Recai Irmak


DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK!

DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK!


2021 Yılına girdik maalesef hala türban siyasetine devam ediyoruz.

Fikri sağlar durduk yerde sanki bunun nereye varacağını bilmezmiş gibi bir şey söylüyor. Sanki erkek hakimlerin beyninden geçenleri biliyormuş gibi türbanlı hakim den bahsediyor. Tabi ne oldu? Olan oldu. İstenen pas atılmıştı. Aman yarabbi kıyametler kopuyor açık oturumlar  düzenleniyor ver yansın ediliyor ki aman,  aman bakıyoruz kendilerini çok önemli kişi olduklarını sananlar saatlerce konuşup muhalefete laf sayıyor birilerinin gözüne girecekler ya.

Zaten bu ülkede muhalefetten başka eleştirilecek siyasete konu edilecek bir şey kalmadı, en kolayı bu. İktidarı eleştirme muhalefete ne dersen de. Bakıyorum geçenlerde bir yazar kardeşim İYİ partiden CHP ye, Demokrat partiden, Saadet partisine kadar hepsini dizayn edilmiş parti olarak nitelendirip, hepsini ya fetöcü ya pkk lı olarak niteliyor ve  Veryansında veryansın ediyor. İktidara da neyseki iktarıda ağır eleştirip söylemediğini bırakmıyor bu arada. E.. kardeşim tamam da bu ülkede herkes dizayn edilmişse Milli irade nerede.

Bırakalım artık bu dış güçler, emperyalistler bilmem ne. Bizim hiç mi suçumuz yok. Asıl suçlu bu Milletin ta kendisidir. İnsanları bir birine düşürecek siyaseti benimsedi ve yine kardeş kardeşe hain demeye başladı. 

Kılıçdaroğlu türbanlı kadınlarla fotoğraf veriyor, türbanlılarla kimsenin sorun olmadığının altı çiziliyor. Gayet samimi ve takiye den uzak olduğu ortada, memnuniyet verici bir durum bana göre.  

Ancak bu görüntüler  eleştiriliyor. Türbanlılar iktidar partisindeyse çok iyi, muhalefet partilerinde iseler, tü kaka. Olmaz dostlar böyle olmaz..

İlker başbuğ durduk yerde ‘’Menderes Eskişehir de Erken Seçim kararı aldığını açıklasaydı, darbe olmayabilirdi’’  gibi bir laf etmiş. Can ataklı bilmem ne demiş aman yarabbi, ortalık yine karıştı, darbe söylemi diye nitelendirildi ki demeyin gitsin. İş bir şova dönüştü Genel merkez dururken 81 ilde dava açıldı. Açılacaksa bir yerde açılır elbette kanuni bir hak bu kullanılır. Ama neymiş efendim 81 ilde dava açılacak.

Bundan bir şey çıkmaz elbet bakıp göreceğiz.

Bu sadece gündemi değiştirmekten başka bir işe yaramayacaktır.

Başörtü üzerinden, vesayet üzerinden,  darbe söylemi üzerinden yeterince zaman kaybeden Türkiye yine kısır bir çekişme ile vakit kaybediyor.

İşin garibi artık ülkede, kimse bir şey konuşamadığı gibi, hiç bir kurum, hiç bir sivil toplum örgütü beyanat veremiyor, protesto hakkını kullanamıyor ve eleştiri yapamıyor, insanlar konuşurken cümle seçer, kelime arar hale geldi. Hukukta fecaatlar yaşanıyor hukuk fakülteleri konuşamıyor, Tarımda Ziraat Fakülteleri konuşamıyor, Sağlıkta Tıp Fakülteleri sus pus. Öyle şey,  olur mu? Üniversiteler özerk ve bağımsız olmalı her platformda bilimsel fikirlerini ortaya koymalıdırlar.  

Artık muhalif her söylem, her beyanat, her fikir veya her protesto hareketi, ya darbeci, ya terörist, ya vesayetçi, ya hain olarak itham edilerek işin içinden çıkıldığı gibi, haftalarca gündemi meşgul ediyor. İktidar yanlısı isen ne söylersen söyle, Atatürk’e bile hakaret et fikir hürriyeti denilip geçilmesi ayrı bir konu.

Boğaziçi Üniversitesindeki öğrenci hareketine de böyle denildi ve 24 öğrenci gözaltına alındı ve hepsi serbest. Teröristler nerede sormadık bile. Atanan rektör intihal yapmakla itham ediliyor, adam tezlerini ortaya koyacağına bunları erişime kapatıyor. Sizce normal mi? Tabiki normal değil bana göre.

CHP nin İstanbul İl başkanı var kime neye hizmet ediyor anlamadım. Kardeşim CHP nin il başkanı mı yoksa provakatörümü bilemem tabiki. Mustafa Kemale Atatürk diyemiyorsan o partide ne işin var. Eski tiwitleri ortada, bu yetmezmiş gibi, her açıklaması fiyasko oluyor. Belki art niyetli değil ama birilerine öyle bir koz veriyorki düşman başına. Bu sadece kendisine yarıyor bana göre. Geleceğine yatırımmı yapıyor, bilemem ama Millet ittifakını yıpratıyor  ve bazı sözüm ona beka sevdalısı görünümlü üç kağıtçı ve televizyon bukalemunu dün sövdüğüne bugün övgü yağdıran mahfilleri konuşturuyor.

Eski PKK yandaşları, FETÖ yandaşları şimdi aman Allahım nasıl bir milliyetçi olmuşlar. Her muhalif konuşmayı onlar da terörist ve hayin olarak nitelemeye başladılar.  Eski yaptıklarını kapatmak için her yalakalığı sergiliyorlar. Kendileri dönme olan bu mağfillerin konuşma ve beyanat videoları ortada dün başka konuşmuşlardı şimdi başka. Bunları haklı çıkarmak için elinden geleni yapıyor bu il başkanı. Tamam başkaları istedi diye görevden almak olmaz. Diğer Partilerde Atatürk e hakaret edenler daha da himaye ediliyor başka ama, CHP en azından gerekli uyarıyı yapmalıdır diye düşünüyorum.

Millet 2021 yılında huzur beklerken maalesef yine sert siyasi çekişmeler, bağırtı çağırtı ve gerilim siyasetine devam diyerek 2021 yılında daha da gerileceğimiz anlaşılıyor.

Devlet bir açılış yapıyor, açılışlar bir AKP törenine dönüşüyor, muhalefet yok orada, birlik beraberlik yok. İstanbul Büyükşehir belediyesi Eminönü Alibeyköy  tramvay hattı açılışı yapılıyor bu defa da AKP yok bir Millet ittifakı açılışına dönüşüyor. Biz böylemi birlik beraberliği sağlayacağız Allah aşkına. Böylemi muhasır medeniyete ulaşacağız. Böylemi dışarıdaki ülkelere demokratik ve büyük bir Devlet olduğumuzu göstereceğiz. Bir müftü törene çağrılıyor adam gelmiyor veya gelemiyor. Yaa kardeşim sen 81 milyonun ödediği vergi ile maaşını alıyorsun. Senin buna hakkın yok. Ama maalesef bunu da gördük. Yakında din adamlarını da ayırdığımızın farkına varacağız ki iş işten geçmiş olacaktır.

Çok yazık. 21. Yüz yılda modern bir Cumhuriyetin bu görüntüsü hiç te hoş görüntü olmadığının farkında olmamız gerekmez mi değerli dostlar.

İşte gerilimle yeni yıla girmişken 2021 yılı bütçesindeki zamlar daha göz açtırmadan Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) internet sitesinde, Ocak ayına ilişkin yayımladığı tabloya göre doğalgaza yine  zam yapıldı.

E.. Botaş  yaparda Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu durumu? Durmaz tabi. Elektriğe zammı patlattı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanan kararına göre elektrik tarifelerinde mesken, sanayi ve ticarethane abone grupları için vergi ve fonlar dahil zamlar yürürlüğe girdi. Bu Zamlar bununla kalmayacak bakın göreceksiniz Mart ve Nisan da bu zamlar ikiye katlanacak.

Gelelim köprü zamlarına; Otomobilin geçiş ücreti 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde 10,50 TL'den 13,25 TL'ye,  minibüsler için 13,50 TL’den 17 TL’ye, otobüsler için 29,5 TL’den 37 TL’ye, motosikletler için 4,25 TL’den 5,25 TL’ye yükseldi.

Yap işlet devret ile yapılan ve dolar üzerinden araç garantisi verilen projelerden Osmangazi Köprüsü’nde geçiş ücretleri yüzde 25,1 oranında zamlandı. Osmangazi Köprüsünde;

Otomobiller için geçiş ücreti 117,90 TL’den 147,50 TL’ye, Minibüsler için 188,65 TL’den 236 TL’ye, Otobüsler için 224 TL’den 280 TL’ye, Kamyonlar için 297,10 TL’den 371,50 TL’ye, Tırlar için 374,90 TL’den 468,50 TL’ye, Motosikletler için 82,55 TL’den 103 TL’ye yükseltilirken,

Üçüncü köprü Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde bir otomobilin geçiş ücreti yüzde 25,5 artışla 21,90 TL’den 27,50 TL’ye yükseldi. Minibüsler için 29,10 TL’den 36,50 TL’ye, otobüsler için 54,10 TL’den 67,50 TL’ye, kamyonlar için 137,30 TL’den 171,50 TL’ye, tırlar için 170,80 TL’den 213,50 TL’ye, motosikletler için 15,35 TL’den 19,90 TL’ye yükseldi. Bu projeler zaten döviz bazında yapılmış yıllık kayıpları yok ama bu derce zam yapılmasını halen anlamak mümkün değil. Bayramlarda köprülerin bedava olması kararı alınıyor ama yap işlet ile yapılanlar hariç. Bu bir çelişki değil mi? Buna üstlük Garanti geçiş rakamlarına ulaşılamıyor ve farkını Millet yine cebinden ödüyor.

Piyango çekildi ama ne tesadüf 100 milyonluk büyük ikramiye dörde bölündü, dört biletten satılmayan 3 bilete isabet etti ve o da varlık fonuna devredildi. Bu tesadüfü kim nasıl izah eder bilemiyorum.

Aşılar tarifeli uçakla geldi, nasıl uygulanacak nasıl koordine edilecek derken aşı hakkında bir çok kafa karıştırıcı haberler dolaşmaya başladı. Doğrudan değil aracı firma ile temin edilmiş. Aracı firma ile ilgili bir çok iddialar söz konusu ileride nedir ne değildir çıkacaktır elbet. 

Değerli dostlar 2021 yılının 2020 den farkı yok bana göre, sadece tarih değişti değişen bir şey olmayacak anlaşılan. Belki 2020 yılını çok arayacağız ama nafile. Hepinize hayırlı haftalar.

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,52% -0,09
  • EURO

    34,80% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2427,40% -0,10
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61
  • Çarşamba 26.6 ° / 13.5 ° false
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ankara

24.04.2024

  • İMSAK 04:18
  • GÜNEŞ 05:51
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:38
  • AKŞAM 19:43
  • YATSI 21:10