YILDIZKAYA: Polatlı´da İlk Uluslararası Maratonu Biz Yapıyoruz

YILDIZKAYA: Polatlı´da İlk Uluslararası Maratonu Biz Yapıyoruz

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Şehrin tarihinde ilk kez uluslarası Gordion Maratonunu gerçekleştireceklerini söyledi.

Şehrin Tarihi değerlerini Tanıtım çalışmalarının meyvelerini vermeye başladığını belirten Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, ‘´Polatlı Belediyesi olarak 6 Mayıs 2018´de Uluslararası Gordion Maratonunu gerçekleştireceğiz. Gordion´un UNESCO Dünya Mirası Listesine alınması için tanıtım çalışmalarına hız verdik. Şehrimiz, Uluslararası Gordion koşusuyla önemli bir aşama daha kaydedecek.´´ dedi.

Polatlı Belediyesi geçtiğimiz günlerde bir firmayla işbirliği protokolü imzaladı.

Protokol İmza töreninde konuşan Polatlı Belediyesi Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi (POTA) Genel Koordinatörü Kadim Koç, Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya´nın Şehrin Tarihi değerlerini günyüzüne çıkartıp ekonomiye kazandırma çalaşmalarının meyvelerini vermeye başladığını, yapılan programlarla Polatlı´nın değerlerini marka haline getirerek ulusal ve uluslararası arenada tanıtacaklarını söyledi.

Kadim Koç “ Türkiye Atletizm Federasyonu ile birlikte yapacağımız çalışma sonucunda Gordion Koşusunu Ankara´nın bir markası haline gelecektir. Nasıl Avrasya Maratonu var sa Polatlı´da da Gordion Maratonu olacak. Gordion´un aynı zamanda UNESCO Dünya Mirası listesine girebilmesi için yapılan çalışmalardan birisidir. Hem de bu çalışmanın yanına yapacağımız başka etkinliklerle Gordion´u tanıtmaya çalışıyoruz ve inşallah Gordion´u önümüzdeki yıllarda Dünya Miras Listesine sokacağız.” dedi.

Polatlı Belediyesiyle protokol imzalayan Perspektif Limited Şirketi yetkilisi, Şule Çınar ise 6 Mayıs 2018 tarihinde Gordion´da gerçekleşecek koşuya binlerce sporcu getireceklerini iddia etti. Çınar, “Grup olarak 6 Mayıs´ta yapılacak olan Koşuyla ilgili organizasyon yapmak üzere buraya geldik. Friglerin Başkenti Gordion´a dikkati çekmek için bu koşuyu düzenliyoruz. Polatlı Belediyesinin destekleriyle Gordion´un ve tümülüslerin olduğu bölgede bu koşuyu gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

 



Ankara

28.03.2024

  • İMSAK 05:07
  • GÜNEŞ 06:32
  • ÖĞLE 12:59
  • İKİNDİ 16:29
  • AKŞAM 19:15
  • YATSI 20:35
  • Perşembe 21.3 ° / 5 ° Güneşli
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli