Fahrettin Yokuş


AKP´Lİ MİLLETVEKİLLERİNDEN BARZANİ´YE DESTEK

AKP´Lİ MİLLETVEKİLLERİNDEN BARZANİ´YE DESTEK


Peşmerge başı PKK hamisi Barzani´nin Kuzey Irak´ta bağımsızlık referandumu yapmasına sayılı günler kaldı...! Bu gelişme, Türkiye´de en çok konuşulan gündem maddesi olmuştur.

 Türkiye ve bölge ülkeleri için hayati önem arz eden bu konuda; Hem ülkeler bazında hem de Türkiye´de milletvekili ve Sivil Toplum Örgütlerince tepki ve destek açıklamaları yapılmaktadır..! 

Bu referanduma Irak Yönetimi başta olmak üzere, İran ve Türkiye karşı çıkmaktadır. Barzani´ye uyarılarda bulunmaktadır.

 ABD ile bir kısım AB ülkeleri ise bu referandumu desteklemektedirler. Her ne kadar ABD´nin "referandum zamanlaması uygun değil" diyerek, karşı çıkıyor gibi görünse de bu tutumu aslında; "biraz daha sabredin yani bekleyin, uygun zamanı gözleyin ve sonrası referandumu gerçekleştirin" demektir.

 ABD´nin Ortadoğu´daki küçük ortağı olan İsrail, Yahudi asıllı Barzani´nin referandumunu desteklemekte ve zamanında yapılmasını da ısrarla istemektedir ..!

 Bütün dünya biliyor ki; Barzani´nin kuracağı Kürt Devleti aslında İsrail ve ABD´nin Ortadoğu´da uydusu olacak...  Yani küçük İsrail! görevini yapacak ve emperyalist ülkelerce sömürülecek. Ayrıca Ortadoğu´ya yani İslam milletlerinin bulunduğu coğrafi bölgeye İsrail´den sonra "ikinci bir hançer saplanmış” olacak..!

 Bunun sonucu olarak bölge, yeni bir istikrarsızlık ve kargaşa sürecine girecektir. Herkesin tahmin ettiği gibi, böyle uydu bir devlet oluşturulursa kısa süre sonra Suriye´de PYD´nin kontrol ettiği bölgelerle bütünleşecek, böylece ihanetin ilk ayağı tamamlanmış olacaktır. Daha sonrada Türkiye ve İran´da Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerin bu uydu devlete katılması için emperyalist güçler her yolu deneyeceklerdir ..!

 Türkiye ile bölgeyi yakından ilgilendiren bu hassas gelişme üzerine; Türkiye´de hükümetin dışında tepkiler olmaktadır. Ancak bu tepkiler organize bir şekilde ortaya konulamamaktadır. Özellikle sokaklarda yapılmamaktadır. Türkiye´de OHAL´in toplum üzerindeki etkisi, bunun en büyük nedenidir. Siyasi parti ve bazı sivil toplum örgütlerinin cılız tepkileri de olmasa, tepkiler sanal alemin dışına çıkmayacak bir durum arz etmektedir.

 Özelikle AKP´nin bu konuda oldukça geç açıklama yapması, yani tepki koymakta bir hayli gecikmiş olması da toplumsal bir tepkinin oluşmasına engel olmuştur..! Ayrıca ülkeyi yönetenlerin Barzani konusunda sicillerinin bozuk olması, iktidarın koyduğu tepkiler hususunda bile endişe duyulmasına neden olmaktadır..!

 Cumhurbaşkanının, ABD´de Birleşmiş Milletler Toplantısında bu konuda kararlı duruşu! dahi Türk Milletini rahatlatmış değildir. Millet olarak endişelerimiz devam etmektedir..! Bu endişelerimizin en önemli sebebi, uzun yıllardır Hükümet-Barzani ilişkilerinin sıcaklığı, dolayısı ile peşmerge başına verilen tavizlerdir..!

 Diğer bir endişemiz ise AKP´nin Doğu ve Güneydoğu Bölgelerimizden seçilen bazı Milletvekillerinin "Referanduma” ve dolayısı ile “Barzani´ye Destek” açıklamalarıdır..! Bunlara da ne yazık ki, AKP Yönetiminin ses çıkarmamasıdır..! Kimdir bunlar?

 1-)Mardin Milletvekili Orhan MİROĞLU...!

 2-)Diyarbakır Milletvekili Galip ENSARİOĞLU..!

 3-) Ardahan Milletvekili Orhan ATALAY..!

 Korkarım ki; bu Milletvekilleri parti yönetimince uyarılmazlarsa, diğer bir kısım Milletvekilleri de benzer yanlışların içine gireceklerdir..!

 Söz konusu Vekillerin bu açıklamalarını "fikir hürriyeti" olarak göremeyiz. Çünkü bu husus Türk Milletinin milli bir meselesidir. Topraklarımıza göz diken bir düşünceye sabır gösteremeyiz..! Ayrıca sınır komşularımız olan Irak ve Suriye´nin toprak bütünlüğünü paramparça ederek, yeni bir devlet kurulmasına izin veremeyiz! Çünkü bu devletçik birazcık palazlandıktan sonra devamı gelecektir ve maalesef Türkiye´nin toprak bütünlüğü yerle yeksan olacaktır.

Hem ülkemizin ekmeğini yiyip hem de ihanete yeltenenlere, ihanete destek verenlere asla iyi gözle bakmayız... Bu nedenle özellikle iktidar partisi; içindeki hainleri temizlemelidir..! Yukarıda bahse konu vekillerden hesap sormalı ve gereğini yapmalıdır..! Bu vekiller geçmişte PKK terör örgütüne sahip çıkan açıklamalarda yapmışlardır..!

 Ülkemizde ihanetin merkezine yerleşmiş olan PKK hamisi bir siyasi parti ve onun milletvekilleri varken, AKP´li bazı vekillerinde bu hainlerle aynı noktada buluşması ihanete destektir. Bu Türk Milleti tarafından asla kabul edilemez ve hoş görülemez ..

 Herkes haddini bilmeli..! Bilmeyenlere ise hadleri bildirilmelidir..!

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,15
  • EURO

    34,88% 0,63
  • GRAM ALTIN

    2430,64% -0,07
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36
  • Salı 23.1 ° / 9.1 ° false
  • Çarşamba 26.6 ° / 13.5 ° false
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli

Ankara

23.04.2024

  • İMSAK 04:19
  • GÜNEŞ 05:52
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:38
  • AKŞAM 19:42
  • YATSI 21:08