Yılmaz: CHP iktidarına birlikte yürüyeceğiz.

Yılmaz: CHP iktidarına birlikte yürüyeceğiz.

Cumhuriyet Halk Partisi’ne katılan yeni üyeler için Sincan İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen törende, çoğunluğu Ak Parti'den istifa eden 465 üyenin rozetleri takıldı.

Törene CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, milletvekillerinden; Yıldırım Kaya, Levent Gök, Nihat Yeşil, İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, ilçe başkanları, muhtarlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Ömer Yılmaz, Gara bölgesinde hain terör örgütü tarafından şehit edilen vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ve milletimize başsağlığı diledikten sonra yaptığı konuşmasında; Türkiye’nin ve Sincan’ın aydınlık geleceği için sürdürülen onurlu mücadeleye omuz verecek yeni yol arkadaşlarının katılımdan duyduğu gururu belirterek “Ülkemizin aydınlık geleceğine ve CHP iktidarına birlikte yürüyeceğiz.” mesajını paylaştı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin; Kuvayı Milliye’nin, devrimlerin, alın terinin partisi olduğunu, hiçbir emperyalist güce boyun eğmeden 100 yıldır dimdik ayakta durduğunu ve partiye toplumun her kesiminden yapılan yeni katılımlarla daha da güçlenilerek, sevgi-saygı çerçevesinde, iktidara kararlılıkla yürünüleceğini belirten Yılmaz; “Demokratik, laik, sosyal hukuk devletimizde, adalette ve insan haklarında derin yaralar açan iktidara karşı birlikte mücadele vereceğimiz yeni üyelerimizle; Millet İttifakı’na dâhil olan tüm dostlarımızla hedefe ulaşarak, sorunları görmezden gelen siyasal anlayışa ilk seçimlerde son vereceğiz.” vurgusunu yaptı.

İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, törende yaptığı konuşmada; genel ve yerel seçimlerde iktidar olmak için var gücüyle çabalayan yol arkadaşlarının Ankara genelinde verdikleri emeğin semeresi ve halkın parti ile kurduğu bağların yansıması olan bu törende olmaktan mutluluk duyduğunu, dönemin olumsuz sağlık koşulları nedeniyle böylesine önemli bir etkinlik için küçük bir toplulukla bir araya gelindiğini belirterek, Sincan İlçe Başkanı Ömer Yılmaz başta olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı bugünkü etkinliğin, Ankara’daki üçüncü üye katılım töreni olduğunu, Sincan-Bâlâ-Pursaklar gibi genel ve yerel seçimlerde yüksek oy alınamayan ilçeler için daha fazla çalışılması gerektiğinin önemine değindiği konuşmasında; bugün olduğu gibi önümüzdeki günlerde de Ankara’nın başka ilçelerinden ve Türkiye’nin başka illerinden CHP’nin iktidar yürüyüşüne destek için katılımların devam edeceğini söyledi.

Bu iktidarın hikâyesi bitmiştir

“Aramızda AKP’den istifa edip CHP’ye katılan değerli arkadaşlarımız var. Niye mevcutta iktidar olan bir partiden, zorlu bir mücadele içindeki iktidarın bir numaralı adayı olan CHP’ye katıldılar? Bu iktidarın hikâyesi bitmiştir arkadaşlar. Bu iktidar, söylediklerinin tam tersini yapan bir iktidara dönüştü. Huzur, toplumsal barış, zenginlik vaad ettiler, hiçbiri kalmadı. Yasakların olmadığı bir ülke vaad ettiler, yasak olmayan hiçbir şey kalmadı.” diyen Salıcı, “Ülkede vesayeti ortadan kaldıracağız diyen AKP, MHP’nin vesayeti altında şu an.” vurgusunu yaptı.

Salıcı, Türkiye’yi yaşanılabilir bir yer yapmak için güçlü kadrolara sahip olan CHP’nin; toplumsal barışı, huzuru, ülkenin zenginleşmesini ve kazanımların hakça bölüşülmesini tesis etmeye hazır olduğunu, yorulan iktidarın artık yönetemediğini, dolayısıyla ilk seçimlerde sandığa gömülerek, evine gönderileceğini söyledi.

Gara Şehitleri için duyulan üzüntünün büyük olduğunu belirten Oğuz Kaan Salıcı; “PKK tarafından kaçırılan 13 kardeşimizin, canlarına bir zarar gelmeden neden kurtarılamadığı” sorusunu sormaya devam edeceklerini, “İnsanı yaşat ki devlet de yaşasın” diyen, tarihimizdeki önemli figürlerin izinden giden CHP’nin, insanımızı daha iyi yaşatmak için, çağdaş medeniyet seviyesine çıkarmak için mücadelesine devamda kararlı olduğunun altını çizdi.

Haber: Betül SAYIN



Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli