Fahrettin Yokuş


DAR VE SABİT GELİRLİLER ŞAMAR OĞLANINA DÖNDÜ..!

DAR VE SABİT GELİRLİLER ŞAMAR OĞLANINA DÖNDÜ..!


Daha vergi şokunu atlatamadan, şimdide enflasyon şoku... Bu defa dar ve sabit gelirlileri yüksek enflasyon vuruyor..! Şok üstüne şok yaşanıyor…

Okul masraflarından sonra kış geliyor… Görünen o ki; memur, emekli, işçi ve kendi hesabına çalışan küçük çiftçi ve esnaflar bu kışı zor geçirecekler..!

Hükümet, yüksek vergileri insafsızca milletin sırtına yüklerken, daha o vergilerin yükü üzerine binmeden, bu defa tutturulamayan enflasyon hedefi ile dar ve sabit gelirlilere bir kez daha darbe vuruluyor ..

Memurlarımıza ve memur emeklilerimize, 2017 yılında yüzde kaç maaş artışı yapıldı?

% 3+3

Bir önceki yılın aynı ayına göre, 2017 yılının 9. ayında (12 aylık) enflasyon artışı yüzde kaç oldu?

%11,20

Memur ve emekliler bu farkı elbette görüyor ve hücrelerine kadar yaşıyorlar…

Bu gerçeklerle yüzleşen beş milyon civarında emekli ve memura “bu hususta ne düşünüyorsunuz” diye sorsak ya da “mutlu musunuz?” diye..! Elbette hem üzüntülerini ve hem de mutsuzluklarını ifade edeceklerdir...


Bu tablo her halükarda memur ve memur emeklisinin nasıl aldatıldığını ve emeğinin çalındığını da gösteriyor. Altı ayda bir enflasyon farkı verilse de, kaybedenler yine çalışan ve emekli memurlar olacak ..!

"Biz memurumuzu enflasyona ezdirmeyiz" sözünü dillerine sakız eden Devlet Yöneticileri de yine yalan söyleyerek, memurları aldatmaya devam edecekler..!

Bütün memurlar, yıl içinde aldığı maaşa göre bir üst vergi dilimine girecek ve dolayısıyla maaşı azalacak. Yani verilen enflasyon kadar ücret artışı eline geçmeyecek, vergiler alıp götürecek… Kaybeden yine devlet adına millete hizmet eden memurlar olacaktır.

Önceki gün Maliye Bakanı açıklamasında "Asgari ücretliler net 1.404 TL almaya devam edecekler. Vergi dilimlerinden dolayı eksilecek olan ücretleri telafi edilecek" dedi. Elbette doğru bir karar kutluyoruz ve alkışlıyoruz.

Asgari ücretlilerin aldıkları ücret zaten yetersiz, birde vergiler dolayısıyla ücretlerin eksilmesi kabul edilemez..! Ancak aynı şey neden memurlara yapılmaz? Vergi dilimlerinden dolayı düşen maaşları neden telafi edilmez? Nerede sizin adaletiniz?

Şimdi de insafsızca %27´lik Gelir Vergisi dilimini %30´a çıkarıyorsunuz. 3. Dilim denilen bu guruba giren memurları bir kez daha cezalandırıyorsunuz.

Her yıl vergi dilimleri yüzünden resmi enflasyonun altında ücrete mahkum edilmek, memurların kaderi olmamalıdır..!

Neden memurların hakkı her yıl gasp edilir? Hükümetle pazarlık masasına oturan Sendikamsı yapının temsilcileri, neden bütün memurların yıl içinde bir üst gelir vergisi oranında vergi ödemesi nedeniyle kayıplarının telafi edilmesini hükümetten talep etmez? Neden bu hakkımızı masada bırakır ve başaramaz?

Bu hususta Hükümetle birlik olup, memurun emeğini pazarlayan Sendikamsı yapının yöneticileri, memurların yüzüne nasıl bakıyorsunuz? Şaşıyoruz doğrusu…

Biliniz ki, size öyle ya da böyle, üye olmuşların dışında kalan iki milyon memur ile iki milyona yakın emekli her gün yedi ceddinize rahmet! okuyorlar… Sadece vergi farkından doğan kayıplar için değil. Aynı zamanda resmi enflasyon kadar bile olmayan ücret artışlarının altına imza atıp; memur ve memur emeklilerinin alın terini, pazarlık masasında iktidara teslim ettiğiniz için… Yazıklar olsun size! Yazıklar olsun sizinle el ele verip, emeğimizi gasp eden siyasi iktidara..!

Memnun-Sen´e hangi nedenle üye olarak destek verirlerse vermiş olsunlar, bu sendikamsı yapının üyelerine sesleniyorum;

Sizin yüzünüzden mağduriyet yaşayan dört milyon civarında memur ve memur emeklileri ile nasıl helalleşeceksiniz? Bir düşünün..!

Peygamberimiz diyor ki; "Bir Müslüman aynı delikten iki kere sokulmaz."

Bu sizin kaçıncı yanlışınız biliyor musunuz? Tam 3´üncü... Üç defa üst üste Memnun-Sen´i yetkili kıldınız, vebale girdiniz..! Bunu ben söylemiyorum… Peygamberimiz hadisinde söylüyor; “Akıllı Müslüman aynı hatayı iki kez yapmaz” diyor..!  

Benden hatırlatması..!

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,52% -0,09
  • EURO

    34,80% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2427,40% -0,10
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ankara

25.04.2024

  • İMSAK 04:16
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:44
  • YATSI 21:11