Zaferin 100. Yılına Yakışır Final

Zaferin 100. Yılına Yakışır Final

Haymana Belediyesi’nin 23 Ağustos’ta başlattığı Sakarya Meydan Muharebesi 100. yıl etkinlikleri sevilen sanatçı Kıraç’ın Cimcime Meydanı’nda verdiği muhteşem konserle sona erdi.

Kıraç konserinin yanı sıra; Çocuk Şenliği, Yöresel Sanatçılar Konseri, Kara Kuvvetleri Bandosu Konseri ve Cimcime Meydanında Şehitler anısına yemek de verildi.

12 Eylül’de Cimcime Meydanı’nda gerçekleştirilen Çocuk Şenliğinde miniklerin yanı sıra büyükler de oldukça eğlenceli vakit geçirdi. Çocuk Şenliğinin ardından Yöresel Sanatçılar konseri düzenlendi. Sanatçıların söyledikleri türkülerle Haymanalılar halay çekip doyasıya eğlendi.

13 Eylül’deki etkinlikler Kara Kuvvetleri Bandosu Belediye önünden başlayıp Cimcime Meydanına kadar gerçekleştirdiği yürüyüş ile başladı. Yol boyunca vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bando ekibi Cimcime Meydanında mini bir konser de verdi.

Şehitler Anısına Yemek Verildi

Konserin ardından Cimcime Meydanı’nda Şehitler için yemek verildi. Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan’ın torunu Atilla Akyüz’ün de katıldığı yemeğe, Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Demirel, Tirebolu Belediye Başkan Yardımcıları Temel Cırıt, Atilla Aydın, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Ada, Giresun, Tirebolu Dernek Temsilcileri ve İstanbul’daki Giresunlular yoğun ilgi gösterdi. Yemekte bir konuşma yapan Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut “Son Kale Haymana topraklarında Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan başta olmak üzere Giresun’un, Tirebolu’nun binlerce yiğit evladı şehit düştü. Bu topraklarda yatan dedeleriniz 100 senedir Haymana’nın evlatlarıdır. Her Haymanalının onlar için edilmiş bir Fatihası vardır. Sahipsiz, kimsesiz yatmadılar bu topraklarda. Sizlerin de artık her zaman kapısını çalabileceğiniz dostlarınız, kardeşleriniz var. Haymana’mızda sizleri görmekten ağırlamaktan mutluluk duyacağız.” diye konuştu.

Sevilen Sanatçı Kıraç’tan Muhteşem Konser

Haymana Belediyesi’nin 23 Ağustos’ta başlattığı etkinlikler ünlü sanatçı Kıraç’ın Cimcime Meydanı’nda verdiği muhteşem konserle sona erdi. Sanatçı Kıraç’a çiçek takdim eden Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut yaptığı konuşmada 100. yıl etkinlikleri için ödenek ayıran Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a, AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti Grup Başkanlarına ve Meclisi Üyelerine teşekkür etti.

Turgut’un konuşmasının ardından sahne alan Kıraç söylediği şarkılarla yağışlı ve soğuk havaya rağmen Meydanı dolduran Haymanalılara ve misafirlere unutulmaz bir gece yaşattı.



Anahtar Kelimeler: Zaferin . Yılına Yakışır Final

Ankara

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:56
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:04
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli