Yüzde 30 kârla, dünyaya taşıyacak

Yüzde 30 kârla, dünyaya taşıyacak

Başkent?ten ihraç edilecek malların, kısa süreli ve ekonomik şekilde demiryoluyla yurt dışına gönderilebilmesi amacıyla kurulan, BALO?nun tanıtımı yapıldı.

 Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlar’ın (BALO) tanıtım toplantısı Ankara Sanayi Odası (ASO) 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) gerçekleştirildi. ASO 1. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kaya’nın ev sahipliği yaptığı toplantıda, ATO Başkanı Salih Bezci ile BALO A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin İşteermiş de yer aldı. ASO 1. OSB’de 245 üretim yapan fabrikada yaklaşık 30 bin kişinin istihdam edildiğini söyleyen Ahmet Kaya, sanayicilerin en büyük sorununun ihraç edilecek malların nakliyesi olduğuna dikkat çekerek şöyle dedi:

5 GÜNE İNDİ

“500 milyar dolarlık ihracatı biz TIR’la yapmaya kalkarsak yaklaşık 10 bin kilometre TIR kuyruğu gerekiyor. Demiryollarıyla yapılacak nakliye, ihracatı artıracak. Projenin ilk seferini 8 Eylül’de yaptık. Daha önce TIR’la 15 günde teslim edilen mallar, BALO’yla 5 günde teslim edildi. Ayrıca, BALO’yla beraber, nakliye giderleri, kara yoluyla taşımaya göre yaklaşık yüzde 30 azalacak. Bu durum da ihracattaki rekabet gücünü artıracak.”

BİR ADIM ÖNE ÇIKACAK

ATO Başkanı Salih Bezci, mal ihracatının olmazsa olmazının taşımacılık olduğunu ifade ederek, taşıma avantajına sahip olan illerin ihracatta bir adım öne çıktığını ifade etti. Bezci, BALO’nun bugüne kadar verimli kullanılmayan demiryolu taşımacılığının etkin kullanarak ihracat hedeflerine katkı sağlayacak bir sistem olduğunu söyledi. Proje sayesinde Anadolu’nun ürününü Avrupa’nın lojistik köylerine tam zamanında ve güvenli şekilde ulaşacağını belirten Bezci, “Proje, sanayicinin ve ihracatçının tüm yükünü dünyaya taşıyacak” dedi.

REKABET GÜCÜ ARTACAK

BALO A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin İşteermiş, hedeflerinin sanayicilerin taşıma giderlerini düşürerek dış ticaretteki rekabet gücünü arttırmak, yeni pazarlara girmesini ve orada kalıcılığını sağlamaya destek olmak, demiryolu taşımacılığını Türkiye’de demiryollarının uzandığı tüm noktalardan tarifeli ve düzenli olarak sağlamak olduğunu söyledi.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

03.05.2024

  • İMSAK 04:02
  • GÜNEŞ 05:39
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:52
  • YATSI 21:22
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı