Yılmaz’dan eleştiri yağmuru

Yılmaz’dan eleştiri yağmuru

MHP Sincan Belediye Meclis Üyesi Hamdi Yılmaz 2 Temmuz tarihli meclis toplantısında yaptığı konuşmada önergelere verilen yanıtların gerçekleri yansıtmadığını belirtti. Yılmaz, özellikle belediyeye ait gayrımenkul kiralık gelir listesinde tutarsızlıkların

SİNKENT hangi şirketlerle çalışıyor?

SİNKENT’in sermayesini öğrenemediklerini belirten Yılmaz, işlerin çoğunun Caneser Ltd Şti’ne verildiğini öğrendiklerini bildirdi. Ayrıca Sincanspor’la hiçbir bağlatının olmadığı söylenmiş olmasına rağmen SİNKENT’le yapılan relam sözleşmesinin hala devam etmesinin nedeni soran Yılmaz, şirket müdürünün veya birim müdürünün görevlerini bırakmaları gerektiğine değindi.

Gayrımenkul kiralık gelirleri listesinde eksik beyan ve tutarsızlıklar mı var?

Yılmaz, Sincan Merkez, Yenikent ve Temelli olmak üzere toplam 105 adetin dışında gayrımenkul kiralık gelir listesinin gelmediğini, bunlardan 7 adedinin kiralarının SİNKENT tarafından ödendiğini belirtti. Listede belirtilmeyen kira gelirlerinin nerelere aktarıldığını soran Yılmaz, bazı işletmelerden ise kiralama ücreti alınmadığı vurgusunda bulundu.Yılmaz,  BELKO Kömür işletmelerinin kullandığı yaklaşık 1000 metrekarelik arsanın kira bedelinin alınmadığı, alınıyorsa gelirin nereye verildiğinin belirtilmesi gerektiğine değindi.

Kira fiyatlarında adaletsizlik

Sincan’da 30.00 TL gibi cüzzi bedellerle kiralanan 60 kadar halkekmek büfelerinin sadece üçünün kayıtlı olduğuna değinen Yılmaz, diğer halkekmek büfelerinin beyan edilmeme nedenini sordu. Kiralanan gayrımenkullerin ise adaletsiz bir şekide fiyatlandırıldığını belirten Yılmaz, bir büfeden 1.600 TL kira alınırken, bir düğün salonundan 330 TL alıdığı örneğini verdi. Belediyeye ait olarak görünen bir kreşin ise gerçekte bulunmadığına da değinen Yılmaz, kira gelirlerindeki bu hataların nedenlerinin açıklanması talebinde bulundu.

İstişare yetersiz

MHP Sincan Belediye Meclis Üyesi Hamdi Yılmaz, belediyenin tek kişi ile yönetimin verimli olamayacağını belirtirken, Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın ne AKP meclis üyeleri ile, ne de muhalefet meclis üyeleri ile mevzuatları görüşmediği, değerlendirme yapmadığını söyledi.

Meclis salonu yetersiz

Meclis salonunun kamera kayıtlarının alınması ve herkes tarafından ulaşılabilir olması gerektiğine değinen Yılmaz, vatandaşın meclis gündemini evinden izleme hakkının olduğunu belirtirken,  meclis salonunun Sincan’a yakışır nitelikte olmadığına da değindi.  

Ayaş yolu üzerindeki fabrika, sontral gibi yapıların görüntü kirliliği oluşturduğuna değinen Hamdi Yılmaz, Sincan’ın daha iyi bir hizmeti hakettiği vurgusunda bulundu.



Ankara

03.05.2024

  • İMSAK 04:02
  • GÜNEŞ 05:39
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:52
  • YATSI 21:22
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı