Yoga yapın, mutlu kalın

Yoga yapın, mutlu kalın

Yenimahalle Belediyesi tarafından vatandaşların hizmetine sunulan 5 yıldızlı spor merkezleri ve sosyal tesisler, Yenimahalle halkına sağlıklı bir yaşamın kapılarını aralıyor.

 Hacı Sabancı ve Turgut Özakman Yüzme Havuzu ve Sosyal Tesisleri’nin yanı sıra Yenimahalle Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Tesisi’nde bulunan Aydın Onur Spor Merkezi’nde pilatesten zumbaya, aerobikten yüzmeye kadar farklı branşlarda eğitimler veriliyor. Öte yandan tesislerde insana pozitif duygular aşılayan yoga seanslarına da start verildi. Kısa zamanda büyük ilgi gören yoga eğitimlerine, kimi vatandaşlar zihinsel ve bedensel olarak rahatlamak için geliyor, kimileri ise hastalıklarla yoga sayesinde mücadele ediyor.

“Spor değil, yaşam felsefesi”

Yenimahalle Belediyesi çatısı altında yaklaşık 50 vatandaşa yoga dersleri veren Uluslararası Profesyonel Yoga Eğitmeni Erol Alkan, yoganın spor değil, bir yaşam felsefesi olduğunu söyledi. Yoga ile 1972 yılında tanışan Alkan, “Yoga, zihnin içine inen merdivenlere ışık tutan kandil gibidir. Fiziksel beden, ruhsal alan ve akli düşüncelerin birleşmesidir” dedi.

Yaş sınırlaması yok

Yoga’da yaş sınırı olmadığını ifade eden Alkan, 6 yaşında da 76 yaşında da kursiyerlerinin olduğunu söyleyerek “Yoga, ömrü uzatır, hayat enerjisini arttırır, salgıları düzenler, hissi dengeyi kurar, gergin eklemleri yumuşatır, hastalıkları önler ve iyileştirir, stresi giderir, beden ve zihni gevşetir” diye konuştu.

Eğitimlerde yoganın teorik bilgilerinin yanı sıra kalp yogası, doğru nefes, ani stres, derin gevşeme teknikleri ile meditasyonu öğrenen Yenimahalleliler, kurstan pozitif ve enerjik olarak ayrılıyor.

Kanserle mücadelede yoga güç kattı

Meme kanseri ile mücadele eden Hatice Gök, yoga ile tanıştıktan sonra kendini daha iyi hissetmeye başladığını söyledi. “Yoga, bedenime ve ruhuma iyi geldi” diyen Gök, artık kendini daha güçlü ve mutlu hissettiğini kaydetti.

10 yıldır yoga yaparak rahatladığını söyleyen Adnan Aycan ise “Yoga’ya başladın mı bırakamıyorsun” diye konuştu.  Bunalıma girdiği bir dönemde yogaya tanışan Yurdagül Erdoğan da yoga sayesinde hem zihinsel hem de bedensel olarak rahatladığını belirterek herkesi yogaya davet etti.



Anahtar Kelimeler: Yoga yapın mutlu kalın

Ankara

26.04.2024

  • İMSAK 04:14
  • GÜNEŞ 05:48
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:45
  • YATSI 21:12
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı