Recai Irmak


NEREDE?

NEREDE?


Ne ? Nerede? Nasıl? Niçin? Neden ? Kim?

Bu usuller ile her türlü soru sorulur ve sorulan sorulara cevap alınır. Çünkü bu soruların karşılığında mutlaka cevap vermek gibi bir zorunluluk söz konusudur.. Bahse konu altı soru belli olayları ve yaşanan sorunları çözmemizde yardımcı olur.

Sormak sorgulamak ve cevaplanması gereken sorunları ortaya çıkarmak için bu altı unsur çok önemlidir. Sorgulayan toplumlar her daim muvaffak olan ve gerçek manada kalkınan ülkeler olduğunu unutmamak gerekir.

Sorgulayamayan toplumlar asla bir adım yol gidemezler. Devleti yönetenler sorgulanmalıdır elbet. Devleti yönetenler sorgulanmaz ve hesap vermez ise o Devletin felakete sürüklenmesi kaçınılmazdır.

Devlet nizamında,  hem Devletin hem de Devlet adamı olmanın bazı şartları vardır. Birincisi Adalet, ikincisi İffet, üçüncüsü hikmet, dördüncüsü ahlak, bunlardan biri eksik olursa asla gelişmişlikten bahsedilemez.

Değerli dostlar, Devlette sorgulanır Devlet adamı da,  sorgulanır.

Devlet sahipsiz değildir.

Devlet nizamı kendisini korur kollar, kendisini korumak ve kollamak için bir takım refleksleri vardır. Lakin bu reflekslerde yok edilmişse Devletin bekası tehlikededir.

Unutmayalım ki Gül bile dikenleri ile kendini korur.

Rabbim Güle kendisini koruması için diken ile bezemiştir.

Göz korur kendini, kaşı ile kirpik ile göz kapağı ile yaş ile. Rabbim korusun diye vermiştir o hassas gözlere. Bunları daha da çoğaltabiliriz.

Sorgulanmak bugün ki Dünyada, gelişmişliğin, kalkınmışlığın en önemli göstergelerindendir. O nerede? Bu Nerede sormak suç haline gelmiş ise durup düşünmek gerek. Demokrasinin gereği her daim sorgu sual edilmeli ve denetleme görevi asla ihmal edilmemelidir. Meclis bunun için vardır, vekiller bu Milletin vekili olarak hesapları sorgulamak başta muhalefet partisinin görevidir.

Ana muhalefet sorarda neden İYİ parti sormaz, neden MHP sormaz neden saadet, büyük birlik,  partisi sormaz anlamakta güçlük çekiyor insanlar.

Değerli dostlar 128 Milyar dolar nerede,  diye pankart asan Ana muhalefet partisinin İl ve İlçe binalarına vinç ile gidilerek pankartların indirilmesini anlamak mümkün olmadığı gibi, bundan suç devşirmek anlaşılır gibi değil.

Sorulan sorudan suç devşirecek duruma gelinmesi bir hukuk Devletinde kabul edilebilecek bir şey değildir. Sorgulanan pankartlardan neden rahatsız olur iktidar partisi onu da anlamak mümkün değil. Kardeşim bakanı ayrı banka başkanı ayrı, grup başkanı ayrı, vekilleri ayrı cevaplar vererek çelişkiler yumağı oluşturması ayrı bir garabet.

Birkaç yerden maaş alan bürokratların da sorgulanması gerekmez mi? Belediyelerde gri pasaport ile insanların yurt dışına kaçırılması da sorgulanmalıdır bana göre. Bütün bunlar yaşanırken hiçbir şey olmamış gibi davranmak akıl alır gibi değil. Bütün bu olanlar külliyen yalan diyerek siyaset yapılmaz, yapılmamalı da.

Çıkarsın hiçbir tereddüte mahal vermeden açarsın banka bilgilerini kalem, kalem, kim ne zaman, kaç liradan nasıl ve ne şekilde döviz alınmıştır anlatırsın. Saklanan bir şey varsa rahatsız olursun aksi halde rahatsızlık duyulması izah edilemez.  

Sorgulamayan toplumlar asla gelişemez ve ileri gidemez.

 

 

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,48% 0,33
  • EURO

    34,67% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2406,59% 1,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ankara

02.05.2024

  • İMSAK 04:04
  • GÜNEŞ 05:40
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:51
  • YATSI 21:21