Recai Irmak


BEKA!

BEKA!


Bu nasıl iş; Biz  diyoruz ki onların doları varsa bizimde Alla hımız var.

Ya kardeşim sormazlar mı adama onların hem doları var hem de Allah´ı sen ne diyorsun. Çünkü bunlar Budist değil, ateist hiç değil. Bunlar Hıristiyan ve Allaha inanıyorlar. Yani onların da Allah´ı var.

Bakın adamlar kendi parasının üzerine ne yazmış? Evet onlar Doların üzerine aynen  “In God We Trust” (Allah´a güveniyoruz) diye yazmış biz başörtüsü ile din üzerinden siyasetle uğraşırken paramız tepe taklak oluyor. Sonra çıkıp onların doları varsa bizimde Allahımız var diyerek siyaset yapıyoruz ve bu Millet bunu alkışlıyor.

Elbette ki adamlar paranın üzerine “In God We Trust” (Allah´a güveniyoruz)  diye yazdıkları için değerlenmiş değil, Allah her şeyden münezzeh ve kadirdir, güçlüdür yani 99 ismi vardır biz bunu biliriz de Allahtan korkmadan Allah ile insanları aldatarak siyaset yapmaktan çekinmeyiz. İşte asıl çelişki burada.

Adamlar, çalışıyor, üretiyor hak ve adaleti esas kılıyor, cehaleti reddediyor ama her görüş ve din mensuplarına özgürlüğe meydan veriyor. Siyasilerden hesap sorulabiliyor gerekirse Başkan´ın azledilmesini bile konuşabiliyor. Yolsuzluğun hesabı kimden olursa olsun sorulabiliyor çünkü Allah´ın emrettiği en temel hak olan adalete inanıyorlar.

Mustafa Kemal Atatürk muhasır medeniyeti hedef gösterdiği halde bir çok yobaz ve sözüm ona din adamlarının sonunu da  getirmeyi amaçlanmıştı. Yoktan var edilen bir ülke ve o yoklukta kurulan sanayi kuruluşlarının yerine bir tane koyamadığımız gibi hepsini sattık savdık. Yirmi yıl Önce  vaz geçtiğimiz Melastan Şeker Çıkaracağız aptallığını gösteren kendisini akıllı sanan aptallarla uğraştık. Zarar ettirdiği kurumu şoförsüz araç kiralamakla kurtaracağını, alakart lokantasını kapatarak, işçinin öğlen yemeğinden tasarruf etmek için garip işere yaparak,  lojmanları satarak, boş lojmanların kaloriferlerini yakmamak için tedbir alarak teşekkül zararını kurtaracağını sanan bedbahtlarla uğraştık. İcrayı Denetime teslim ederek kar edeceğini sanan, liyakatsiz terfilere imza atmak suretiyle zararını kurtaracağını sanan, asıl FETÖ cülerle değil FETÖ cü zihniyetle çalışarak bu zararı kurtaracağını sanan bir güruhla uğraştık.

Kimse dudak kıvırmasın şimdi, arkadaş bu ülkenin Telekom´u birilerine haraç mezat satıldı adam bizim bankalardan aldığı krediyle bunu yaptı ve ödemeden kaçıp gitti. Kaç yıldır kazandıklarını da ülkesine götürdü. Batık hale getirdiği bu devasa kuruluşa neyse ki yine bizim Türk Bankaları el koydu şimdi buna şükrediyoruz.

İşte ABD bunu yapmadığı için, böyle yapan yöneticiler kim olursa olsun hesap sorduğu için, Milli varlıklarını Millete rağmen peşkeş çekmediği için ABD olmuştur desem belki bana kızacaksınız ama bu doğru inanın.

Yirmi birinci yüz yılda biz halen meslek liseleri yerine her yere İmam Hatip liseleri açıp insanları zorla bu okulları tercih etmek durumunda bırakarak, onların doları varsa bizimde Allahımız var diyerek hamaset yapmayı ülke yönetmek zannediyoruz.

 Ege adalarından 18 adamızın Yunanlılar tarafından işgal edişine ses çıkarmamayı ülke yönetimi sanıyoruz,

Yastık altından dolar ve altınların çıkarılmasını istemeyi, Devlet yönetimi sanıyoruz, her türlü tören ve nutukların atılarak milletin sorgulayamaması için her türlü istismarı Devlet yönetmek sanıyoruz.

Saraylar inşa ederek, lüks makam odaları, araba saltanatlarını Devlet yönetmek sanıyoruz. Her olumsuzluğun sebebini dış güçler, dış mihraklar diyerek başkalarını suçlayarak hesap vermeden siyaseti Devlet yönetmek sanıyoruz. Ekonominin iyi gitmediği, rant ekonomisi ile bu ülkenin yol alamayacağını yıllardır yazıp çizdik kimse dinlemedi. Şimdi kriz var KOBİ ler kepenk kapatmak üzere bankalar faizlerini artırdı kredi vermekten imtina ediyor, bizi yönetenler harekete geçmiyor hamasi laflarla günü geçiştirip Devletin bekası denilerek tüm bu yaşananların sorumlusu değilmiş gibi davranmayı Devlet yönetmek sanıyoruz.

Bedelli askerlik ile, Devletin elinde kalan birkaç fabrikayı daha birilerine satarak, israf ve şatafatın önüne geçmeden Milletten fedakarlığın bizi bir yere götüremeyeceğimizi görelim artık. 2019 yılında yine bir yerel yönetim seçimleri var, yine bir yığın siyasi kavgalar ve yalanlar dinleyeceğiz değişen bir şey olmayacak. Şahsen ilk defa bu seçimlerde oy kullanmayacağım. Çünkü Oy´umun hiçbir kıymetiharbiyesi kalmadı artık.

Suriye politikasından, Avrupa Birliği politikasına, terörle mücadele konusundan, ekonomik siyasete on sekiz yıl öncesine döndük. Başa döndük yani. Bunun bedelini çok ağır şekilde yine bu Millet ödeyecek. Ülkenin bekası diyerek tüm bu olanlara karşın halen ittifakla destek verenlere soralım o zaman.

Kader mahkumlarına af çıkarmak mı? Beka meselesi.

Satılan ve parası alınamayan Telekom´un bu hale gelmesimi? Beka meselesi.

Ege deki adaların Yunanlılar tarafından işgal edilmesine tek laf etmemek mi? Beka meselesi.

Ekonomi bu halde açlık sınırı beş bin lira olurken bilmem nereye saray yapılması mı? Beka meselesi.

Ülkede  KOBİ ler kepenk kapatırken her bakana üç bakan yardımcısı bilmem kaç danışman atamak mı? Beka meselesi.

Üç milyar dolar ile Suriyeli göçmenleri ülkeye kontrolsüz alıp kırk milyar dolar harcamak mı? Beka meselesi.

Enflasyonu % 17,90 a gelmesine halen destek vermek mi? Beka meselesi.

KOBİ lerin  kepenk kapatılacak duruma getirilmesini bir destek vermemek mi ? Beka meselesi.

Ülke İnsanlarını şu veya bu şekilde cepheleştirme politikasını hazmettirmek mi? Beka meselesi.

Atamalarda yandaşlara ballı ve katmerli mevkiler verip ülkenin diğer kesimine mensuplardan atama yapılmaması mı? Beka meselesi.

Devletin hazinesini birinci derece yakınlara teslim ederek ne olduğunun sorulamaması mı? Beka meselesi.

Bu soruları yüzlerce daha çoğaltmak mümkün ama kimse, Millete bunun hesabını vermeyecek nasılsa biliyoruz.

Beka meselesini birileri Millete açıkça söylemelidir.

Durmak yok yola devam.

 

  • BIST 100

    8845,48%0,43
  • DOLAR

    32,27% 0,31
  • EURO

    35,10% 0,69
  • GRAM ALTIN

    2274,37% 0,94
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli

Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36