ZARARI GÖKÇEKLERE SOR

ZARARI GÖKÇEKLERE SOR

Cengiz Topel Yıldırım, kendisi hakkında ihraç isteminde bulunan Ankaragücü yönetimini, kulübü zarara uğratanlar konusunda bilerek, hedef şaşırtmak için yanlış adres gösterip, gerçekleri gizlemekle suçladı.

  CHP’den Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için adı ön plana çıkmasından sonra Ankaragücü yönetimince ihraç talebiyle disipline verilen Cengiz Topel Yıldırım’ın savunmasını yaparken asıl peşine düşülerek hesap sorulması gerekenlerin Gökçekler olduğunu söyledi.

Ankaragücü yönetiminin, Gökçekler tarafından kulübün 105 trilyonu aşkın bir borç batağında bırakıp gittiği bir dönemde Sestak, Sapara ve Vittek’in satış operasyonunda kulübü zarara uğratanlar konusunda yönetimin bilerek, hedef  şaşırtmak için yanlış adres gösterip, gerçekleri gizlemeye çalıştıklarını vurgulayan Cengiz Topel Yıldırım, “Serbest niteliği haiz bu futbolculardan 1 milyon 200 bin avro kulübe gelir kazandırılmıştır. Bunun yanı sıra Vittek’in 556 bin, Sapara’nın 420 bin avro tutarındaki alacaklarından feragatleri sağlanmıştır. Böylece Ankaragücü, tahakkuk etmiş 976 bin avro ve anılan futbolculara kulüp tarafından ödenmesi gereken 2 milyon 575 bin avronun toplamı 3 milyon 551 bin avro borç yükünden kurtarılmıştır” dedi.

BİR YÖNETİCİLİK BAŞARISI…

Kendisi hakkında kulübü zarara uğrattığı gerekçesiyle Gökçeklerin talimatıyla soruşturma açtıran Ankaragücü yönetimine bazı sorular sormak gerektiğini belirten Yıldırım, “İlk döneminde herkesin “düştü” gözüyle bakıp, bırakıp kaçtığı takımı adeta bir mucize yaratarak 100. yılında Süper Ligde bıraktırmak takdir edilmesi gereken bir durum değil midir?  100 yılda ancak 20 trilyon borçlanabilen kulübün sırtındaki kamburu 2 yılda 105 trilyona çıkartanlardan devraldığı 2. döneminde ise bir kuruşa muhtaç konumdaki kulübü 3 milyon 551 bin Avroluk borçtan kurtarmak ve kapısında icracıların nöbet tuttuğu, borç girdabındaki kulübe 1 milyon 200 bin Avro gelir getirmek, 105 trilyonluk borcu 95’e düşürmek, bir yöneticilik başarısı mıdır? Yoksa kulübü zarara uğratmak mıdır? Şu asla unutulmasın ki camdan evden oturanlar, pencere taşlamaya çalışırken dikkat etsinler” diye konuştu.

İCRALARI DA GÖKÇEKLERE SORUN

Cengiz Topel Yıldırım, Disiplin Kurulu’nca kendisine yöneltilen “Kulüp aleyhine icra takibinde bulunmak” şeklindeki mesnetsiz iddianın hiçbir gerçekliliği bulunmadığını belirterek sözlerine şöyle devam etti:

“Şahsım tarafından Kulüp aleyhine hiçbir icra takibinde bulunulmamış ve Kulüp aleyhine cezai sorumluluğu gerektiren hiçbir eylem gerçekleştirilmedi. Kurula da bir tek icra dosyası veya dava numarası gösterin diye sorduğumda da cevap da alamadım. Çünkü olmayan bir şeyin ne dosyası olur ne de numarası. Ancak 3 futbolcunun transferleri sırasında Gökçek yöneticilerinin Trabzon ve Bursaspor’dan gelecek 1 milyon 200 bin Avro’nun için İcra kapısında nöbet tuttukları da tüm camianın malumudur. Sorulacaksa, Gökçek yöneticilerine icra dosyası ve dava numaraları sorulmalıdır. Çünkü icra da faiz de dosya numaraları da onlarda ziyadesiyle mevcuttur.”

ALDIKLARI FAİZLER YASAK KALDIRTIR

Kulübü gerçekten zarara uğratanlar ortaya çıkarılacaksa yapılacak işlemin çok basit olduğunu belirten Cengiz Topel Yıldırım, “Gökçek dönemi yöneticilerinin çok sevdiği Ankara 28. İcra mahkemesi arşivinde sabit olan ve açtıkları icralardan aldıkları sadece faizlerin toplamıyla Ankaragücü kulübünün borçlarından kaynaklanan transfer yasağı şimdiki gibi göstermelik askıya alınmaz, kaldırılarak sorun kökünden çözümlenir. Ancak, Ankaragücü’nün başına nasıl geldiği herkes tarafından apaçık bilinen, görevi, giderayak kulübe hançer saplayanlardan hesap sormak yerine gerçekleri saptırmak olan kişilerden bu çapta bir davranış beklemek hayalcilikten başka bir şey değildir. Vasilerin ve vesayet altındakilerin hezeyan içindeki davranışlarını acı bir tebessümle izliyoruz” şeklinde konuştu.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

02.05.2024

  • İMSAK 04:04
  • GÜNEŞ 05:40
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:51
  • YATSI 21:21
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı