YOKUŞ, YANDAŞ OLMAYAN KİMSE DEVLET MEMURU OLAMAYACAK MI?

YOKUŞ, YANDAŞ OLMAYAN KİMSE DEVLET MEMURU OLAMAYACAK MI?

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Sivas Şubesinin 6. Olağan Genel Kurulu´nda “Biz yıllardır adaletten başka bir şey talep etmedik. Hak, hukuk ve adaleti savunurken bunu sadece kendimize değil, 80 milyon vatandaşımız için istedik.

Ancak bugün kamuda çalışan işçi ile memuru ayırıyorlar. Kamuda çalışan memurlar arasında bile ayrım yapıyorlar. Kamudaki yandaş Sendika memurları tehdit ediyor, korkutuyor, kandırıyor. Sendikamıza üye olursanız sizi müdür yaparız, olmazsanız sizi sürdürürüz diyorlar. Böyle Sendikacılık mı yapılır, yazıklar olsun sizlere…Böyle bir yönetim anlayışıyla sadece zulüm olur. Dinimizin temeli de ehliyet ve liyakattir. Bütün sistemler tecrübe ve birikim üzerine kurulmalıdır. Yoksa ülke olarak felakete sürükleniriz” dedi.

YANDAŞ OLMAYAN KİMSE DEVLET MEMURU OLAMAYACAK MI?

 Yokuş, “Hakkı tutup kaldıracağız diye yola çıktık, 25 yıldır bu sözümüzü tutuyoruz, bundan sonra da tutmaya devam edeceğiz. Memurlar Bakanların, mesai arkadaşlarıdır. Çıkan yasaları Devlet Memurları hayata geçirir. Kendi mesai arkadaşları arasında ayrım yapan, liyakatı, hakkı ve hukuku yok sayanlara yazıklar olsun.

 Peygamberimiz bile liyakat sahibi olduğu için Mekke´nin anahtarını bir gayri-müslüme vermiştir. Ancak bizim yöneticilerimiz kamuya alınacak taşeron işçiyi bile kendi yandaşlarından seçiyor. İl müdürünü, bölge müdürünü, Valiyi kamuya sınavsız alıyorlar. Ama hizmetliyi memuru sözlü sınava tabi tutuyorlar. Sözlü sınavlara açılan kadronun 3 – 5 katı kişiyi çağırarak içlerinden kendi adamlarını seçiyorlar. Hizmetliye neden sözlü sınav yapıyorsunuz? TRT´ye spiker mi olacak benim hizmetli kardeşim? Yazıklar olsun bu düzeni kuranlara da uygulayanlara da… Bu ülkede liyakat sahibi olanlar Devlet memuru olamayacak mı?”

 Kamuda yandaş kadrolaşmayı oluşturmak için şimdi KPSS´siz Öğretmen ve Polis alıyorlar. Yeni bir kadrolaşma oluşturuluyor. FETÖ gitti, kamuya paralel Memur-Sen geldi. Şu ülkenin evlatlarını ayırmaktan vazgeçin. Kamuya liyakat ve ehliyete göre personel alın. İktidar memuru yaratmayın. Devlette devamlılık esastır. İktidarlar gelir geçer, ancak memur kalır. Devletin bekasını tehlikeye atmayın.”

ÜLKEYİ YÖNETENLER LİYAKATTEN AYRILDIKLARI İÇİN 15 TEMMUZ HAİN DARBE GİRİŞİMİNİ YAŞADIK

“15 Temmuz ihanet sürecini hep beraber yaşadık. Biz 2005 yılından beri kamuda FETÖ örgütlenmesini anlattık. Sınav yolsuzluklarını ortaya çıkardık. 12 yıldır Türkiye Kamu-Sen her yerde FETÖ pisliğini anlattı. Ama bizi dinlemediler. Şimdi ülkeyi yönetenler bizi kandırdılar diyorlar. Kendi hatalarını millete ödetiyorlar. Eline silah alıp bu hain darbe girişimine kalkışanlar en ağır şekilde cezalandırılsın. Ancak suçlu ile suçsuz ayıklansın. Yeni mağdurlar yaratılmasın. Bu hain darbe girişiminin siyasi ayağı da açığa çıkarılsın.

Her 4 FETÖ şüphelisinden biri yanlışlık oldu denilerek görevine iade edildi. 4/3´ü ise daha mahkemelerde yargılanmadı bile... Yazık değil mi bu insanlara? Biran önce yargılansınlar, gerçekten suçluysalar ya da suçsuzsalar ortaya çıksın. Bu ülke yıllarca 12 Eylül´ün, 28 Şubat´ın çilesini çekti. Yeni mağdurlar yaratmayın. Biz yıllardır kesintisiz demokrasiyi savunduk. Bundan sonra da aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz. 
FETÖ şüphelisi olduğu iddiası yüzünden 50´ye yakın vatandaşımız intihar etti. İçlerine bu hain suçlamayı sindiremedikleri için hayatlarına son verdiler. Yazık değil mi bu insanlara?

 Buradan hükümeti tekrar uyarıyoruz; yeni 15 Temmuzlar yaşanmasın istiyorsalar, kamuya personel alımında liyakat ve birikim kriterinden ayrılmamalılardır. ”

YANDAŞ SENDİKANIN MEMURUN HAKLARINI PAZARLADIĞINI HER YERDE ANLATACAĞIZ

“Bu iktidarla 3 tane toplu sözleşme yapan Malum Sendika, üçünde de memurları hayal kırıklığına uğrattı. Ancak memurlar hala bu yandaş Sendikaya yetki veriyor. Bu memurlar sadece kendilerine değil, bütün memurlara ve memur emeklilerine zarar veriyor. Vebal atına giriyorlar. Bu memur kardeşlerimize gerçekleri anlatacağız. Yandaş sendikanın memurun haklarını, toplu sözleşme masasında peşkeş çektiğini her yerde söyleyeceğiz.”

 HÜKÜMET VERGİLERLE VATANDAŞIN BELİNİ BÜKECEK

 Konuşmasının son bölümünde vergiler ve enflasyona değinen Genel Başkan, “Hükümet, “memurumuzu enflasyona ezdirmeyeceğiz” diyor. Resmi enflasyon kadar yapılan zam, zaten “sıfır” zam demektir. Memurların tamamına yakını 6. Aydan sonra bir üst vergi dilimine giriyor. Yapılan zamlar zaten vergi dilimi ile geri alınıyor.

Maliye Bakanı Orta Vadeli Planı açıkladı. Asgari ücretlinin vergi dilimleri sebebiyle, Ocak ayında aldığı maaşın altına düşmeyeceği söylendi. Alkışlıyorum doğru yapılıyor. Ancak düşünün ki, bir ülkede asgari ücret olarak 1404 TL alan biri bile, yıl içinde bir üst vergi dilime giriyor. Bunun yerine neden vergi dilimlerinde bir düzenleme yapılmıyor? Neden tüm memurların vergi dilimleri yüzünden yaşadığı kayıplar telafi edilmiyor?  Böyle bir adaletsizliği kabul edemeyiz. Adalet ve hakça bölüşüm istiyoruz. Vergi dilimleriyle düşen ve enflasyon altında kalan maaşlar telafi edilmelidir.

Devlet bütçe gelirlerinin %87´sini vergiler oluşturmaktadır. Bu nedenle özellikle dolaylı vergilere ek vergiler konuluyor. Orta vadeli programda 2018 yılı için açıklanan ek vergiler başta dar ve sabit gelirliler olmak üzere vatandaşın canını yakacaktır” dedi.



Ankara

24.04.2024

  • İMSAK 04:18
  • GÜNEŞ 05:51
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:38
  • AKŞAM 19:43
  • YATSI 21:10
  • Çarşamba 26.6 ° / 13.5 ° false
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı