Yüksel’den Otonomi Müjdesi

Yüksel’den Otonomi Müjdesi

Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, 2. el oto galerilerinin şehir dışına taşınması projesi kapsamında Başkent Otomotivcileri Toplu İş Yeri Yapı Kooperatifince yapımı sürdürülen Esenboğa Havalimanı yolu yakınlarındaki Otomobil Ticaret ve Yaşam Merkezi (Otonomi)

Otonomi inşaatlarına gelişinde Otonomi Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç ve diğer yöneticiler tarafından karşılanan Vali Yüksel`in incelemelerine; Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Gökşin, Jandarma Komutanı Kurmay Albay Cengiz Tarım, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal da iştirak etti.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, ikinci el oto galerilerinin şehir dışına çıkarılması projesinin başkentte uzun zaman tartışıldığını ve sonunda ortak akılda buluşmak suretiyle başarı ile sonuçlandırıldığını anımsatarak, projenin kentin değişim ve dönüşümüne önemli katkı sağlayacağını da söyledi.

Vali Yüksel “İlimizde, motorlu araç sayılarında büyük artışlar olmuş ve bunun sonucunda tüm ülkemizde olduğu gibi Ankara’da da ikinci el oto alım satımı yaygınlaşmıştır. İnsanların ikametine ayrılan binaların giriş katları, ikinci el oto alım satımı yapan iş yeri sahipleri tarafından kiralanmış ve satışa sunulan araçlar, apartman girişlerinde, yol kenarlarında, kaldırımlarda ve zaman zaman da yol ve caddelerde ısrarlı ikaz ve uyarılara rağmen sergilenmeye devam edilmektedir. Birçoğu LPG’li olan bu araçlar, özellikle geceleri apartmanların giriş katlarındaki dükkanlarda bırakılmak suretiyle, bina sakinleri bakımından büyük risk oluşmasına sebep olmakta, binada ve çevrede bulunan halkın can ve mal güvenliğini tehdit etmekte, insanların kaldırımlarda rahatça yürümelerini ve trafiğin sağlıklı akışını da etkilemektedir.”dedi.

    Bahçelievler, Emek, Altındağ, Keçiören, Yenimahalle gibi Ankara’nın en eski, en önemli yaşam alanlarının otomobil pazarı halinde olduğuna dikkati çeken Vali Yüksel, “Şehrin en kıymetli yerleri, Ankara’nın ilk kurulan yerleri ve korunması gereken bu yerler şimdi yollarıyla ve kaldırımlarıyla otomobil pazarıdır. Bu durum kabul edilemez.” dedi.

                      Halkın can ve mal emniyetini sağlamanın idarenin başlıca görevi olduğunu söyleyen Vali Yüksel, bu kapsamda, muhtemel tehlikelere karşı önlem alınması, sağlıklı ve sürdürülebilir bir çevrede güvenli yaşam alanların oluşturulması hususunun gerek genel ve gerekse yerel yönetimlerin temel görevleri arasında bulunduğunu belirtti.

Yapımına 2013 yılında başlanan ve 375.000 m²’lik alan üzerine inşa edilmekte olan otoshowroomları, satış – hizmet noktaları ve yaşam alanlarından oluşacak, Avrupa’nın en büyük otomobil yaşam alanı Otonomi, Esenboğa Havaalanı Yolu üzerinde bulunuyor.



Ankara

29.04.2024

  • İMSAK 04:09
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:48
  • YATSI 21:17
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı