeb?le Çalışmayı Haziran ?Da Başlatıyoruz

Polatlı Ticaret Odası (PTO) tarafından Polatlı?da ki kadın girişimcilere yönelik iş geliştirme merkezinin kurulmasının sağlayacak iş birliği ve planlama çalışmaları projesinin tanıtım toplantısında konuşan Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, ülkenin geli

  Yıldızkaya, ‘’ Hanım kardeşlerimizin mutlaka ekonomik hayata katkı sağlamalarını sosyal hayata katkı sağlamalarını önemsiyorum.  Ülkemizin kalkınmasının nüfusumuzun yarısını oluşturan Kadınlarımızın ekonomik hayata katılmasıyla gerçekleşeceğini biliyorum.   Burada iş geliştirme kursunu nihayetlendirmiş bulunuyoruz; bundan sonra inşallah ekonomik hayata adım atmış oluruz.

 Böyle bir projeye Polatlılı hanımefendilerin yüksek katılımı bundan sonraki çalışmalar için bizim sinerjimizi artırıyor.    Polatlı Belediyesi olarak, KOSGEB’le ilgili çalışmamızı Haziran ayında başlatıyoruz, hemşerilerimizin bu çalışmaya ilgi göstereceklerini ümit ediyorum.  Yine dezavantajlı gurupların istihdamıyla ilgili bir projenin hazırlığını da yürütmekteyiz. ‘’ dedi.

 Ticaret Odası Son Dönemlerde Polatlı’ya İvme Kazandırıyor

 Polatlı’da KOSGEP çalışmalarının Haziran ayında başlayacağını açıklayan Mürsel Yıldızkaya Polatlı Ticaret Odasının son 6 ayda şehre büyük bir ivme kazandırdığını aktardı. Yıldızkaya “Bütün bu çalışmalarla ilgili şehrimize son 6 ay, 1 yılda ivme kazandıran Sayın Ticaret Odası Başkanımız Ulvi Sakarya Beyefendiye ve onun çok değerli yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ediyorum. İnşallah daha güzel daha büyük projelerde buluşmak üzere saygılar sunuyorum.’’ diye konuştu.

 Kaymakam Bilgin:  Kadınlarımızın Potansiyeli Son Derece Önemli

 Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin ise, anket sonuçlarına göre her  bin kadından 2 yüzünün kendi işinin kurmak istemesinin  önemli olduğunu anlatan Kaymakam Bilgin “Yüzde 20 gibi bir rakam. Türkiye genelinde bu rakama ulaşacak bir yer var mıdır bilemiyorum. Polatlı’mız hızla büyüyor ve gelişiyor. Polatlı düne kadar tarım kenti iken bugün sanayileşme konusunda çok ciddi adımlar atıyor. Üniversite şehri olmak için çalışmalar yürütülüyor. Bugün kurulan bir fakülteye ikinci bir fakülte, mevcut yüksek okullara birden fazla yüksekokul ilave etme çalışmaları devam ediyor. Önümüzde ki birkaç yıl içerisinde yaklaşık 5 bin öğrenci Polatlı’da eğitim öğretim görecek. Bu öğrencilerimize dönük olarak her türlü hizmeti verecek işletmelere ihtiyacımız var. Bu bakımdan kadınlarımızın potansiyeli son derece önemli. “dedi.

 Kadınlar Ekonomiye Katkı Sağlayacak-

 Kadınlar için iş geliştirme merkezi (İŞGEM) kurmak istediklerini belirten Ulvi Sakarya “Bu projenin başvurusunu kalkınma ajansına yaptık. İnşallah olur görecek. Bu projede Polatlı Belediyesinin de desteği olacak. Kadınlarımızı kendi projelerinde işlerini geliştirime konusunda elimizden gelen desteği  vereceğiz.”dedi.

   Birim Başkanı Ömer Faruk Kayaaslan bu projenin  Polatlı’da kadın iş gücünün arttırılması için önemli olduğunu belirtti.

 Çankaya Rektörü Güvenç: Projeye Destek Vermekten Onur Duyuyoruz

 Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ziya Burhanettin Güvenç  Polatlı’da yaşayan bayanların büyük bir bölümünün kendi işini kurmak istemesinin sevindirici olduğunu ifade etti. Bu sayede de kadınların Polatlı ekonomisine büyük bir katkı kazanacağını düşündüğünü söyleyen Rektör Güvenç ‘Çankaya Üniversitesi olarak bu projeye destek vermekten gurur duyuyoruz. Çünkü üniversiteler bulundukları bölgelerden sorumludur. Bize ihtiyaç duyulan her konuda hizmet vermeye hazırız. “dedi.  Yapılan bilgilendirme konuşmalarının ardından Elektronik ve Telekomünikasyon Yüksek Mühendisi İlyas Yılmazyıldız ve Proje Teknik Uzmanı Özgün Türüdü tarafından proje tanıtım ve sonuç raporunun sunumu gerçekleştirildi.

Ticaret Odası tarafından   Polatlı’da ki kadın  girişimcilere yönelik iş geliştirme merkezinin kurulmasının sağlayacak iş birliği ve planlama çalışmaları projesinin tanıtım  toplantısına Polatlı İlçe Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ziya Burhanettin Güvenç, Ankara Kalkınma Ajansı İzleme ve değerlendirme Birim Başkanı Ömer Faruk Kayaaslan ve kadın girişimciler katıldı.

 

 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

02.05.2024

  • İMSAK 04:04
  • GÜNEŞ 05:40
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:51
  • YATSI 21:21
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı