YİM-DER Yeni Hizmet Binasını Açtı

YİM-DER Yeni Hizmet Binasını Açtı

Yenimahalle İnşaat Müteahhitleri Derneğinin hizmet binası açılışı Ankara inşaat sektöründe etkisi olan birçok isimin bir araya gelmesine vesile oldu. Açılışta konuşmacılar kentlerin gün geçtikçe yaşanmaz hale geldiğini, dürüst planlamanın sağlanamadığını,

Açılışa CHP Ankara Millet Vekili Sinan Aygün, MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Yenimahalle Kaymakamı Mustafa Dündar, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, MHP İl Başkanı Fatih Çetinkaya, Etimesgut Belediye Başkan Yardımcısı Recai Uçar, ATO Başkanı Salih Bezci, Yenimahalle İlçe Emniyet Müdür Cihangir Kaya, TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak, Ankara Sanayi ve İşadamları Derneği Başkanı Cengiz Bozbeyoğlu, Birleşik İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Şahin, Etimesgut İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Baki Çelen, Mamak İşadamları Derneği Başkanı İbrahim Buğdaycı, Yapı Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği Başkanı Nazmi Şahin katılanlar arasındaydı. Açılışta Ankara inşaat sektörünün birçok sorununa değinilirken Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın konuşması uzun süre konuşulacağa benziyor.

Açılış konuşmasını yapan YİM-DER başkanı Suat Alp, katılım sağlayan tüm davetlilere teşekkürlerini sunarken, yeni hizmet binaları ile meslektaşlarına daha iyi hizmet vermek adına daha birçok projeye imza atacaklarını, önümüzdeki günlerde de müteahhit üyeler ile kapsamlı bir toplantı gerçekleştireceklerini söyledi.

TOKİ Haksız Rekabeti Körüklüyor

Yaptığı konuşmada Küçük ve Orta Ölçekli İnşaat Müteahhitleri olarak devletten hiçbir destek almadıklarını belirten BİM-FED Başkanı Mustafa Şahin ise, 3 buçuk milyon insana istihdam sağlayan sektörün, % 80’inin işçilerden oluştuğunu, Avrupa’da 70 bin müteahhit bulunurken Türkiye’de 300 bin civarında olduğunu belirtirken, müteahhitliğin kolay bir meslek olarak görüldüğünü vurguladı. Mecidiyeköy’deki can kayıplarına değinen Şahin, yapı denetimsizliğini müteahhitlere yıkılmak istendiği gibi TOKİ aracılığıyla yapılan işlerin denetime tabi tutulmadığına, TOKİ’nin haksız yere arsaları planlaması, ruhsat vermesi, çok büyük rakamlara inşaat yaparak büyük bir rant elde etmesi yada elde ettirmesinin haksız rekabet ortamı yarattığına değindi.

Boş Alanda Kentsel Dönüşüm Yapılmaz

 Açılışta Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar Ankara’nın gün geçtikçe yaşanmaz hale geldiği, dürüst planlamanın sağlanamadığı, her siyasi iktidarın kendine göre yöntemler çizerek planlı gelişmenin oluşmasına engel olunduğu vurgusunda bulundu.

Ankara’da sık sık imar değişikliğine gidildiği vurgusunda bulunan Fethi Yaşar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, Büyükşehir Belediyesinin sürekli yönetmelik değiştirmesi, verilen ruhsatlar ve gerçekleştirilen kentsel dönüşüm ile düzensiz kentleşmede paylarının olduğuna değindi. Sürekli değiştirilen yasalarla hem müteahhitlerin, hem bürokratların hem de vatandaşın zorluk yaşamasına neden olunduğunu belirten Yaşar: ‘..kentsel dönüşüm adı üstünde sağlıksız kenti sağlıklı kent haline getirmektir. Boş alanda kentsel dönüşüm yapılmaz’ dedi.

Yeni Yasadan Kimsenin Haberi Yok

Ankara’da inşaat sektöründe yaşanan sorunlara değinen ATO Başkanı Salih Bezci; doğalgazın özelleştikten sonra sıkıntılarının arttığını, Etimesgut ve Yenimahalle alanını etkileyen Mania hattının ve 1950’den kalma bir yasa ile Etimesgut hava alanında uçak iniş kalkışları nedeniyle inşaatların durdurulmasını da sorunlar arasında belirtti.Yeni çıkan tüketici yasasının da durumu iyice zorlaştırdığına değinen…, yasanın içeriğinden kimsenin haberdar olmadığını üstelik yasanın hem ev sahiplerini hem de müteahhitleri zor durumda bıraktığını belirtti.  



Ankara

26.04.2024

  • İMSAK 04:14
  • GÜNEŞ 05:48
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:45
  • YATSI 21:12
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı