Fahrettin Yokuş


DEREBUCAK İLÇEMİZİN " ALİ KIRAN BAŞ KESEN"BELEDİYE BAŞKANI ..!

DEREBUCAK İLÇEMİZİN " ALİ KIRAN BAŞ KESEN"BELEDİYE BAŞKANI ..!


Değerli dostlar,

Derebucak Konyamızın Küçük Şirin İlçelerinden biridir .Beyşehir İlçemize bağlı bir kasaba iken İlçe Yapılmış .Merkez dışında 7 mahallesi ( köy ve kasaba ) vardır . Toplam Nüfusu 8 bin civarındadır .

Dağlık ve Ormanlık bir bölgemizdir .
Bu ilçemizde 31 mart Mahalli seçimlerinde Ahmet Kısa adlı bir zat tekrar Belediye başkanı seçildi .

Bu zat Yıllardır Seçilmiş bir Belediye başkanı gibi değil , adeta bir "Derebeyi " gibi İlçeyi yönetmektedir .

Vatandaşlara siyasi tercihlerine göre muamele etmekte Ve aleni olarak " Bana ve Partime Oy vermeyenlere hizmet yok " diye -Köy meydanların da Davul Çaldırmakta Dellal çağırtmaktadır -

Vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine Konyanın Milletvekili sıfatı ile Derebucağa giderek sorunlarını bizzat yerinde dinledim

İlçemizin Çamlık, Gencek , Durak ve Tepe arası mahallelerinde vatandaşlarımızla toplantılar yaptım . Muhtarları dinledim .

Gördüm ki ; Bu saydığım yerleşim birimlerinde yaşayan binlerce vatandaş kaderine terk edilmiş . Ahmet kısa yeniden Seçildiği 31 Mart'tan buyana bu mahallelere hiç uğramadığı gibi ,bu mahallelerin muhtarlarının telefonlarına da çıkmamış, Belediyeye görüşmek için gelen muhtarları da makamına almamıştır .

Yolları yağan yoğun kardan kapanan bu köylerin yollarını açmamış . Bozulan yolların tamire için Belediye ekibi göndermemiş .

Vatandaşlar ilçenin Kaymakamından yardım istemişler . Kaymakamın çabalarıda boşa gitmiş .
. Bilindiği gibi 6 yıl önce çıkarılan Büyük Şehir yasası Kaymakamların ellerini kollarını bağlamış .Vatandaşlara hizmet götürmekle iligili tüm yetkileri Belediyelere devredilmiştir .

Durak Mahallemizde Besi damlarının yolları yoğun yağıştan dolayı bozulan vatandaşlar Günlük Ürettiği Sütleri, Süt toplama araçlarına veremez olmuşlar .

Yollarının tamiri için baş vurmadıkları kapı kalmamış . Hatta Savcılığa Suç duyusunda dahi bulunmuşlar . Ancak sonuç alamamışlar .

Belediye başkanı Vatandaşların rızkı ile oynar olmuş . Bu gelişmeler üzerine
Süt üreticileri Belediye önüne sütleri dökerek protesto etmek zorunda kalmışlar ..Seslerini duyurmaya çalıştılar .

Bu tablo Aslında Ak Parti Zihniyetinin Anadolu da pek çok ilçede ve il merkezinde alışkanlık haline getirdiği ayrımcılıklarına bir örnektir .

Belediye Başkanı keyfine göre İşler yapıyor . Yasa -Hukuk hak getire ..

Ahmet Kısa denilen İnsanlıktan nasibini almamış zat Sırtını Derebucak İlçesi doğumlu Ak parti den Milletvekili Seçilmiş olan G . Samancı ve T. Akyürek'e dayamış ,adamın sırtı kalın .. bu zalime kimsenin kendisine güç yetiremeyeceğine inanıyor .. Derebucakta adeta terör estiriyor .

Sözün özü ; Buradan Konya valisine ve İç işleri Bakanına çağrıda bulunuyorum . "Bu yazımı ihbar kabul edip gereğini yapınız ."

Bilinsin ki ; Bu zalim yola gelene kadar peşini bırakmayacağız .Her fırsatta gündeme getireceğiz .Bu densizin Arkasında Duran ve sesiz kalan Ak parti yöneticilerini halkımıza ifşa edeceğiz.

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,52% -0,09
  • EURO

    34,80% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2427,40% -0,10
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Ankara

26.04.2024

  • İMSAK 04:14
  • GÜNEŞ 05:48
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:45
  • YATSI 21:12