Zabıtadan Kaçak Fırın Denetimi

Zabıtadan Kaçak Fırın Denetimi

Etimesgut Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ilçedeki özel izin gerektiren işyerlerindeki fırınlara yönelik denetimlerini sürdürüyor.

Yapılan denetimler sonucunda ‘İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatları Yönetmeliğine’ uymadığı tespit edilen ve Fırın ve Ekmek üretim izni olmayan işyeri tespit edildi. Etimesgut Belediye Encümeni’nin kararı doğrultusunda bu işyerlerine faaliyetten men kararı verildi. Zabıta ekiplerince bu fırınlar mühürlenerek üretimi durduruldu.

 

Sağlıklı Gıda

Zabıta ekipleri ayrıca çalışmaları kapsamında gıdaların son kullanma tarihlerini, bozuk olup olmadıklarını, saklama koşullarını kontrol ediyor, üretimde çalışanların da kurallara uyup uymadıklarını denetliyor. Sağlıksız ortamda üretimi yapılan, saklanan ve satışa sunulan gıda ürünlerinin satışına izin verilmiyor. Ekmek fırınları, restoranlar, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, tatlı ve pastacılık ürünleri, şekerleme üretimi yapan yerler özellikle gözetim altında tutuluyor. İşyerlerinde yapılan incelemelerde, satışa sunulan ürünlerin gramajı ve sağlığa uygunluğu ile vergi levhası ve işyeri açma ruhsatı gibi tüm konular titizlikle inceleniyor. Eksikleri olan işletmelere gerekli uyarılar ve yasal işlemler yapılıyor.

 

Esnafı Ve Halk Sağlığını Önemsiyoruz

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, denetimlerin amacının esnafı cezalandırmak değil; halkın huzur ve sağlığını korumak için yapıldığını belirterek, şunları söyledi: “Esnafımıza değer veriyoruz. Çalışmalarını önemsiyoruz. Aynı şekilde belediye olarak halkımızın sağlıklı gıda tüketmesi noktasında da çok hassas davranıyoruz. Aynı hassasiyeti esnafımızdan bekliyoruz. Zabıtai tedbirler uygulamak, asla başvurmak istemediğimiz bir yöntemdir. İyi niyetle ve samimiyetle şehrimizdeki ticari hayatı geliştirmeye çalışıyoruz. İşini düzgün yapan, kaliteli hizmet yürüten esnafımızın her daim yanında olduğumuz gibi, yasalara, yönetmeliklere ve esnaf kültürüne uymamakta ısrar edenlere de müsamaha göstermemiz söz konusu olamaz. Bu yönüyle zabıta ve ilgili müdürlüklerimiz gece gündüz çalışıyor”. 



Ankara

30.04.2024

  • İMSAK 04:07
  • GÜNEŞ 05:43
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:49
  • YATSI 21:18
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı