Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonunda Son Durum

Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonunda Son Durum

Türkiye gündemine bomba gibi düşen yolsuzluk ve rüşvet operasyonu gündemin ilk sırasındaki yerini koruyor. Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda günün ilk şok eden haberi İstanbul Emniyet Müdürlüğü`ndeki 5 şube müdürünün görevden alınması oldu.

 İŞTE YOLSUZLUK VE RÜŞVET OPERASYONUNDA BUGÜN YAŞANAN GELİŞMELER:

SAVCI EK GÖZALTI SÜRESİ İSTEDİ

Savcı, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda gözaltına alınan 28 kişi hakkında ek gözaltı süresi istedi.

İKİ SAVCI DAHA GÖREVLENDİRİLDİ

Başsavcıvekili Zekeriya Öz’ün koordinatörlüğünde, Cumhuriyet Savcısı Celal Kara’nın yürüttüğü 3 ayrı soruşturma çerçevesinde başlatılan rüşvet ve yolsuzluk operasyonu ile ilgili 2 yeni savcı daha görevlendirildi.
 
CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINDAN YAZILI AÇIKLAMA


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna yönelik yazılı açıklama yaptı.Soruşturmanın kapsamlı olması dikkate alınarak 2 savcının daha yardım amacıyla görevlendirildiği ifade edilen açıklamada, "Yargı mercileri, yasalar ve görevle ilgili iç düzenlemeleri çerçevesinde hakikatlerin ortaya çıkarılması ve yasal gereğinin yapılması için çalışmaktadır." denildi.

Çok sayıda iş adamı ve bakanların oğullarının da gözaltına alındığı yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yazılı açıklama geldi.

BAKAN ERGİN: SAVCILARIN ALINMASI DİYE BİR ŞEY YOK

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasını yürüten savcıların görevden alınması diye bir şeyin olmadığını söyledi. Bakan Ergin, ‘Başbakan ile bugün bir görüşmeniz olacak mı?’ sorusuna da “Mümkün olursa elbette olacak.” diye cevap verdi.

Bakan Ergin, AK Parti genel merkezine girişte basın mensuplarının sorularını cevapladı. İstanbul merkezli yürütülen rüşvet ve yolsuzluk operasyonunu yürüten savcıların görevden alınması iddiaları ile ilgili olarak Ergin, “Bu konuda herhangi bir şey olmadığını dün HSYK da açıkladı, biz de açıkladık. Herkes kendi işine bakıyor şu anda.” dedi.

"BAŞBAKAN İLE GÖRÜŞECEĞİM"

‘Başbakan ile bugün bir görüşmeniz olacak mı?’ şeklindeki soruya da Bakan Ergin, şöyle cevap verdi: “Elbette olacak, mümkün olursa. Bizim şu anda Tanıtım ve Medya Başkanlığı’nda Hüseyin Çelik Bey ile beraber bir toplantımız var. Dün de ifade etmiştim, onun için geldim zaten Ankara’ya. Yarın da Cumhurbaşkanı ile erkler başkanlarıyla yemek olacak. Her yıl yapılan mutat; yasama, yürütme ve yargı erkleri başkanlarının katıldığı. Bugünkü tanıtım medya toplantım ve yarınki Çankaya Köşkü’ndeki yemekten sonra mümkün olursa seçim bölgeme döneceğim.”

23 KİŞİ SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı`nın yürüttüğü yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında göz altına alınan 23 kişi, sağlık kontrolünden geçirildi. İstanbul merkezli gerçekleştirilen yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında gözaltında bulunan  zanlılardan 23’ü Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. Aralarında kadınların da olduğu 23 kişi, sivil polis otolarıyla ve iki ayrı minibüsle hastaneye getirildi. Üçer kişi halinde hastaneye alınan zanlılar, sağlık kontrolünün ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü`nde 5 şube müdürü görevden alındı. Görevden alınan müdürler arasında İstanbul`daki rüşvet ve yolsuzluk operasyonunu yürüten isimler de var.

Görevden alınan isimler şunlar:

Mali Şube Müdürü Yakub Saygılı
Kaçakçılık Şube Müdürü Tuğrul Turhal
Organize Şube Müdürü Nazmi Ardıç
Terörle  Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse
Asayiş Şube Müdürü Ertan Erçıktı

ŞÜPHELİLER SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

İstanbul’da bu sabah yapılan operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden aralarında Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın da bulunduğu  kişi sağlık kontrolüne getirildi. Suç delilleri ve incelenecek hard disklerin emniyet müdürlüğüne getirilmesine devam ediliyor.

İstanbul polisinin bu sabah düzenlediği, aralarında bakan çocukları ve iş adamlarının da bulunduğu 52 kişinin gözaltına alındığı operasyonda  şüpheli sağlık kontrolünden geçirildi. Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan ile İstanbul 4 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Günseli Aybay’ın da aralarında bulunduğu kişi akşam saatlerinde ikinci kez sağlık kontrolünden geçirildi.

HARD DİSKLER İNCELENİYOR

Arslan ve Aybay ile birlikte 2 şüpheli daha sağlık kontrolüne getirildi. Çıkışlarının ardından yaklaşık yarım saat sonra ise 19 kişi 2 polis midibüsü ile sağlık kontrolüne getirildi. Sağlık kontrolünün ardından şüpheliler emniyete geri götürüldü. Öte yandan yapılan operasyonla ilgili incelenecek olan bilgisayar hard diskleri ve suç delilleri emniyet müdürlüğüne getirilmeye devam ediyor.

Dün düzenlenen rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında gözltına alınanlar arasında Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan da bulunmuştu. Polis ekipleri Ataşehir`de bulunan Halk Bankası Genel Merkezi`nde arama yapmıştı.

MUSTAFA DEMİR İLK KEZ GÖRÜNTÜLENDİ

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında gözaltına alınan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ilk kez görüntülendi.

Öte yandan dün gözaltına alınan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir`in de aralarında yer aldığı 21 kişi, sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi.


Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

29.04.2024

  • İMSAK 04:09
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:48
  • YATSI 21:17
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı