Recai Irmak


AH ŞU DIŞ GÜÇLER!

AH ŞU DIŞ GÜÇLER!


Analamadım gitti bir türlü bu dış güçler bu emperyalistler bizden ne ister!

Aaslında tabiki de anlayabiliyorum elbet, dış güçlerin Türkler ve Türkiye üzerinde emelleri var, bölmek istiyorlar parçalamak istiyorlar. Gerçekten Trakyada doğal gaz güney doğuda petrol üstünde yüzüyoruz. İnanın  dostlar bu bir gerçek. Emin olun toryum ve bor madeni zenginiyiz, süper güç olacak kadar. Bu madenlerde gözleri var.

Lakin bütün bunlarıhalktan saklıyor  ve elimiz kolumuz bağlı yaşayıp gidiyoruz.

Emperyalist güçlerin elbette bütün bunlara sahip olmak gibi planları var ve her zaman olacaktır. Peki arkadaş tarımı bitiren, soğanın dahi bir dolara eşitlenmesinin dış güçlerle ne alakası var, Çay ekimini, pancar ekimini dış güçlermi gelip yasakladı. Cumhuriyet dönemlerinden beri yapılan Şeker Fabrikalarını, Çay işleme fabrikalarını, SEKA yı, ET ve Balık Kurumlarını, Çimento fabrikalarını dış güçlermi geldi özelleştirip kapattı?

Arkadaş bu dış güçlermi gelip kamuya lüks araçları aldıda bizim mi haberimiz yok, dış güçler gelip ittifakları bir öyle bir böyle yapılmasınımı sağladıda biz mi duymuyoruz. Elektrik ve doğal gaza alınan fiyatın on katı kadar zamları dış güçlermi yaptı bizim haberimiz yok. Andımızın okunmmaması ile ilgili yönetmeliği dış güçlermi yazdı da biz duymadık.  Ülkenin Parlementer sistemle aksakta olsa demokratik bir yönetimini bırakıp ucube bir Partili Cumhurbaşkanlığı  için Anayasa yaptılar ve oylayıp hazır bir yönetim şeklini dış güçlermi yaptıda bizimmi haberimiz yok.

Hayvancılığımızı bitirdik dışarıdan saman ithal hale geldik bunudamı dış güçler yaptı. Yap işlet devret modeli ile ihaleler belli yandaşlara verilmesini dış güçler yaptıda bizimmi haberiniz olmadı. Fetö ve bunun gibi tarikatları dış güçlermi tezgahladı, hadi tezgahladı diyelim peki bunlara  TSK  YSK, HSYK, Emniyet ve Millieğitime , dış güçlermi atadı bizim haberimiz yok. Hadi haberimiz oldu halen FETÖ nün siyasi ayağı ve Bürokrasi ayağını ortaya çıkarttıkta dış güçler elimizi ayağımızımı tuttu da bizmi bilmiyoruz.

Dostlar bütün maeslemiz hallolmuş gibi poşet kanunu çıkardılar dış bunuda da dış güçler yaptı demek hangi aklın ürünü. Çevreyi düşünerek yapmıştır dış güçler. Bu ülkede Zeytin ağaçları sökülüüp dışardan zeytin yağı ihraç eder olduk, fındık ağaçlarını söküp yağmaladık Dünya fındık üretiminin % 70´ine sahip ülke olmak istemiyoruz bunu da dış güçlermi yaptı da bizim haberimiz yok..

Dostlar önce birbirinize ağza alınmayacak şekilde sövmeyi, sonra barışıp ittifak yapmayı, seçimden sonra bu defa herkes yoluna diyerek rest çekmeyi bir hafta sonra yeniden barışıp ittifaka karar vermeyi MHP nin İstanbul, Ankara, İzmir de aday çıkarılmamasını dış güçlermi yaptıda bizim haberimiz yok. Millet bahçesi Millet kıraathanesini dış güçler açtıda bizimmi haberimiz yok.

Siyaset bilmi ortada iken siyaset yapmaktan öte ne yapıldığı belli olmayan işler yapıp bunun adına siyaset demenizi dış güçlermi söyledi de bizmi bilmiyoruz..

Elektrik ve su faturalarında  okuma bedeli diye haraç kesintilerini dış güçler kendi ülkelerinde olmayan bu yöntemi bize dayattı da bizimmi haberimiz yok.

Millet ittifakına yani Milletin yüzde elli kısmına zillet ittifakı ismini takmışta bizimmi haberimiz yok. Yetmez ama evet diyerek anayasayı değiştirip HSYK yı Fetöye dış güçlermi teslim etti de bizim haberimiz yok. Üç buçuk Milyon Suriyeliyi kayıtsız kuyutsuz şekilde içeri soktularda bizimmi habrimiz yok. Suriyelileri dış güçler mi seçmen yaptı da biz bilmiyoruz. Süriyeliye maaş bağlayıp kendi ülkesinde yaşa takıldığı için emekli olamayan mağdurları dış güçler yaptıda bizimimmi haberimiz yok.

Kobaniye yardımı göndermek için meclisten kararları dış güçler oylayıp çıkardı da bizimmi haberimiz yok.

Bu şerefsiz dış güçler neden Avrupalı devletlerde bunları yapmıyonda gelip ülkemde yapıyor. Çünkü emperyalist güce bunu yapmasına  müsaade etmeyecek sistemleri var, Milletine hesap vermek zorunda olan yönetimleri var, ahlakları ve milliyetçilikleri var, dürüst siyasetçileri var, sağlam kurulmuş kuvvetler ayrımını mükemmel siztemi  var.

Şimdi dış güçler ülkemizde bunu yaparken sormak gerekmez mi?

Bu kadar şeyi dış güçler yapıyorsa  o zaman siz ne iş yapıyorsunuz bize onu anlatın bari demezlermi?

Lakin bunlara itiraz edecek demokratik ortam var da bizmi bilmiyoruz..

nursel erpolat
26.11.2018 20:23:18
Ülkemizde olan Tarım Hayvancılık Sanayi bitti öyle zamana geleceğizki ekmeğe muhtaç olacaz çok yakındır . dış güçler de bundan güç alarak yagmalayacak

  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,53
  • EURO

    34,31% 0,48
  • GRAM ALTIN

    2505,87% 0,88
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00
  • Cuma 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli

Ankara

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03