Zafer Bayramı kutlamaları iptal

Zafer Bayramı kutlamaları iptal

Ankara´nın Yenimahalle Belediyesi,artan terör olayları ve şehit haberleri sebebiyle 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programını iptal etti.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, yaptığı açıklamada, “30 Ağustos, işgal devletlerine karşı ülkemizin kazandığı büyük bir zaferdir. Bu zafere giden yolda büyük acılar yaşanmış, kayıplar verilmiş, gencecik evlatlarımız vatan uğruna toprağa düşmüştür. Ülkemiz ve cumhuriyetimiz için dönüm noktası olan bu zaferi bu yıl da coşkuyla kutlamak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü, silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi saygıyla anmak isterdik ancak son günlerde ülkemizin şanlı tarihine yakışmayan hadiselerle karşı karşıyayız. Kürdü, Türkü, Çerkezi ile el ele kurduğumuz bu topraklarda kardeş kanı akıyor. Her gün bir ocağa ateş düşerken, gencecik evlatlarımız,hain terör saldırılarıyla şehit olurken biz kutlama yapamayız.” dedi.

Aylar önceden hazırlıklarını tamamlayarak Yenimahalleliler için unutulmaz bir zafer kutlaması hazırlayan belediye, ülke gündemindeki üzücü olaylar gerekçesiyle Işın Karaca konserini ve meşaleli yürüyüşü iptal etti. Terör olayları sebebiyle derin bir üzüntü içerisinde oldukları belirten Başkan Yaşar, "Ülkemizde gerçekleşen üzücü terör hadiselerinden dolayı her yıl kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı´nı, bu yıl ne yazık ki iptal etme kararı aldık. Şehitlerimizin acısı, bizi bu kararı almaya yöneltti.” diye konuştu. Şehit ailelerine başsağlığı dileyen Yaşar, “Terör olaylarının bitmesi, en büyük dileğimiz. Artık evlatlarımız ölmesin, analar ağlamasın. Vatan için ölen tüm şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Başta şehit aileleri olmak üzere tüm ülkenin başı sağ olsun.” dedi. Barış, kardeşlik ve hoşgörü ortamı dileyen Yaşar, “Geçmişte yaşanan acıların tekrar yaşanmaması için barışa ve hoşgörüye ihtiyacımız var. Ülkemize tekrar huzur ortamının gelmesi dileklerimle bize 30 Ağustos Zaferi´ni yaşatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde kurtuluş mücadelesi vererek bağımsızlığını kazanan yüce milletimizin Zafer Bayramı´nı kutluyorum.” şeklinde konuştu.



Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli