YOKUŞ: ÖĞRETİM YILI ÖDENEĞİ NET ASGARİ ÜCRET DÜZEYİNE ÇIKARILMALI

YOKUŞ: ÖĞRETİM YILI ÖDENEĞİ NET ASGARİ ÜCRET DÜZEYİNE ÇIKARILMALI

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Milli Eğitim Bakanlığının 1,250 TL olarak açıkladığı öğretim yılına hazırlık ödeneğinin 2 bin 825 TL’ye çıkarılmalı dedi.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, öğretim yılına hazırlık ödeneğinin net asgari ücret düzeyine çıkarılması yönünde kanun teklifi verdi.
İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Milli Eğitim Bakanlığının 1,250 TL olarak açıkladığı öğretim yılına hazırlık ödeneğinin 2 bin 825 TL’ye çıkarılmalı dedi.

TBMM’ye öğretim yılına hazırlık ödeneği kanun teklifini veren İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda da değişiklik yapılmasını talebinde bulundu.
Öğretim yılına hazırlık ödeneğinin anaokulundan üniversiteye kadar devam etmesi gerektiğine ifade eden Milletvekili Yokuş, “Her eğitim öğretim yılı başında, öğretmenlerimizin bir takım zorunlu harcamaları olmaktadır. MEB bünyesindeki öğretmenlerimizin olduğu kadar, eğitim ve öğretim kurumlarında çalışan diğer kamu çalışanlarımız da zorunlu olarak pek çok harcama yapmaktadırlar. Hal böyle iken, sadece MEB bünyesindeki öğretmenlerimizin birtakım harcamaları için verilen “Eğitim öğretim yılına hazırlık Ödeneğini yetersizdir. Her eğitim öğretim yılı başında MEB bünyesindeki öğretmenlerimize ödenen “Eğitim öğretim yılına hazırlık ödeneği”nin okul öncesi dönemden başlayarak, yükseköğretimde dahil olmak üzere, tüm öğretmenlerimize ödenmesi mağduriyetlerin son bulmasına imkan verecektir” dedi.

 
ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIK ÖDENEĞİ ASGARİ ÜCRET DÜZEYİNE ÇIKARILMALI


MEB tarafından bu yıl 1,250 TL olarak belirlenen öğretim yılına hazırlık ödeneğinin yetersiz olduğunun altını çizen Yokuş, “Günümüz koşullarında tek maaşla geçim mücadelesini sürdüren eğitim çalışanlarımızın, gelir kalemlerinde bu düzenleme sayesinde bir rahatlama sağlanacaktır. Öğretim yılına hazırlık ödeneğinin net asgari ücret düzeyine çıkarılmasıyla sosyal ve ekonomik koşullara ilişkin mağduriyet ve olumsuzlukların giderilmesi sağlanacaktır” şeklinde konuştu.



Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli